Sök
Isac Tonsjö.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Juniorer

"Det blir som en morot och jag känner att jag gjort någonting bra"

Kungälv har en stolt tradition att få fram duktiga hockeyspelare. Den senaste i raden av spelare från den lilla staden på västkusten är backen Isac Tonsjö, som inför förra säsongen lämnade Kungälv för spel i Almtuna. Den här säsongen har 18-åringen fått a-lagsdebutera i Uppsalaklubben.
– För mig är det bara att fortsätta träna på och hoppas på att jag får chansen igen, säger Tonsjö till hockeysverige.se.

UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Kungälv och Ytterby är starka fästen för hockeyn i Sverige. Inte minst eftersom familjen Andersson, ni vet RonnyMickeNiklasThomasnLias och Noah , kommer därifrån. Lägg därtill att faktiskt självaste Tommy Salo har coachat klubbens A-lag. Även Patrik CarlssonPontus WiderströmFredrik SjöströmPer-Johan "Pebben" Axelsson och Anton Axelsson har Kungälv som moderklubb.

Almtuna har lyckats plocka upp en av ortens talanger till Uppsala. Det handlar om 18-åriga backen Isac Tonsjö som lämnade Kungälv inför förra säsongen då han skrev på för spel i Almtunas J18-lag. Redan den här säsongen har han fått känna på stämningen i Hockeyallsvenskan.

tonsjo-2-1570179201.jpgIsac Tonsjö.Foto: Ronnie Rönnkvist

VAR I ISHALLEN MYCKET SOM LITEN

Hockeysverige.se reste till slitna Gränbyhallen i Uppsala för att träffa Isac Tonsjö från Ytterby för en intervju.
– När jag var i ishallen i Kungälv första gången? När kan det ha varit… Jag kanske var fyra år då, berättar Isac Tonsjö och fortsätter:
– Det var jätteroligt att växa upp med hockeyn i Kungälv. A-laget spelade i Division 1 då och jag var och kollade på många av deras matcher. J18 spelade i elit och dom hade också ett roligt lag att kolla på så jag var ishallen väldigt mycket. Dessutom var det mycket ”allmänhetens” efter skolan.
– Då var det mycket folk på matcherna, vilket det inte riktigt är nu längre. Men det var kul att vara där och kolla när dom spelade.

Vad fick dig att börja spela hockey?
– Farsan spelade och sedan har jag en bror (Filip) som också spelade. Jag har faktiskt aldrig spelat något annat än hockey.
– Klart att Filip var lite av en förebild. När han spelade ville jag också spela. Då vi lirade landhockey hemma på gatan ville jag alltid slå honom. Nu för tiden gör jag det också, skrattar Isac Tonsjö och fortsätter:
– Första J18-säsongen spelade jag i Kungälv. Han var i J20 då och vi spelade vi ganska mycket med varandra. Sedan lade han av och nu spelar han inte längre.

TAJT MED ANDERSSONS

Isac Tonsjö var under uppväxten ganska tajt med familjen Andersson. Speciellt med Noah som han spelade en hel del tillsammans med.
– Jag och Noah är väldigt bra kompisar. Vi hängde nästan varje dag den här sommaren och det blev väldigt mycket padel och fotboll. Där ligger han i lä, skrattar Tonsjö.

Vem vinner padelmatcherna mellan er?
– Det gör jag (skratt). Han har inte riktigt tålamodet utan det är mycket glas på honom, han bara drar till bollen.

Vad tror du just familjen Andersson betytt för hockeyn i Kungälv?
– Dom har fått Kungälv till att bli lite av en hockey-ort. Sedan har Lias kört ”summer camp” för Kungälvskidsen i sommar. Det tror jag har fått många barn att börja med hockey.

Är det fortfarande ett stort hockeyintresse i Kungälv?
– Ja, det skulle jag nog säga att det är. För att ändå vara en ganska lite ort är det många som spelar där. I Ytterby, där jag bor, ser man många målburar på garageuppfarterna.

andersson-1-1570178854.jpgNoah Andersson.Foto: Ronnie Rönnkvist

BÄSTA POLAREN LOCKADE HONOM TILL ALMTUNA

Inför säsongen 2016/17 valde Isac Tonsjö att lämna Kungälv för att testa på spel i Frölundas U16.
– Det var, precis som du säger, i U16 jag fick chansen där och även att spela TV-pucken. Det var väldigt kul. Jag fick även chansen i J18 och kom faktiskt in där, men jag hade mycket problem med ryggen under tiden i U16 och kände att jag inte riktigt hängde med fysiskt. Jag var någon nivå efter där.
– Då kände jag att det var tryggast att komma hem till Kungälv en säsong. Nu har jag inga problem med ryggen längre och det känns ”gött” att slippa det.

Vad fick dig att komma till Uppsala och spela för Almtuna?
– Jag spelade första J18-säsongen i Kungälv. Sedan var jag sugen att spela på en högre nivå. Min bästa kompis, Hannes Asp, spelar här. Jag tror Hannes pappa tipsade Almtuna om mig. Dom kontaktade mig och för mig lät det som en bra plan att komma hit. Jag och Hannes bor med varandra nu och jag trivs riktigt bra här.

Var det aktuellt att gå tillbaka till Frölunda?
– Jag var lite sugen på det här med SuperElit och så vidare, men det blev aldrig riktigt något av det i år. Samtidigt känns det tryggt att få göra mer än en säsong i en klubb och stanna här minst ett år till.
– Dessutom går jag på Celsiusskolan, ekonomilinjen här i Uppsala. Det är en av Sveriges största idrottsskolor. Dom tar hänsyn till min hockey där, vilket är perfekt.

Hur viktiga är studierna för dig?
– (Skratt) Jag börjar tröttna lite grann, men det är såklart viktigt att ha en sådan plan också. Det kan vara bra att ha det med sig när man ska ut i arbetslivet.

FÅTT DEBUTERA I ALLSVENSKAN

Uppsala är en klassisk studentstad med massor av ungdomar, en stad och miljö som 18-åringen från Kungälv stortrivs i.
– Det har varit jättekul och jag trivs jättebra här. Det är kul att det blir ett år till här, minst.
– Det är mycket ungdomar i den här stan och jag har många kompisar från laget. Alla bor också ganska nära varandra, vilket är perfekt. Det finns lite mer grejer att göra här än vad man kan göra i Kungälv, men jag klagar inte på Kungälv heller.

Vad saknar du mest från Kungälv?
– Klart att jag saknar kompisarna. Sedan spelade vi mer fotboll och bandy på fritiden där hemma. Det är nästan det enda man gör på somrarna i Kungälv så det saknar jag såklart.

När Almtuna åkte ur Hockeyallsvenskan i våras, hur gick dina tankar om framtiden då?
– Då tänkte jag att det skulle vara lättare att slå sig in i A-laget om det är Division 1. Annars skulle det inte påverka J20 så mycket, alltså juniorverksamheten.
– Jag tycker också att dom löst det bra även om det börjat tungt i inledningen av säsongen, men jag tror att dom kommer vända på det här.

Isac Tonsjö har också fått chansen att vara med en match som reserv i A-laget, en nyttig erfarenhet även om han inte fick någon speltid.
– Det var kul att få vara med där ändå. Det blir som en morot och jag känner att jag gjort någonting bra. För mig är det bara att fortsätta träna på och hoppas på att jag får chansen igen. Jag har också tränat lite med A-laget, men inte så jättemycket faktiskt.

Hur går tankarna kring resten av din säsong här i Almtuna?
– Förhoppningsvis får jag vara med lite mer i A-laget. Det hade varit kul. Sedan hoppas jag att det går bra i J20 och att jag inte gör allt för många dåliga matcher, avslutar Isac Tonsjö med ett skratt. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten