Tre spelare i jakt på SHL-formen fann kemi tillsammans i HV71. Det ledde till en övertidsseger i Smålandsderbyt mot Oskarshamn. Formationen med bröderna Filip och Christian Sandberg och kanadensaren Anthony Camara ordnade två poäng.

Oskarshamn – HV71 2–3 (0–0, 1–0, 1–2, 0–1)
Oskarshamn:
Nichlas HardtIsak Pantzare.
HV71: Markus LauridsenAnthony CamaraChristian Sandberg.

Oskarshamn hade chansen att utöka sin ledning tidigt i tredje perioden då det slovenska nyförvärvet Rok Ticar tilldelades straff. Han valde själv att slå straffen, men lyckades trots ett par bra dragningar inte lyfta in pucken bakom Hugo Alnefelt i gästernas kasse.

I stället tog HV chansen att kvittera. Filip Sandberg spelade fram den danske backen Markus Lauridsen som prickade närmaste krysset bakom Tex Williamsson. Kort därpå lyckades nyförvärvet Anthony Camara späcka sin nolla. Kanadensaren sköt 23 mål i tyska ligan i fjol, men behövde nu åtta matcher på sig för att göra sitt första mål och första poäng i SHL. Detta sedan han styrt in Johannes Kinnvalls backskott.

Oskarshamn kom tillbaka och ordnade en förlängning. Amerikanen Tyler Kelleher plockade upp sin andra assist när han spelade fram backen Isak Pantzare till 2–2.

Men det var Camara och HV71 som fick sista jublet. Kanadensaren jobbade fram pucken till Christian Sandberg i förlängningen som såg till att fixa två poäng, och lagets andra raka segern den här veckan.

Rögle – Luleå 3–2 (0–0, 0–1, 2–1, 1–0)
Rögle:
 Dennis EverbergMattias SjögrenCraig Schira.
Luleå: Jack ConnollyJuhani Tyrväinen

Rögle håller fast vid topplaceringen i SHL-tabellen. Det sedan man vänt underläge till övertidsseger i hemmamötet med Luleå i Catena Arena.

Kanadensiske backen Craig Schira blev matchvinnare i sin första SHL-match den här säsongen efter att ha anslutit till laget sent.

Rögle har spelat ihop 16 poäng, en mer än tabelltvåan Frölunda. Luleå är femma.

Skellefteå – Linköping 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)
Skellefteå:
 Adam PetterssonRobin AlvarezLinus Lindström.
Linköping: Olle Lycksell

Bert Robertssons återkomst till Skellefteå blev inte vad den nye LHC-tränaren behövde.

Linköping hade ledningen efter första perioden, men tappade sedan greppet. Dessvärre kom matchen att avgöras på ett individuellt misstag. Innan det matchvinnande 1–2-målet sjabblade juniorbacken Adam Ginning med pucken och gav Robin Alvarez fritt fram att trycka dit sitt andra mål för säsongen.

LHC är kvar i botten av tabellen medan Skellefteå hakar på i toppen av tabellen.