Sök
Joe Cannata och Jonathan Dahlén är två som imponerat i upptakten.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan
ENGLUND: Intryck från säsongsinledningen
Hockeyallsvenskan har hunnit bli tre omgångar gammal. Hockeysveriges expert Joakim Englund delar med sig av sina analyser från säsongsinledningen.

Prestationerna blandas, högt och lågt. Förmodade topplag håller för pressen medan andra inte gör det. Vi har bottentippade gäng som överraskar positivt. Lagens ledarstaber bryter ner matcherna och analyserar vad som varit positivt respektive negativt. Det får dock inte läggas för stor vikt vid analysen av den senaste matchen då det snart är dags för nästa batalj i det tajta schemat. 

Lagens supportrar diskuterar, stöter och blöter lagens senaste match ner på molekylnivå. Vilka spelare har varit bäst, vilka har inte kommit upp i nivå? Bör klubben redan nu göra förändringar innan problemet blir för stort? Osv.

"MINST SAGT STARTAT I UPPFÖRSBACKE"

Med andra ord är det precis som vanligt i Hockeyallsvenskan.

Här kommer några reflektioner från mig angående lagens säsongsinledning, häng med!

* Tingsryd åkte på säsongens första förlust när man uddamålstorskade mot Timrå igår. Laget har inlett säsongen på ett övertygande sätt med två segrar på de inledande tre matcherna.

* Gällande det sportsliga i Timrå är allt i sin ordning. Tre raka segrar, en pånyttfödd Albin Lundin samt en poängkung i Jonathan Dahlén som suddat ut alla eventuella frågetecken. Men allt är inte riktigt frid och fröjd hos Sundsvallsklubben som nyligen sparkade sin klubbchef med motiveringen att ”förtroendet var förbrukat”. Vad det innebär mer exakt är i dagsläget oklart men frågan är hur turbulensen påverkar det sportsliga?

* Björklöven värvade en frälsare i form av Per Kenttä som tycks ha fått ihop en homogen grupp. I raden av intressanta nyförvärv är det målvakten Joe Cannata som övertygat mest i säsongsinledningen. Tre raka segrar, varav en derbyvinst över MoDo, imponerar och innebär en topplacering i tabellen.

* Mora stoltserar med ligans mest rutinerade backsida med Tomas SkogsViktor AmnérAdam Masuhr och Mattias Nørstebø i spetsen men har inte imponerat i inledningen. I gårdagens förlustmatch mot MoDo släppte dalaklubben in hela sju mål, vilket vittnar om ett försvarsspel i obalans. Tränare Jeff Jakobs har inte bara defensiven att bekymra sig över då laget endast mäktade med att avlossa 16 skott framåt i gårdagens match och står noterat för totalt tre mål efter tre spelade matcher. Återkomsten i Hockeyallsvenskan har minst sagt startat i uppförsbacke.

"HAR MÅNGA SPÄNNANDE INGREDIENSER"

* I Södertälje ställer fansen alltid höga krav på sitt lag. Med två inspelade poäng är varken klubben eller supportrarna nöjda över inledningen. Laget har dragits med (av olika orsaker) bortfall på bland andra nyckelspelarna Nick OlesenMartin JanolhsMarcus Fagerudd och en avstängning är även att vänta på Måns Lindbäck som kastade vantarna i senaste matchen. Ur SSK-ögon hade ett par segrar i rad varit att föredra, inte minst med tanke på tabelläget men även för arbetsrons skull. Några spelare bör dock kunna vara tillbaka inom kort.

* Likt SSK har även Västervik ett gäng spelare på frånvarolistan, bland andra Rob BordsonVictor ÖhmanHenrik MalmströmNiklas Folin och Adam Plant. Till skillnad från SSK har man däremot vunnit sina matcher. En riktigt bra start på serien med sju pinnar på tre matcher. Stabilt målvaktsspel från båda lagens nyförvärv i kassen.

* Karlskrona såg tidigt till att såga av en cancersvulst innan den hunnit växa sig alltför stor för att vara hanterbar. In kom sedan Mats Lusth som fått en bra start med sex poäng och ett spel där man inte bjuder på allt för mycket.

* I Örnsköldsvik har MoDo startat med två övertidsförluster där avgörandet kommit efter omdiskuterade domslut. Igår passade man därför på att göra processen kort med Mora när man inkasserade säsongens första seger. Laget har många spännande ingredienser där backsidan sticker ut i positiv bemärkelse.

"LAGOM MELLANMJÖLK"

* Vita Hästen har blandat högt med lågt där det stora frågetecknet är defensiven. Glädjande för Norrköpingslaget är att defensiven klaffade igår när man nollade BIK Karlskoga samt att lagets poängspelare levererar i stor stil. Idag gick klubben ut med att Dan ”Skummet” Björkman byter från kanslichef till klubbchef. Enligt mig ett klokt val av klubbchef där jag är övertygad om att Dan förstår värdet av arbetsro i klubben.

* I huvudstaden har AIK börjat säsongen minst sagt trevande med endast en seger på fyra matcher. Det är hög tid för tränare Jussi Salo att få fart på sina mannar innan det börjar ske förändringar. En (med AIK-mått) budgetlösning på spelartruppen till trots tror jag inte ledningen sitter med det största tålamodet. Laget måste även råda bot på problemet med ”för många spelare på isen” som är uppe i hela fem utvisningar redan.

* Förutom plumpen igår har BIK Karlskoga startat övertygande med två segrar. Helt klart ett lag för den övre halvan i tabellen.

* Nykomlingen Kristianstad kommer att bli svårslagen i vinter, inte minst i egna hemmaborgen. Fyra pinnar är sådär lagom mellanmjölk för en nykomling och får ses som en klart godkänd inledning.

* Topptippade Västerås öppnade med en seger över AIK och har sedan dess gått på två minor mot Västervik och Björklöven, båda på bortaplan. En trevande start där man redan imorgon får möjlighet att vända den negativa bortatrenden då Mora står för motståndet.

* Förra årets enda degraderade lag, Almtuna, har börjat årets säsong ungefär i paritet med hur man avslutade den förra. En poäng har man spelat in och inte ens lagets fruktade förstakedja med Tony Mårtensson i spetsen får till det i någon större utsträckning. Det finns stor förbättringspotential i power play som just nu står på 0%.

***

Full fredagsomgång imorgon där dessutom lönen hunnit ticka in bör innebära en stor, törstig och högljudd publik ute i ladorna. Fasen vad kul det är med hockey!

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten