Snart börjar den långa jakten på Stanley Cup igen.
Foto: Jeff Curry-USA TODAY Sports
NHL
SIBNER: Det stora NHL-tipset

I fyra långa månader har vi väntat, men om bara lite drygt ett dygn släpps äntligen pucken för årets NHL-premiär. Dags då att begå sin årliga tipspromenad, och bädda skämskudden ordentligt.

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)

För egen del tänkte jag bänka mig framför TV:n på onsdag och se så mycket jag kan, men Tampa Bay Rays spelar samtidigt en infernaliskt spännande och helt avgörande slutspelsmatch i baseball som startar ungefär samtidigt. Så det blir nog först framåt andra perioden av västkustmatcherna, båda av derbykaraktär, som jag zoomar in ordentligt och på allvar känner att NHL-säsongen har börjat.

På torsdag blir det däremot dags för riktig premiär på plats, när Tampa tar emot Florida Panthers här hemma i Amalie Arena.

Så här tror jag det står i tabellen när allt summeras i april. 

bb190421zj026-1-1569778310.jpgWilliam Nylander.Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

ATLANTIC DIVISION  

1. Toronto Maple Leafs

2. Tampa Bay Lightning

3. Boston Bruins

4. Florida Panthers
________

5. Montreal Canadiens

6. Buffalo Sabres

7. Detroit Red Wings

8. Ottawa Senators

Tipset som helhet bjuder väl egentligen inte på några egentliga skrällar. Men Toronto före Tampa, ändå? 

Ja, jag tror vi kommer att få se ett Toronto med en helt annan jämnhet och stabilitet i år, vilket gör att de många svackorna från tidigare säsonger är ett minne blott. Det borde resultera i ytterligare 10-12 poäng på sista raden. Backsidan är uppgraderad och offensivt finns ännu mer att hämta med en till synes pånyttfödd William Nylander i absolut praktslag. Toronto blir ett av de allra roligaste lagen att följa i år. 

Samtidigt förväntar jag mig att Tampa inte får samma konstanta utdelning i poängkolumnen som förra säsongen. De hamnade ju aldrig i en resultatmässig svacka ens när spelet såg lojt ut, men i ärlighetens namn var det faktiskt Andrej Vasiljevskij som löste ut dem och fixade två poäng i en hel del bleka och slarviga insatser under fjolårssäsongen. En ny President’s Trophy är det ingen som värderar särskilt högt här i Tampa och jag tror också att Lightning lägger större fokus på att verkligen drilla ihop ett fungerande försvarsspel under första halvan av säsongen. De ska spela sin bästa hockey från april och framåt och jag blir inte förvånad om de startar lite trögt. Förra året var bäst vid helt fel tidpunkt, och att inte vara klara seriesegrare redan i februari är i slutändan något som bara kommer att gynna laget.

Men som helhet är de inbördes placeringarna mest finlir och kan bli lite hur som helst. Toronto känns lite bättre, Tampa ungefär lika bra och Boston kanske aningen sämre än ifjol. Hemma/bortaplan tror jag ändå blir en passus när slutspelet väl drar igång, alla de här tre lagen vet att man måste ta sig förbi de två andra för att nå en konferensfinal.

Men: det finns en jobbig joker i leken nu. Florida är klart bättre. 

Värvningarna av Anton Strålman och Sergej Bobrovskij löser de två problem som stoppade laget från en bra säsong ifjol. Coach Quenneville är i Florida för att vinna matcher. Om allt klaffar i Sunrise kommer de ta upp kampen med Boston om en direktplats till slutspelet. Helt ärligt, om vi sitter här i maj med Panthers klara för konferensfinal efter att ha skrällslagit Toronto och knäckt Lightning i ett derby i bäst av sju så blir jag faktiskt inte jätteförvånad. Carolina gjorde en liknande grej på sin sida ifjol och årets Panthers är inte sämre.

I botten blir det ungefär som förra säsongen. Montreal har absolut lovande saker på gång, men det räcker inte när nu Florida drar ifrån. Buffalo ser lite spännande ut på förhand, men kan inte mäta sig i den här divisionen över 82 omgångar. Ottawa och Detroit får slåss i botten bör nöja sig med det. Att fastna i ett stim någon gång under säsongen och sluta hedersam sexa vore fullständigt värdelöst för båda klubbarna. 

sebaho-1567841266.jpgSebastian Aho.Foto: USA Today Sports

METROPOLITAN DIVISION

1. Carolina Hurricanes

2. Washington Capitals

3. Philadelphia Flyers

4. New York Rangers
______________

5. Pittsburgh Penguins

6. New Jersey Devils

7. New York Islanders

8. Columbus Blue Jackets

Här händer det ju desto mer. Risken att jag blir idiotförklarad är stor, inte minst bland de många Penguins-fans jag har i mina sociala medier. Under Sidney Crosby-eran har Pens bara missat slutspel en gång och då var han 18 år. 

Jag hade ju kunnat vara tråkig och tippat Islanders och Pittsburgh på de slutspelsplatser de knep ifjol och levererat något dammigt till analys omkring denna Status Quo, men jag tror det är lite maktskifte på gång i den här divisionen och efter 82 omgångar är det här vi hittar de stora skrällarna. 

Framför allt är jag väldigt spänd på vad Carolina Hurricanes kan hitta på. Det initiala frågetecknet är naturligtvis målvaktsspelet, men sett till forwards och backar har de haft en spännande offseason, en bra draft och hela klubben vädrar morgonluft. Jag tror de kan rida på den positiva våg som tog dem hela vägen till tredje rundan i våras. Det har också blivit ett himla gött drag omkring hockeyn i Raleigh. Rod Brind'Amour är på gång att etablera en vinnarkultur och ägaren Tom Dundon lär inte spara några utgifter för att laget ska ha de bästa förutsättningarna.  

Samtidigt är de mångåriga dominanterna i divisionen på väg åt andra hållet. 

Capitals kärna blir bara äldre och äldre, vi såg det bitvis ifjol. Nu räcker det såklart ändå till slutspel och antagligen ett bra slagläge inför allvaret som då börjar, men divisionssegern tror jag Hurricanes stormar hem på ren inspiration. 

För Pittsburgh kan det bli ett riktigt mellanår. Eller början till slutet på en era? 

Malkin och Crosby är fortfarande kanske NHL:s bästa centerduo, men de blir tyvärr inte yngre och säga vad man vill om Alex Galchenyuk: han är absolut inte Phil Kessel. Backsidan är inte heller tillräckligt uppgraderad, det är fortfarande lätt att peka på Kris Letang och hans olyckliga skadehistorik, och hur bra är egentligen Matt Murray i målet? Penguins har faktiskt fått ta sig i kragen på vårkanten för att gå till slutspel de senaste två åren. Någon gång måste trender brytas. En knapp miss i Wild Card-striden känns faktiskt som ett möjligt öde, det behövs faktiskt inte mer än att två segrar byts mot förluster för att det ska bli verklighet. 

Jag tror på en comeback i slutspelet för Philadelphia Flyers, som jag tycker har goda förutsättningar att få utdelning för ett intressant lagbygge nu när en rutinerad NHL-tränare finns bakom bänken och en legitim målvaktstalang står mellan stolparna. 

Men det som är det stora utropstecknet här är naturligtvis New York Rangers på Wild Card-plats. Jag har egentligen ingen empiri att bygga det på. Men vi vet också att ett eller två lag skräller sig in varje år och omkullkastar logiken.  

Egentligen är inte lagbygget redo ännu, det finns fortfarande brister på backsidan och djupet bland forwards luktar inte slutspel. Men jag får en känsla av att Henrik Lundqvist kan studsa tillbaka med en sista glimrande säsong, och att Mika Zibanejad får nöjet att leda en riktigt spännande offensiv topp med Kaapo Kakko och Artemij Panarin som kan bli läskigt giftiga i powerplay. När grannen Devils samtidigt kraftsamlar med egna tonårstalanger och verkar bli underbart sevärda, ja då stiger pulsen på hockeyn i New York. Därför tror jag på Rangers som säsongens stora slutspelsskräll.

Islanders? Jag vet inte hur de lyckades snålspela sig till slutspel ifjol, men jag tror inte det håller i en snabbare och vassare division i år och med Robin Lehner borta har laget knappast blivit bättre. Something’s gotta give, och det är Islanders och Penguins. Devils blir underhållande men räcker inte hela vägen fram, och Blue Jackets har tappat för mycket offensiv kraft. 

nsh-1562204754.jpegFilip Forsberg . Foto: USA Today Sports

CENTRAL DIVISION  

1. Nashville Predators

2. Colorado Avalanche

3. Chicago Blackhawks

4. Dallas Stars

5. St. Louis Blues

____________________

6. Winnipeg Jets

7. Minnesota Wild

Fler skrällar här. Få tippar Chicago på slutspelsplats, få tippar Winnipeg utanför. Men jag gillar Chicago. Samt är väldigt bekymrad över det som har hänt i Winnipeg sedan i våras.

Vi såg det redan under sluttampen av förra säsongens grundserie. Nashville sladdade, men Jets kunde ändå inte hålla i sitt försprång och såg rejält slokörade ut när de klev in i slutspelet. De försvann mycket riktigt redan i första rundan.

Sommaren har varit besvärligt. De senaste dagarnas förlängningar med Kyle Connor och Patrik Laine är såklart superviktiga, men backsidan har fått rejält med stryk. Om Dustin Byfuglien väljer att hänga skridskorna på hyllan har klubben tappat sina tre bästa backar.  

Det blir inte lätt att hämta sig ifrån, och de spelar i en urstark division där två-tre förluster i oktober kan vara det som till slut innebär skillnaden mellan tredje och sjätte plats när 82 matcher summeras.

Vi såg på Dallas i slutspelet att de har något spännande på gång, och sommarens värvningar har skapat lite välbehövlig bredd framåt. Därtill kommer Miro Heiskanen blomma ut till en back av Norris-kaliber i år. Här luktar det slutspel lång väg.

Blues är regerande Stanley Cup-mästare, men lär inte hitta samma hysteriska formtopp som under andra halvan i år och jag tror de får gå en hård kamp mot Winnipeg om Wild Card-platsen.  

Nashville och Colorado blir de två bästa lagen i Central och båda kan i mina ögon gå till final och vinna Stanley Cup. Även om jag gillar Nashvilles uppgraderade offensiv så kan Avalanche mycket väl knipa divisionen. Det är inget särskilt revolutionerande tips ändå.

Men Chicago, på slutspelsplats? Jag såg mycket av Blackhawks ifjol och Jeremy Colliton har något riktigt intressant på gång. De kanske är hela ligans mest underhållande lag att titta på, och med en stabilare defensiv och en bättre målvaktssituation blir de ordentligt mycket bättre. Om Alex Nylander får det att stämma och målvaktsparet med Lehner och Crawford når de nivåer vi vet att de har i sig, då tror jag det här räcker till en framskjuten placering och slutspelsplats.

Minnesota? Tyvärr. De har en turbulent tid bakom sig, men är egentligen inte alls ett särskilt dåligt lag. De har chansen i alla matcher under säsongen. Men Central är Central. Det är fullt möjligt att nå 88 poäng och ändå hamna sist i den här divisionen i år.  

bb190416jm058-1562179147.jpegWilliam Karlsson.Foto: Bildbyrån

PACIFIC DIVISION

1. Vegas Golden Knights

2. San Jose Sharks

3. Calgary Flames
______________________

4. Arizona Coyotes

5. Vancouver Canucks

6. Anaheim Ducks

7. Edmonton Oilers

8. Los Angeles Kings

Det känns precis som det gjorde förra året i den här divisionen. I botten mestadels sorgebarn, i toppen lag som kan få fnatt och ta sig hela vägen.

Los Angeles har en fin chans att utmana Ottawa om Alexis Lafrenière i draften nästa sommar. Edmonton Oilers har väl inte blivit sämre, men har heller inte gjort något som för tankarna till ett riktigt lyft. Anaheim Ducks är i ett slags ombyggnadsfas som jag tror kräver ytterligare tålamod. Vancouver har Elias Pettersson och Quinn Hughes, som säkert kan knipa Art Ross respektive Norris Trophy om något år eller två. Men laget har fortfarande för mycket utfyllnad.

Arizona fortsätter att bli bättre och bättre. Phil Kessel skänker lite stjärnglans i öknen, men jag tror ändå inte att det räcker till en tredjeplats i divisionen – och det är mest troligt vad som krävs för slutspel.

I toppen är det The Usual Suspects. Calgary är bra i år igen. Rutinen och högstanivån i Sharks gör att de borde ta sig till slutspel tämligen komfortabelt.  

Men det lag jag tror mest på här är Vegas. Just nu har jag faktiskt lite på känn att de kan vinna hela rasket i år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten