Kan Patrik Laine och Winnipeg Jets resa sig efter den senaste tidens bakslag?
Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports
NHL

Winnipeg Jets: Från Stanley Cup-utmanare till stort frågetecken

Vilken skillnad ett år kan göra. Vid den här tiden i fjol lyftes Winnipeg Jets, med rätta, fram som en het Stanley Cup-utmanare. Nu är det många som inte ens tror att de tar sig till slutspel. Uffe Bodin har inte heller någon bra magkänsla kring Manitobas hockeystolthet.

Det är som om allt som kunde gå fel har gått fel.

Winnipeg Jets klev in i säsongen 2018/19 som en Stanley Cup-utmanare. Ett lag man utan problem kunde föreställa sig gå hela vägen och vinna bucklan som det första kanadensiska laget på 26 år.  

Så blev det som bekant inte. Efter en grundserie som inte mötte de högt ställda förväntningarna åkte Jets ut mot blivande Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues redan i första rundan. De spelade inte alls med samma frenesi och passion som året innan, då de tog sig hela vägen till konferensfinal mot Vegas Golden Knights.

Efter den alltför tidiga sortin har bakslagen kommit på löpande band. Trejden som skickade Jacob Trouba till New York Rangers kändes inte speciellt bra. Att förlora Tyler Myers och Ben Chiarot på free agent-marknaden var lite mer väntat och kanske inte lika stora tapp sett till vad de för lön i sina nya klubbar. Däremot kom Dustin Byfugliens behov av en timeout för att fundera över framtiden som en riktig käftsmäll. 

Det kan alltså bli så att Jets kliver in i säsongen utan flera av sina hårdast matchade backar från förra säsongen. Och utan att egentligen ha fått in en ersättare värd namnet.

Som om inte det var nog tog det väldigt lång tid innan klubben hade fått Patrik Laine och Kyle Connor under nya kontrakt. Bägge spelarna missade träningslägret och kommer av den anledningen in i säsongen med vissa frågetecken kring sig.

Hur kommer det att påverka Jets?

10-80-1562192467.jpegMark Scheifele.Foto: Icon Sportswire

POÄNGKUNGEN

Mark Scheifele

26-åringen har varit pålitligheten personifierad de tre senaste säsongerna. I var och en av dem har han snittat mer än en poäng per match samtidigt som han har varit ansvarsfull i den egna änden av isen. Finns det en anledning att fortfarande tro på Jets är det mycket tack vare deras förstacenter, som mycket väl kan vara ligans mest underskattade spelare. I takt med att kaptenen Blake Wheeler blir äldre är det logiskt att mer och mer ansvar faller på Scheifele. Och kanske kan han höja sitt spel ytterligare en nivå.

MÅLVAKTSETTAN

Connor Hellebuyck

Efter genombrottsåret för två år sedan, där amerikanen nominerades till Vezina Trophy, upplevde han en liten tillbakagång i fjol. Det gör Hellebuyck till Jets stora x-faktor, en spelare som om han presterar på samma höga nivå som för två år sedan kan lyfta laget. Men är han tillbaka på en mer genomsnittlig nivå kommer det antagligen att bli desto tuffare för Jets att nå några högre höjder igen. Det blir intressant att se hur han påverkas av att Jets försvar tunnats ut rejält inför den här säsongen. 

BACKESSET

Josh Morrissey

Ingen Trouba eller Myers och ett stort frågetecken för Byfuglien. Det öppnar dörren för Josh Morrissey att ta nästa stora steg i karriären. För att undvika stökiga kontraktsförhandlingar, vilket Jets fått nog av efter alla turer kring Trouba, Laine och Connor, sajnade klubben Morrissey till ett nytt monsterkontrakt värt 50 miljoner kronor. Att det skedde ett år i förväg är om något ett tecken på att han är lagets toppback nu. Den skicklige kanadensaren var riktigt bra redan i fjol, men begränsades till 59 matcher på grund av skada. Håller han sig frisk i år kan vi räkna med att han gör uppåt 50 poäng.

GENOMBROTTSMANNEN

Jack Roslovic

Utöver bättre backar är behovet av centrar stort i Winnipeg. Bakom Mark Scheifele har Bryan Little blivit en institution i klubben. All heder åt Little, men han är inte längre en spelare du kan bygga en andrakedja kring. Där behövs det något mer dynamiskt som Paul Stastny och Kevin Hayes har bidragit mer under deras korta sejourer i klubben som kortsiktiga lösningar inför de senaste två årens slutspel. Kanske är Jack Roslovic den framtida lösningen där. Amerikanen har visat prov på stor potential i AHL, men inte riktigt fått det att stämma lika bra i NHL under sitt första ett och ett halvt år i ligan. Det är oklart huruvida Jets känner att Roslovic har vad som krävs för att spela center i NHL, men det skulle vara väldigt välkommet för klubben om 22-åringen kunde ta ett stort steg framåt i sin utveckling och avlasta toppspelarna. 

SVENSKARNA

Carl Dahlström

Lite som jag förutspådde i min analys av Chicago Blackhawks förra månaden lyckades inte Dahlström ta en plats där. Men som jag också skrev behövde han passera waivers för att kunna skickas till AHL och där gick Jets in och plockade upp honom. Dahlström kommer att bredda Jets försvar genom att erbjuda bra defensiva egenskaper med sin räckvidd och rörlighet. Offensivt har 24-åringen inte lika mycket att erbjuda.

David Gustafsson

Under JVM i fjol blev det tydligt att Gustafsson var en spelare som stack ut ur mängden. Inte minst på grund av sin brådmogenhet på isen. Han ser ut som en välskolad och ärrad veteran i sitt sätt att agera och är pålitlig i både tekningscirkeln och den egna zonen. Sett till hur han hade sett ut innan han begav sig till Nordamerika är det inte en jätteskräll att Jets ger 19-åringen chansen i NHL. Om det blir fler än nio matcher eller en återkomst till HV71 återstår att se. 

Övriga svenskar i organisationen:
Jacob Cederholm, b

DRAFTVALET

Ville Heinola

Jets hade inget förstaval i draften efter att ha skeppat det till New York Rangers i Kevin Hayes-trejden. Men när man skeppade Jacob Trouba till "The Big Apple" lyckades man få tillbaka det och förvandla det till den synnerligen spännande finske backen Ville Heinola. 18-åringen, som gjorde ett riktigt bra JVM innan han blev skadad, ser nu ut att kliva rakt in i NHL. Han gör det mycket tack vare sin hockey-IQ och sin förmåga att ta snabba, smarta beslut i trängda situationer. Har en säsong i Liiga bakom sig och är väldigt spelmässigt mogen för sin ålder. Precis som i fallet med David Gustafsson är det frågetecken för om han blir kvar i mer än nio matcher. 

COACHEN

Paul Maurice

Den karismatiske och humoristiske coachen går in i sin sjunde säsong som coach för Jets. Omständigheterna kunde givetvis ha varit roligare. Det känns som han går in i säsongen pressad. Dels för att klubben har varit inblandad i så mycket strul under sommaren, dels för att han får ett på pappret sämre lag att jobba med. Vissa tror att Maurice kan sitta löst efter förra säsongens besvikelse, men jag tror att det måste till en ganska rejäl genomklappning för att han ska få lämna klubben. Är det något general managern Kevin Cheveldayoff gjort sig känd för är det tålamod. På gott och ont.

PROGNOSEN

Ibland är man väl snabb att skriva fan på väggen när vissa lag har försämrats över en sommar. Det är som om alla experter, tyckare och förståsigpåare ska tävla om vem som kan räkna ut laget på det mest raffinerade sättet. Det leder till en ganska överdriven snöbollseffekt.

Kanske är det där vi har hamnat med Winnipeg Jets. 

För även om laget tappat en hel del kvalité på backsidan finns det fortfarande ett överflöd av offensiv potential. Får laget mer att klaffa i anfallszonen än vad som var fallet i fjol finns det goda möjligheter att laget får oss som tror att de missar slutspelet att se dumma ut.

Jag tänker ändå att Patrik Laine bara spelade på 75 procent av sin kapacitet i fjol och att Nikolaj Ehlers inte alls mötte förväntningarna. Om inte Laine är helt under isen efter sin utdragna kontraktsförhandling finns det sparkapital i massor här.

Men sedan till det negativa som gör att jag till viss del har tappat tron på Jets, ett lag jag tippade i Stanley Cup-final för ett år sedan. 

Magkänslan kring laget är helt enkelt inte bra. 

När de åkte ut ur slutspelet i våras såg de ut som ett splittrat lag utan harmoni eller sammanhållning. Den känslan minskade inte av alla turer kring Laine, att Trouba ville bli trejdad och att Byfuglien inte verkar helt säker på om han ens vill spela hockey längre.

Det är inget annat än spekulationer från min sida, men det är ändå en oroskänsla jag inte kan släppa. 

Jag tror att det här laget har en del interna problem att adressera. 

16-1-33612630-1562187567.jpegJosh Morrissey.Foto: Icon Sportswire

IN OCH UT   

Nyförvärv: Neal Pionk, b, N Y Rangers, Carl Dahlström, b, Chicago, Anthony Bitetto, b, Minnesota, Ville Heinola, b, Lukko, David Gustafsson, fw, HV71, Mark Letetstu, fw, Columbus, Gabriel Bourque, fw, Colorado.

Förluster: Eric Comrie, mv, Arizona, Jacob Trouba, b, N Y Rangers, Tyler Myers, b, Vancouver, Bogdan Kiselevitj, b, CSKA Moskva, Ben Chiarot, b, Montréal, Joe Morrow, b, klubblös, Matt Hendricks, fw, slutat, Pär Lindholm, fw, Boston, Brandon Tanev, fw, Pittsburgh, Marko Dano, fw, Columbus, Kevin Hayes, fw, Philadelphia.

WINNIPEG JETS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#30
Laurent Brossoit (G)261993Port Alberni, BC, CAN19192L19/20$1,225,000
#37
Connor Hellebuyck (G)261993Commerce, MI, USA19394L23/24$6,166,666
BACKAR
#88
Nathan Beaulieu (D)  261992Stratford, ON, CAN18891L19/20$1,000,000
#2
Anthony Bitetto (D)291990Island Park, NY, USA18595L19/20$700,000
#33
Dustin Byfuglien (D)   “A”  341985Minneapolis, MN, USA195118R20/21$7,600,000
#23Carl Dahlström (D)241995Stockholm, SWE193105L20/21$850,000
#14
Ville Heinola (D)182001Honkajoki, FIN18182L21/22$925,000
#7
Dmitrij Kulikov (D)281990Lipetsk, RUS18493L19/20$4,333,333
#44
Josh Morrissey (D)241995Calgary, AB, CAN18388L27/28$3,150,000
#4
Neal Pionk (D)241995Hermantown, MN, USA18386R20/21$3,000,000
#3
Tucker Poolman (D)261993Dubuque, IA, USA19398R20/21$775,000
FORWARDS
#82
Mason Appleton (C/W)231996Green Bay, WI, USA18891R19/20$741,667
#57
Gabriel Bourque (LW/RW)291990Rimouski, QC, CAN17893L19/20$700,000
#81
Kyle Connor (LW)221996Clinton Township, MI, USA18583L25/26$7,142,857
#9
Andrew Copp (C/LW)251994Ann Arbor, MI, USA18593L20/21$2,280,000
#27
Nikolaj Ehlers (LW)231996Aalborg, DEN18278L24/25$6,000,000
#19David Gustafsson (C)192000Tingsryd, SWE18789L21/22$817,500
#29
Patrik Laine (RW/LW)211998Tampere, FIN19493R20/21$6,750,000
#22
Mark Letestu (C)341985Elk Point, AB, CAN17888R19/20$700,000
#18
Bryan Little (C)   “A”311987Edmonton, AB, CAN18387R23/24$5,291,666
#17


Adam Lowry (C)261993St. Louis, MO, USA19595L20/21$2,916,666
#85
Mathieu Perreault (C/LW)311988Drummondville, QC, CAN17885L20/21$4,125,000
#28
Jack Roslovic (C/RW)221997Columbus, OH, USA18585R19/20$894,166
#55
Mark Scheifele (C)   “A”261993Kitchener, ON, CAN19094R23/24$6,125,000
#26
Blake Wheeler (RW)   “C”331986Plymouth, MN, USA195102R23/24$8,250,000
Du kanske även vill läsa:
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Calgary Flames: Luftslott eller Stanley Cup-utmanare?
Calgary Flames: Luftslott eller Stanley Cup-utmanare?
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Chicago Blackhawks: En påskyndad återuppbyggnad
Chicago Blackhawks: En påskyndad återuppbyggnad
Colorado Avalanche: På väg mot Sakics och Foppas höjder igen?
Colorado Avalanche: På väg mot Sakics och Foppas höjder igen?
Columbus Blue Jackets: Baksmälla eller pånyttfödelse?
Columbus Blue Jackets: Baksmälla eller pånyttfödelse?
Dallas Stars: Ett gubbgarde att se upp för
Dallas Stars: Ett gubbgarde att se upp för
Detroit Red Wings: Kan ikonens touch påskynda generationsskiftet?
Detroit Red Wings: Kan ikonens touch påskynda generationsskiftet?
Edmonton Oilers: Superstjärnor utan understöd
Edmonton Oilers: Superstjärnor utan understöd
Florida Panthers: En storsatsning som måste lyckas
Florida Panthers: En storsatsning som måste lyckas
Los Angeles Kings: Kungar utan tron eller krona
Los Angeles Kings: Kungar utan tron eller krona
Minnesota Wild: I behov av karta och kompass
Minnesota Wild: I behov av karta och kompass
Montréal Canadiens: En pånyttfödd stjärna ger slutspelshopp
Montréal Canadiens: En pånyttfödd stjärna ger slutspelshopp
Nashville Predators: En kostsam ommöblering
Nashville Predators: En kostsam ommöblering
New Jersey Devils: NHL:s mest förbättrade lag?
New Jersey Devils: NHL:s mest förbättrade lag?
New York Islanders: En målvaktslösning som förbryllar
New York Islanders: En målvaktslösning som förbryllar
New York Rangers: Rebuild med extra allt
New York Rangers: Rebuild med extra allt
Ottawa Senators: Ägaren största hotet mot en ljus framtid
Plus Ottawa Senators: Ägaren största hotet mot en ljus framtid
Philadelphia Flyers: En yngling kapabel att bryta förbannelsen
Philadelphia Flyers: En yngling kapabel att bryta förbannelsen
Pittsburgh Penguins: Är storhetstiden över nu?
Pittsburgh Penguins: Är storhetstiden över nu?
San José Sharks: Klockan tickar – är det nu eller aldrig?
San José Sharks: Klockan tickar – är det nu eller aldrig?
St. Louis Blues: En magi som blir svår att återskapa
Plus St. Louis Blues: En magi som blir svår att återskapa
Tampa Bay Lightning: Bara Stanley Cup räknas
Tampa Bay Lightning: Bara Stanley Cup räknas
Toronto Maple Leafs: Kan man vinna med enbart skicklighet?
Plus Toronto Maple Leafs: Kan man vinna med enbart skicklighet?
Vancouver Canucks: Hur långt kan Elias show bära?
Vancouver Canucks: Hur långt kan Elias show bära?
Vegas Golden Knights: Skitsura och revanschsugna
Vegas Golden Knights: Skitsura och revanschsugna
Washington Capitals: Behålla trotjänarna eller inte?
Washington Capitals: Behålla trotjänarna eller inte?
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 14 maj
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten