Sök
Nicklas Bäckström och Mika Zibanejad är två spelare som kan nå milstolpar den närmaste tiden.
Foto: USA Today Sports
NHL
KÅGSTRÖM: Svenska NHL-milstolpar att hålla ögonen på
NHL är lite av milstolparnas liga. Nordamerikanerna ÄLSKAR att uppmärksamma när någon tjomme nått 2 500 spelade minuter i defensiv zon eller när någon annan August lyckats med konststycket att ha hundra skottförsök från egen zon. I sann svensk, tråkig anda tänker jag inte ge mig in i dessa fullkomligt orimliga milstolpar. Istället tänkte jag lyfta några "riktiga" milstolpar som ett gäng svenskar faktiskt kan nå redan innan månadsskiftet.

Redan i premiärmatchen nådde Henrik Lundqvist sin 450:e NHL-seger och gick således upp på sjätteplatsen bland de vinstrikaste målvakterna i NHL-historien. 

Samtidigt stod Lundqvist sin 14:e raka premiär för New York Rangers, vilket gjorde att han blev den målvakt i NHL som stått näst flest premiärer i rad efter legendariske Martin Brodeur, som när det begav sig vaktade kassen i 18:e NHL-premiärer i rad för djävlarna från New Jersey.

Detta är ett ganska tydligt exempel på hur vakna NHL är på att uppmärksamma sådana typer av milstolpar. Ibland kan jag tycka att dessa så kallade ”milstolpar” går det till viss överdrift (nej, det är inte värt att uppmärksamma att Frederik Andersen blev Danmarks tionde bästa poängplockare i NHL-historien när han noterades för en assist förra säsongen) men man måste ändå ge dem att de lyckas hålla koll på det mesta (till skillnad från en annan som 26 år gammal ibland glömmer bort att äta lunch).

Istället för dessa låtsas-milstolpar tänkte jag istället lyfta ett par ”riktiga” milstolpar som ett gäng NHL-svenskar faktiskt kan nå innan oktober blivit november och hela Umeå är täckt av snö:

Lehner når 100 segrar i NHL

Robin Lehner har spelat 265 matcher i NHL under sina tio år i den nordamerikanska proffshockeyn men har faktiskt ännu inte nått upp till hundra segrar i NHL. Mycket av det bottnar väl i att han spelat i rätt kassa lag (no offence, Ottawa och Buffalo). I dag står 28-åringen på 97 segrar i världens bästa liga och det är således bara en tidsfråga innan han når 100 segrar. När det blir återstår att se, då det är rätt tuff konkurrens om speltiden i Blackhawks-kassen, men att han plockar tre segrar i oktober är så klart inte direkt orealistiskt.

190120zk017-1570275863.jpgRobin Lehner kommer att nå 100 segrar den närmaste tiden.Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports

”Bäckis” firar 900 matcher

Om man verkligen ska räkna 900 matcher som en ”riktig” milstolpe tvistar de lärda om (eller? Förmodligen inte), men jag väljer att ta med den här på listan. Redan nästa vecka kan Nicklas Bäckström fira 900 NHL-matcher då han i dagsläget bara har tre matcher kvar till att nå milstolpen. Den riktiga milstolpen lär han dock nå nästa säsong, då han under pompa och ståt förmodligen når 1 000 spelade matcher i NHL.

Svensktrion spelar sina 500:e matcher

Mika Zibanejad och Jakob Silfverberg har spelat 492 respektive 493 matcher i NHL under sina karriärer. Det betyder således att de med allra största sannolikhet når 500 matcher innan den här månaden är över. För Adam Larsson kommer det förmodligen dröja lite längre, då han går långtidsskadad just nu. Å andra sidan behöver han bara en sekunds istid för att noteras för sin 500:e match i NHL, då han just nu står på 499 matcher. 

Edler och Hedman firar tresiffrigt?

Okej, denna kanske är lite mer tveksam att den ska hinnas med innan månadsskiftet, men helt omöjlig är den inte. Alexander Edler har gjort 95 mål under sin NHL-karriär och behöver således bara göra fem mål till innan han når 100 påsar i ligan. Victor Hedman ligger ett mål efter men lär förmodligen nå denna milstolpe innan Vancouverveteranen. Den som lever får se, men allra största sannolikhet fixar både Edler och Hedman 100 mål innan den här säsongen är över. Jag säger att de nått tresiffrigt i november.

collage-2-1570276099.jpgVictor Hedman och Alexander Edler.Foto: Bildbyrån

Strålmannen gör sitt 200:e assist

Anton Strålman behöver bara göra fem assist för att nå 200 passningspoäng i NHL. ”Strålmannen” har snittat 15 assist de senaste tre säsongerna, dock i ett aning bättre lag än det Florida-lag han nu spelar för. Detta är så klart en milstolpe han kommer att ro i hamn denna säsong, men frågan är bara när? Jag säger att Tibrosonen firar 200 innan oktober blir november.

***

Det finns en del andra milstolpar som kommer att slås den här säsongen. Elias Lindholm kommer att nå upp till 100 mål (91 i dagsläget), en milstolpe som även Carl Hagelin har chansen att spräcka den här säsongen (93). Tidigare Färjestadsbackarna Oscar Klefbom och Jonas Brodin har sju respektive tio assist upp till 100 assist, en milstolpe de således kommer att nå denna säsong. 

Om vi kikar på de lite mer otraditionella milstolparna noterar vi att Carl Söderberg bara behöver skjuta 71 skott på mål för att nå 1 000 skott, samtidigt som William Karlsson bara behöver vinna ytterligare 65 tekningar för att nå 2 000 vunna tekningar i NHL-karriären. När han når den milstolpen finns chansen att han slagit sig in på topp 150-listan över de vinstrikaste tekarna sedan 2005/06. Dock är det en bit upp till Patrice Bergeron som vunnit över 11 000 tekningar sedan 2005.

***

Annars, då? 

Jo, tack. Det känns riktigt jäkla kul att NHL-säsongen dragit igång igen. Vem har inte längtat till att förstöra dygnsrytmen helt och hållet för att sitta uppe och glo NHL nätterna i ända? Nu har vi sex månader av hockeygodis framför oss med kanske en aning mindre sömn på kontot än tidigare, men som ni alla NHL-älskare vet är det alltid värt det!

/@rasmuskagstrom

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten