Jakob Ragnarsson.
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Fick lämna – efter totalt tre minuters istid: ”Det är klart att jag är besviken över det”

ANNONS
Efter bara fyra matcher med totalt tre minuters istid stod det i fredags klart att Jakob Ragnarsson lämnar SHL-ledaren Rögle för spel i allsvenska Timrå. För hockeysverige.se berättar 20-åringen om nystarten i Timrå och den misslyckade tiden i Ängelholm.
– Det är klart att jag är besviken över det. Jag hade kunnat få lite fler chanser, några minuter i alla fall, säger Ragnarsson.

I våras skrev Jakob Ragnarsson på ett tvåårskontrakt med Rögle efter en fjolårssäsong i Almtuna som var nära på att ta honom hela vägen till det svenska JVM-landslaget. Tanken var att den 20-årige upplänningen skulle ta nästa kliv i karriären i Ängelholm – istället tog det tvärstopp.

Under säsongens sex inledande matcher var Ragnarsson bara ombytt i fyra av dessa. Av dessa fyra matcher fick han bara speltid i hemmaförlusten mot Oskarshamn i omgång 3. Den matchen fick backen spela tre minuter och 16 sekunder – vilket också blev all speltid Ragnarsson fick i SHL den här säsongen.

I torsdags valde Rögle och Ragnarsson att bryta det tvåårskontrakt man skrev på i våras och i fredags stod det istället klart att 20-åringen fortsätter karriären i hockeyallsvenska Timrå.
– Det har varit lite fullt upp, kan man säga, säger Ragnarsson när Hockeysverige når honom under bilfärden upp till Timrå.
– Allting gick väldigt fort. Jag åkte upp från Ängelholm till Uppsala i torsdags och träffade familjen och fick lite lugn och ro, sedan blev allt klart med Timrå i fredags.

"HAR JU INTE FÅTT SPELA ALLS"

Till en början var det tal om en utlåning till Timrå, men efter diskussioner med Rögle valde parterna istället att gå skilda vägar.
– Först var det snack om ett lån och hur långt det skulle vara, om det skulle vara resten av säsongen eller om det kanske bara skulle vara någon månad. Sen kom vi fram till att det bästa för båda parter skulle vara att bryta kontraktet.
– Det kändes som rätt beslut. Jag har ju inte fått spela alls. Då är det bättre att jag får röra på mig. När (Craig) Schira kom tillbaka så var det åtta backar i a-laget och då kände jag ”nej, nu är det nog dags att ge sig av”.

190822bb922-1570105392.jpgDet blev bara tre minuters speltid i Rögle för Ragnarsson.Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Är du besviken över att du inte fick fler chanser i Rögle?
– Ja, det är klart att jag är besviken över det. Jag hade kunnat få lite fler chanser, några minuter i alla fall… Så lite besviken är jag så klart, men så är hockeyn ibland. De tyckte att de andra backarna hade gjort det bättre än mig. Det är bara att bita i.

Ragnarsson menar dock att avskedet mer eller mindre var oundvikligt.
– Jag har ändå en karriär att tänka på och jag är fortfarande ung, så det är viktigt för mig att fortsätta utvecklas. Det är lite segt att träna på hårt under veckan sen sitta på läktaren när det väl är dags för match. Det är ändå matcherna man vill spela.

TRÄFFADE LAGKAMRATERNA I FREDAGS

Efter att det stod klart att Rögle och Ragnarsson gått skilda vägar dröjde det drygt 24 timmar innan det stod klart att han var klar för Timrå.
– Det känns riktigt bra. Jag kommer till en bra klubb och förening. Jag har bara hört gott om Timrå så jag ser framemot att sätta igång och få komma upp dit, säger Ragnarsson.
– De är topplag i allsvenskan med många unga spelare som vill framåt i sina karriärer. Det var en bra möjlighet för mig att få fortsätta min utveckling och det var så klart något som lockade mig väldigt mycket.

Trots att Ragnarsson inte kom upp till Timrå förrän under söndagseftermiddagen har han redan hunnit träffa sina nya lagkamrater.
– Jag var och kollade på Timrås match mot AIK i fredags på Hovet. Jag gick ner i omklädningsrummet efter matchen och träffade både tränarna och spelarna, så det var kul att få se alla.

181214bb752-1570438248.jpgJakob Ragnarsson ser framemot nystarten i Timrå.Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

"TAGGAD PÅ ATT ÄNTLIGEN FÅ SPELA LITE MATCHER"

Ragnarsson kommer till ett lag som inlett säsongen med sex segrar på de sju inledande matcherna anförda av superkedjan med Jonathan DahlénJens Lööke och Albin Lundin. I Timrå får 20-åringen även chansen till en nystart på en hittills tung säsong.
– Det är riktigt motiverande att få komma till ett topplag där det är riktigt bra stämning i gruppen. Det blir lite som en nystart på säsongen för mig, så jag ser framemot vad som komma skall här i vinter.

Kontraktet med Timrå sträcker sig över säsongen 2020/21.
– Det kändes skönt att få skriva två år, då kan man komma in lite mer avslappnad och ändå känna att det finns lite tid. Jag har inte speciellt bra självförtroende just nu efter det som hänt i Rögle, så det känns så klart jätteroligt att de tror på mig. Nu ska jag bygga upp självförtroendet här igen så tror jag att det här kommer bli riktigt bra.

Det måste vara en rätt revanschsugen Jakob som kommer upp till Timrå nu, då?
– Ja, jag är riktigt revanschsugen och jag känner mig väldigt taggad på att äntligen få spela lite matcher. Det ska bli jättekul.

Den här artikeln handlar om: