Sök
Victor Brattströms tvillingbror Tim har haft stor betydelse för hans hockeykarriär.
Foto: Privat & Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

”Jag är beredd att säga att han har betytt allt för mig”

Efter två säsonger som reservmålvakt är tanken att Victor Brattström ska axla rollen som förstamålvakt i Timrå den här säsongen. För hockeysverige.se berättar den 22-årige göteborgaren om pressen som förstemålvakt, det lärorika fjolåret och om tvillingbrorsan Tims enorma betydelse för hans hockeyframgångar.
– Jag är beredd att säga att han har betytt allt för mig. Det är inte bara inom hockeyn som vi tävlat, utan det har varit i skolan och allt annat man gjort, säger Brattström.

Victor Brattström valde att stanna i Timrå efter vårens degradering till Hockeyallsvenskan, trots SHL-anbud på bordet. Anledningen till det var att den 22-årige göteborgaren för första gången skulle få axla rollen som förstamålvakt på seniornivå.

Med förstemålvaktsrollen kommer även ett ökat ansvar och en större press, något som den storvuxne målvakten inte skräms av.
– Jag njuter av det ansvar som vilar på mina axlar. Det är lite grann det som man väntat på de senaste åren här. För mig handlar det bara att gå ut till varje match och bara njuta, det är så jag försöker tänka, säger Brattström till hockeysverige.se.
– Jag försöker bara bli en match rikare, en träning rikare och på så vis utvecklas varje dag. Jag tänker väl inte speciellt mycket på pressen utifrån eller så, utan jag går bara ut och försöker ha skoj med laget.

190816po052-1569413367.jpgVictor Brattström.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

"TROR JAG HAR EN VÄXEL TILL, FAKTISKT"

Och skoj med laget, ja, det har han förmodligen haft under inledningen av den hockeyallsvenska säsongen. Medelpadingarna har tagit två segrar av två möjliga inför kvällens bortamatch mot Tingsryd och har således fått den starten man önskat. Trots det faktum att man är obesegrade är Brattström ändå inte helt nöjd.
– Det har varit en väldigt bra start om man bara tittar till poängen. Sen vet vi att vi kan bättre än vad vi visat nu, vi är inte helt nöjda. Det är en lång säsong och det här är bara början, vi ska bli bättre och bättre och sträva efter att bli bättre varje dag. Men absolut, två segrar på två matcher ska man inte klaga på, menar Brattström.

Brattström har vaktat kassen i båda segermatcherna och står än så länge noterad för en räddningsprocent på 91,7.
– Det har känts rätt bra personligen. Jag känner mig väldigt trygg i laget och jag tycker att vi har en väldigt bra spelidé, vilket gör att jag känner mig trygg. Vi har ett bra försvarsspel vilket så klart då går hand i hand med hur det går för mig, eller vad man ska säga.
– Men liksom laget är jag väl inte helt nöjd heller. Jag vill framåt och bli bättre hela tiden och jag tror jag har en växel till, faktiskt. 

LÄRDE SIG MYCKET AV SVEDBERG

Brattström fanns med i det Timrå-lag som i våras åkte ur SHL efter den hjärtskärande kvalförlusten mot Oskarshamn med 3–4 i matcher. Totalt blev det 23 matcher för Brattström i SHL som, trots motgångarna, ändå fick ut mycket gott med säsongen i landets högsta hockeyliga.
– Jag kände ändå att jag lärde mig mycket, på både gott och ont, och kände att jag växte både som målvakt och som människa. Jag känner mig starkare nu än vad jag någonsin gjort. Det var absolut ett jättelärorikt år, både för mig men även för många andra. Sen var det absolut tråkigt att det gick som det gick, men jag tror att alla kommer starkare ur det. Så känner jag i alla fall.

Under fjolårssäsongen delade Brattström målvaktsjobbet med nuvarande Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg. Den NHL- och KHL-meriterade målvakten kom att betyda mycket för göteborgaren under säsongen de gick sida vid sida.
– Det betydde väldigt mycket att ha honom vid sin sida. Det var en riktig morot att tampas och tävla med honom och även känna att man klarade av det. Det gjorde mycket för självförtroendet.
– Han lärde mig mycket, så det var roligt, även om det kanske inte var någon speciellt rolig säsong för laget. 

190226po037-1569413655.jpgVictor Brattström lärde sig mycket av Niklas Svedberg.Foto: Pär Olert/Bildbyrån

"HAN HAR BETYTT ALLT"

Någon annan som betytt mycket för Brattström är hans tvillingbror Tim, som förra säsongen spelade i Hockeyettan-klubben Hanhals och den här säsongen återfinns i Hockeytvåan-laget Grästorp. 

Precis som många andra syskon tävlade Victor och Tim mycket med varandra i ungdomen och Timråmålvakten sticker inte under stolen med Tims betydelse för sin egen hockeykarriär.
– Tack vare honom har jag haft någon att tävla med under hela min uppväxt. När vi var små så spelade vi innebandy i källaren, varje kväll, hela tiden. Vi sporrade varandra till att bli bättre hela tiden och det har gjort att man är den man är i dag.
– Uppväxten med honom har så klart format mig otroligt mycket. Han har hela tiden sporrat mig till att bli bättre. Han har betytt jättemycket för mig, absolut.

Vad har det betytt för dig att ha en bror som du kunnat tävla med under hela din uppväxt?
– Jag är beredd att säga att han har betytt allt för mig. Det är inte bara inom hockeyn som vi tävlat, utan det har varit i skolan och allt annat man gjort. Men vi har aldrig varit det där bråkiga brödraparet, utan det har alltid varit ”fair”.
– Det skumma nu är att det känns som att vi fortfarande tävlar, på något sätt. Vi har krav på varandra och det känns som att han flåsar mig i nacken, även fast han inte är här. Det är något som sitter ifrån uppväxten och något som betytt väldigt mycket, som sagt.
– Morsan och farsan är tävlingsinriktade de med, men jag tror att mycket av min stora vinnarskalle kommer från när jag och brorsan var små hemma i källaren. Nu har den tävlingsinstinkten satt sig i ryggmärgen, om man kan säga så.

Som unga, hockeyaspirerande barn hemma på Hisingen i Göteborg drömde både Victor och Tim om att bli målvakter. Faktum är att det var ödet som gjorde att det blev så det var Victor som blev den som i slutändan var den som fick dra på sig målvaktsskydden. 
– Det är en lite rolig historia faktiskt, skrattar Brattström.
– Från början var det så att vi båda ville vara målvakt, men det var väl lite svårt för morsan och farsan om man säger så. Det är ju som bekant ganska dyrt med målvaktsgrejer, även om det nog inte var ett problem på så vis, men de ville inte att vi båda skulle vara målvakter.
– Det som avgjorde var när vi var i en sportbutik hemma i Göteborg. Min bror stod och kollade på en sån här ny, dyr kompositklubba, alltså en utespelarklubba, som han så gärna ville ha. Då sa farsan: ”Då köper jag den här, men då blir du utespelare och Victor målvakt?”, något som Tim glatt gick med på. Så sedan det där klubbköpet har han varit utespelare och jag varit målvakt. Det var ödet, skulle man kunna säga.

VÄLDIGT HÖGA FÖRVÄNTNINGAR PÅ SIG SJÄLV

Med tvillingbrorsan flåsandes i nacken fortsätter i kväll för Brattström och Timrå med ett bortamöte med Tingsryd. Laget har en viss favoritstämpel på sig den här säsongen, något burväktaren tycker är med all rätta.
– Vi ska vara ett topplag. Vi går ut med målsättningen att vinna alla matcher, vilket så klart alla andra lag också gör. Vi tror på oss själva och är ett riktigt gött gäng. Vi är verkligen en familj här och det är något som jag tror kan bära långt, att vi är en bra sammansvetsad grupp. Här i gruppen har vi höga krav och högt till tak, sen får vi se hur långt det räcker.

Om förväntningarna är höga på laget är det ingenting gentemot de förväntningar Brattström satt upp på sig själv den här säsongen.
– Jag har så pass höga förväntningar på mig själv så jag tror att någon annan inte ens är i närheten, kan jag säga. Jag måste ha höga förväntningar på mig själv för att kunna bli bättre och fortsätta ta kliv. Jag måste också ha den här pressen på mig själv. Det är dock ingenting som jag påverkas av utåt sett, utan det är bara för mig själv jag sätter de kraven.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten