Johan Sundström och Brendan Shinnimins Växjö tar plats på Rasmus Kågströms lista.
Foto: Bildbyrån
SHL
KÅGSTRÖM: Tio anmärkningsvärda ”nollor” under SHL-upptakten
ANNONS
SHL går i kväll in i sin femte omgång. Trots att säsongen alltjämt är mycket, mycket ung finns det ändå några statistiska anmärkningar att göra. Nedan följer tio stycken mer eller mindre överraskande nollor från SHL-inledningen.

Oskarshamns förlustkolumn

Att Oskarshamn skulle ha en nolla i förlustkolumnen efter fyra spelade SHL-matcher är minst sagt överraskande. Nu är det förvisso en sanning med viss modifikation, då smålänningarna förlorade premiären mot Skellefteå, men vid full tid är nykomlingen fortfarande obesegrade. Inte illa pinkat för ett lag som av vissa jämförts med Vilda Väsby inför säsongen.

Johan Sundström

Johan Sundström var av många, inklusive mig själv, rankad som ett av SHL:s bästa nyförvärv inför den här säsongen. Jag vet, jag vet… Pump your brakes, Kågström!
Säsongen är bara fyra matcher gammal, men att Sundström fortfarande är poänglös är överraskande – i alla fall i min värld. Det är så klart bara en tidsfråga innan det lossnar för den 27-årige centern. Kanske redan i kväll mot Skellefteå?

bb190816jo091-1-1568443116.jpgEmil Pettersson har ännu inte noterats för någon poäng.Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Emil Pettersson

Liksom för Sundström är förväntningarna riktigt, riktigt höga på Emil Pettersson den här säsongen. Emil var kanske inte riktigt lika dominant när han lämnade SHL som lillebror Elias var innan han valde att åka över och förnedra NHL-försvar i stället, men han var en spelare som producerade rikligt med poäng. Det förväntas han göra även den här säsongen, men liksom hela Växjö har 25-åringen inte fått det att lossna ännu. Efter fyra matcher sticker Petterssons namn ut bland spelarna som ännu inte registrerats för någon poäng i SHL under upptakten.

Mattias Ritola

Mattias Ritola är en spelare jag förväntar mig ska vara en bärande spelare i Leksands offensiv den här säsongen. Trots att Leksand gått som tåget under säsongsinledningen och tillsammans med Djurgården varit det lag som gjort flest mål (15) är Ritola fortfarande utan någon poäng, vilket bara han och Fredrik Forsberg gör bland Leksands forwards. 

Växjös poängnolla

Jag har tippat Växjö som tabelltvåa och sedermera vinnare av SM-guldet den här säsongen. Än så länge har det väl inte sett ut som något vidare bra tips. Smålänningarna jagar fortfarande sin första poäng för säsongen när de ikväll spelar Smålandsderby mot Oskarshamn i omgång fem. Att Växjösupportrarna skulle behöva vara inne i slutet av september utan att deras lag tagit en enda poäng såg jag inte riktigt komma.

181027jb034-1567020686.jpgJordan Boucher.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Jordan Boucher

Jordan Boucher fullkomligt öste in poäng under försäsongen och jag började tro att vi kanske skulle få beskåda ett stort genombrott för den kanadensiska 25-åringen den här säsongen. Det har dock börjat rejält trögt för Örebroforwarden, som efter fyra matcher fortfarande jagar säsongens första poäng.

Einar Emanuelsson

Här är en till spelare jag hade höga förväntningar på inför den här säsongen. Och ja, återigen, jag vet, säsongen är ung. Men studsarna har inte alls varit med Einar Emanuelsson under säsongsupptakten. Förvisso är mer än hälften av de som spelat en match för Luleå den här säsongen poänglösa, men att Emanuelsson skulle vara en av dem trodde jag inte. Jag tror, och hoppas, att det lossnar för den sympatiske Kirunasonen snart. 

Dominik Bokk

Ytterligare en spelare som jag förväntat mig en större offensiv produktion än vad vi bjudits på hittills. Och med större menar jag så klart mer än de noll poäng tysken skrapat ihop under upptakten här med Rögle. Dominik Bokk stod för 23 poäng i Växjö förra säsongen och jag förväntar mig att den siffran överträffas den här säsongen, så att han skulle inleda säsongen med fyra poänglösa matcher förvånar mig. 

Juhani Tyrväinens noll skott på mål

Det här var statistik som stack ut när jag ögnade lite statistik från de inledande matcherna under säsongen. Juhani Tyrväinen är forward, har spelat samtliga fyra matcher för Luleå och snittat uppemot 20 minuter i istid per match. Trots det har finländaren, som sköt 16 mål i finska ligan ifjol, ännu inte avlossat något skott på mål den här säsongen. Det MÅSTE man få säga är anmärkningsvärt.

Fredrik Händemarks utvisningsnolla

Förra säsongen ”vann” Fredrik Händemark SHL:s utvisningsliga med sina 91 utvisningsminuter i grundserien. Den här säsongen har den 26-årige dalmasen fortfarande inte dragit på sig några utvisningsminuter, samtidigt som han skrapat ihop fyra poäng på lika många matcher. 


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL