Sök
Olle Alsing har fått en smakstart på sin andra säsong med Djurgården.
Foto: Bildbyrån/Kenta Jönson
SHL

"Hade de inte gått med på det hade jag aldrig skrivit på för dem"

Ifrågasatt när han värvades till Djurgården inför förra säsongen. Nu har Olle Alsing tystat alla kritiker – och dessutom spelat till sig ett NHL-kontrakt. Men det hade kanske aldrig skrivits om han inte hade fått löfte om att stanna i SHL en säsong till.
–  Jag kände inte att jag var riktigt klar här, förklarar han för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var en framspelning som fick många att höja på ögonbrynen. 

Olle Alsing tycktes ha ett bra skottläge, men i stället för att försöka ta ett avslut själv såg han luckan som få andra hade upptäckt. Han spelade pucken diagonalt från sin backposition, rakt genom slottet till den framstörtande backkollegan Tom Nilsson. Han behövde bara hålla klubban i isen för att sätta dit kvitteringen till 3–3 mot Brynäs i tisdags.

Över lag gjorde Djurgården en blek insats, fick lagkaptenen Jacob Josefson skadad och lämnade till slut isen som förlorare efter 3–4 i baken. 

Men matchen var ändå ännu en påminnelse om vilka kliv Olle Alsing fortsätter att ta som hockeyspelare. Det blev 1+1 från Uppsalasonens klubba och inför mötet med Färjestad har Uppsalasonen gjort sex poäng (1+5) på sex matcher. Med det är han delad tvåa i backarnas poängliga bakom Rögles Kodie Curran.

SKEPTISKA FANS

När den 23-årige backen värvades till Djurgården från Leksand inför fjolårssäsongen var många skeptiska. Och det var fullt förståeligt. Alsing kom från en säsong i Hockeyallsvenskan där han mer eller mindre hade förlorat en ordinarie plats i laget i slutet på säsongen.

Vad skulle en sådan spelare kunna göra i SHL?
– Det var nog många som undrade varför Djurgården sajnade mig och om jag verkligen var redo för att spela här, säger han med ett snett leende.
– Det har varit samma sak varje gång jag har sajnat med ett nytt lag. Fansen har varit skeptiska och lite så. Men då fick jag verkligen bevisa förra året att jag kunde spela i SHL, att jag platsar i Djurgården och hör hemma här.

Det gjorde han. 

För redan i fjol visade Alsing att talangen han besitter kan leda honom långt när självförtroendet finns där. Flytten frigjorde den potential som fanns instängd i den skicklige backen.

Då blev det 15 poäng på 49 matcher och ytterligare åtta i slutspelet. 

bb190908jn050-1-1570112735.jpgFoto: Bildbyrån/Jonathan Näckstrand

Det ledde hela vägen till ett tvåårskontrakt med NHL-klubben Ottawa Senators. Men i stället för att åka över till Nordamerika på en gång och försöka slå sig in i NHL via AHL-spel valde Olle Alsing att stanna. Det var till och med ett krav från hans sida i förhandlingarna att han skulle bli utlånad till Djurgården.
– Vissa klubbar är inte villiga att erbjuda den lösningen, de vill att man spelar i AHL. Men Ottawa var en klubb som tyckte det var en bra idé. Vi kom överens om det och det känns bra, säger han.
– Hade de inte gått med på det hade jag aldrig skrivit på för dem.

GJORDE SOM JOEL PERSSON

Att skriva kontrakt och sedan bli utlånad till SHL har blivit lite av en trend för odraftade svenska free agents. Joel Persson sajnade med Edmonton Oilers bara för att bli utlånad till Växjö i fjol och Carl-Johan Lerby skrev kontrakt med Calgary Flames efter sin genombrottssäsong i fjol – bara för att bli kvar i Malmö Redhawks.

Olle Alsing poängterar att han inte tycker att det ena eller andra alternativet är rätt eller fel.
– Det får man se. Det här kändes rätt för mig nu eftersom jag trivs så jäkla bra i Djurgården, men det kan lika gärna vara rätt att åka över och köra i AHL ett år och ha det gjort. Spela på liten rink, vänja sig vid livet där och bli mer bekväm. Jag tror inte att det är fel att dra över. Det här kändes bara rätt för mig.

Han utvecklar varför det låg i hans intresse att spela SHL-hockey ett år till.
– Jag trivdes jäkligt bra här i Djurgården förra året och hade en jäkligt bra utveckling. Jag tycker det är grymma killar, en grym förening och grym stad. Jag kände inte att jag var riktigt klar här, som jag har mer att ge här innan jag åker över. Jag behöver bygga på mig fysik och bygga på mig självförtroende i mitt spel i helhet så jag är ännu mer redo nästa år när jag ska åka över.

Vad hade du gjort om ingen NHL-klubb hade godtagit en utlåning?
– Oj, då hade det blivit svårt. Jag vet faktiskt inte om jag hade låtit chansen gå mig förbi och stanna i Djurgården eller om jag skulle sajnat ändå. Men nu blev det den bästa situationen för mig och det får jag vara nöjd med.

bb190921sm004-1-1570113034.jpgFoto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

"DET VET FOLK NU"

Innan det blir aktuellt att försöka slå sig in i Ottawa Senators har han en lång säsong med Djurgården framför sig. Jämfört med i fjol känner Olle Alsing att han inte spelar med samma press på sig. Han har redan bevisat att han kan prestera i SHL och har till och med skrivit NHL-kontrakt.
– Jag känner bara att ska göra en bra säsong och spela mitt spel. Jag behöver inte bevisa någonting, utan jag ska spela mitt spel och vi ska vinna matcher. Det är min inställning just nu.

Om du jämför Olle Alsing som klev in i SHL med Djurgården då med dagens Olle Alsing, vad är stölrsta skillnaden?
– Jag är lugnare. Jag känner att jag har en stabil plats i laget. I fjol var det mer osäkert vem som skulle vara sjätte, sjunde och åttonde back. Jag hade lite tur och tog den chansen. Nu har jag kommit in och lirat bra ihop med Tom Nilsson, som jag älskar att spela med. Det känns som jag kommit in med bättre självförtroende och fått en större roll i laget. Jag tar mer ansvar därute och kanske inte känner att jag måste bevisa att jag kan spela hockey. Det vet folk nu.

Och nästa steg, Tre Kronor kanske?
– Det är klart att det är en dröm att få sätta på sig landslagströjan. Den riktiga landslagströjan, om man säger så. Jag har haft på mig en juniortröja i två turneringar. Det öppnas upp för en del platser nu under säsongen där lite nya får testa på att spela där. Det hade varit grymt kul.

Om en knapp månad tar Johan Garpenlöv ut sin första landslagstrupp som förbundskapten. Då får vi se om Olle Alsings heta SHL-start tar honom hela vägen till Tre Kronor.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten