Sök
Veckans lag
Veckans Lag

Veckans SHL-lag #3

Mål i massor, kontroversiella tacklingar och oförklarliga ras. Uffe Bodin guidar er genom förra veckans SHL-spel och tar ut Veckans Lag.

Målvakt:

Jonas Gunnarsson HV71
Efter en tveksam start på säsongen lossnade det för HV71. Tre raka segrar under den gångna veckan och åtta av nio möjliga poäng. Jonas Gunnarsson vaktade kassen i två av de tre matcherna och stoppade 67 av 68 skott när Linköping nollades och Brynäs bortabesegrades med 4–1. Räddade 98,5 procent av skotten han ställdes inför. Välbehövligt.

Backar:

Linus Arnesson, Färjestad
Inte känd som någon offensiv back, men den här veckan var han sannerligen det. Efter två mål i FBK:s möte med Djurgården hade han ytterligare två assist i utklassningen av IK Oskarshamn. Det ger den landslagsmeriterade backen fem poäng (3+2) på åtta matcher. Otippat och glädjande för FBK.

Olle Alsing, Djurgården
Efter ett lovande fjolår har Alsing varit Djurgårdens tveklöst bästa back tidigt den här säsongen. Nu börjar han få betalt för det även i det offensiva spelet. Gjorde fem poäng (3+2) på två matcher i veckan. Det skulle komma som en stor överraskning om 23-åringen inte får en landslagschans av Johan Garpenlöv snart. Alla Hockeysverige Plus-medlemmar kan läsa mitt reportage med Alsing här.

bb190908jn050-1-1570112735.jpgOlle Alsing.Foto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand

Forwards: 

Michael Lindqvist, Färjestad
Av många, undertecknad inkluderad, tippad att vinna SHL:s poängliga den här säsongen. Nu tycks han ha kommit i gång ordentligt i det offensiva spelet. 3+3 i segermatcherna mot Djurgården och Oskarshamn ger den skicklige forwarden elva poäng på åtta matcher och delad ledning i poängligan. Alla Hockeysverige Plus-medlemmar kan läsa ett reportage om Lindqvist här.

Anthony Camara, HV71
Det luktade i ärlighetens namn flopp om kanadensaren efter hans sju första matcher i SHL. Inte en enda poäng och en hel del otur. Men efter att en puck studsat in via Camara i Smålandsderbyt mot Oskarshamn blev det islossning för 26-åringen. Efter 2+3 i veckan förtjänar han sin position här. Kedjan med Camara och bröderna Sandberg har blivit ett plötsligt anfallsvapen för HV71. Välkommet!

bb191003sm044-1-1570369912.jpgAnthony Camara.Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

Dennis Everberg, Rögle
Rögle fortsätter att slå de flesta experter och förståsigpåare på fingrarna med sitt vägvinnande spel. I lördags befäste de serieledningen via en riktig prestigeseger mot Frölunda i Scandinavium. Under skåningarnas resa mot toppen har Dennis Everberg varit en av lagets ledande spelare. Kanske spelar han till och med sin bästa hockey i SHL. Sköt tre mål på två matcher i veckan och har fina nio poäng (6+3) på åtta matcher hittills.

veckans-1569168347.jpg

... mörkaste dag: En SHL-omgång – två otäcka huvudtacklingar. Torsdagen var en svart dag för svensk ishockey med tacklingarna som sänkte Linus Ölund och Fredrik Styrman. Nu tror jag varken att Jordan Boucher eller Nils Höglander hade uppsåt att skada, men det spelar ingen roll. Den höga farten på isen i kombination med spelare som inte riktigt kan kontrollera sina kroppar i tempot bidrar till de här farliga kollisionerna. Jag tror tyvärr inte att vi sett slutet på det här ännu. För mer i ämnet – läs kollega Måns Karlssons eminenta krönika om SHL:s problem

... straffmaraton: Jag satt på Hovet i torsdags och skakade på huvudet. Straffläggningen mellan Djurgården och Färjestad utvecklades nämligen till en fars. Efter att lagen skjutit tio mål under ordinarie matchtid lyckades de bara göra ett enda mål på 24 (!) straffar. Lucas Ekeståhl Jonsson blev matchvinnare för FBK då han slutligen bröt dödläget. Alla heder till målvakterna Niklas Svedberg och Arvid Holm, men jag tror vi hade kunnat få se bättre slagna straffar mellan två korpgäng.  

... minst respekterade: Örebro går in och gör 11–2 på Brynäs och Skellefteå – men får inte med en enda spelare i Veckans Lag. Men kanske är det snarare ett tecken på vilken lagmaskin det är Niklas Eriksson har till sitt förfogande. Örebro ser riktigt starka ut just nu och får produktion från bra många fler källor än väntat. Hatten av!  

... vad fan är det som händer: Jag tvivlar starkt på att jag var den enda som tappade hakan i golvet när den första perioden av mötet mellan Färjestad och Oskarshamn var slut i lördags. 7–0! Nog för att IKO levt lite på lånad tid efter den första tidens överprestationer, men att släppa in sju mål på en period (eller tolv på en match) händer ju bara inte i SHL. Det blir intressant att se hur laget klarar av att hämta sig efter den här käftsmällen. 

... delikatess: innan kollapsen i Karlstad plockade IK Oskarshamn en poäng i derbyt mot HV71. I den matchen svarade Tyler Kelleher för en av veckans snyggaste aktioner när han fintade upp Eric Martinsson på  läktaren och spelade fram Nichlas Hardt till 1–0. Kelleher har varit IKO:s största ljusglimt så här långt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten