Carter Hart är nyckeln till framgång för Philadelphia Flyers.
Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports
NHL

Philadelphia Flyers: En yngling kapabel att bryta förbannelsen

"Go big or go home" tycks alltid vara Philadelphia Flyers motto. Så också nu. Inför den här säsongen är Flyers ett av de mest svårlästa lagen i hela ligan. Det finns potential att vinna tuffa Metropolitan Division, men Flyers kan lika gärna missa slutspel igen. Mycket kommer att bero på hur väl ynglingen mellan stolparna kan axla bördan, tror Uffe Bodin.

Philadelphia Flyers sparade inte på krutet i somras. Efter att lite överraskande ha missat slutspel var general managern Chuck Fletcher inte sen att agera. Han anställde rutinerade Alain Vigneault som ny coach och plockade in en rad nya spelare. Framför allt då backduon Justin Braun, från San José, och Matt Niskanen, från Washington, samtidigt som man pyntade rejält för att locka free agent-centern Kevin Hayes till "The City of Brotherly Love". 

Hayes ger Flyers en stabil andracenter bakom Sean Couturier. Att han skulle vara värd drygt sju miljoner dollar per säsong i sju år framåt är svårt att se, men det blir ett senare problem för klubbledningen att hantera. Här och nu gör det Flyers till ett bättre och djupare lag.

Den viktigaste förstärkningen inför framtiden fick Flyers in redan förra säsongen. Efter många om och men hämtade klubben upp målvaktstalangen Carter Hart från AHL och fick slutligen stopp på NHL-historiens värsta målvaktscirkus.

Blir Hart den slutgiltiga lösningen för en klubb som lidit av målvaktsbekymmer i vad som förefaller vara en evighet?

giroux-2-1562230789.jpegClaude Giroux. Foto: USA Today Sports

POÄNGKUNGEN

Claude Giroux

Klivet ut på kanten gjorde underverk för Claude Giroux. De två senaste säsongerna har 31-åringen noterats för 187 poäng och sett ut som den offensiva dynamo han var tidigt i sin NHL-karriär. Fjolårets 85 poäng var visserligen en påtaglig försämring jämfört med de 102 han gjorde säsongen innan, men mycket av den produktionen var powerplay-poäng. Det var knappast på grund av bristande offensiv som Flyers missade slutspel. Lagets brister fanns på annat håll. Tack vare Giroux och parhästen Sean Couturier har laget spetsen som krävs för att gå till slutspel.

MÅLVAKTSETTAN

Carter Hart

Åtta målvakter! Det var vad fjolårets Philadelphia Flyers av olika anledningar tvingades avverka under 2018/19. Det innebar ett mindre smickrande NHL-rekord i antalet använda målvakter en klubb använt under en och samma säsong. Det är också en siffra som till viss del förklarar varför Flyers inte klarade av att leva upp till förväntningarna. Merparten av målvakterna de hann testa höll inte NHL-klass. En som däremot gjorde det var den yngste av dem alla. 21-årige Carter Hart imponerade under de 31 matcher han gjorde under sin rookiesäsong och går in i årets säsong som given förstakeeper. Det är sällan man ser så unga målvakter vara redo att axla ett sådant ansvar, men Hart är en av hockeyvärldens bästa unga målvakter och ser ut att vara både mentalt och fysiskt mogen nog för att klara av utmaningen. 

BACKESSET

Ivan Provorov

Den ryske jättetalangen kom in i förra säsongen med enorma förväntningar på sig. Efter att ha varit delad etta i backarnas målliga med 17 fullträffar under 2017/18 ansågs han vara på vippen att få ett ännu större genombrott och kanske till och med slåss om en Norris Trophy. Men säsongen blev inte alls något hit. Utdelningen blev skral och självförtroendet han hade visat säsongen dessförinnan såg ut att vara som bortblåst. Nu kommer 22-åringen in i säsongen med ett alldeles färskt sexårskontrakt i bakfickan. Det ger honom arbetsro att återigen påbörja klättringen mot att bli en av ligans bästa backar. Provorov osar potential och har inte missat en enda match under sina tre första säsonger i NHL. Tar han det stora steget i år?

GENOMBROTTSMANNEN

Philippe Myers

Flyers laddade upp sin blålinje med en hel del rutin när man värvade Justin Braun och Matt Niskanen i somras. Men det finns även yngre spelare att hålla ögonen på. Bland dem sticker Philippe Myers ut allra mest. Den storvuxne 22-åringen, som spelade VM för Kanada i våras, fick en chans att visa upp sig i NHL i slutet av förra säsongen. Han skötte sig okej, men baserat på det han har visat upp i AHL finns det betydligt mer att hämta där. Konkurrensen om speltid är tuff, men Myers har en uppsida i sin storlek och skicklighet som gör att han har en fördel framför exempelvis Robert Hägg och Samuel Morin. 

SVENSKARNA

Robert Hägg

Efter en fin inledning på förra säsongen tappade Hägg mer och mer ju längre säsongen led. Det i kombination med de nyförvärv klubben har gjort gör att hans plats i laget är hotad den här säsongen. 24-åringen, som spelade VM med Tre Kronor i våras, har haft väldigt svaga underliggande siffror under sin tid i NHL. I Corsi-statistiken, som visar antal avslut för kontra emot när en spelare är på isen, hade Hägg sämst siffror av samtliga Flyersspelare i fjol. Flyers hade bara drygt 44 procent av avsluten med Hägg på isen. 

Oskar Lindblom

23-åringen växte undan för undan under säsongens gång och svarade för fina 17 mål och 33 poäng som rookie. Med tanke på att han ser ut att kunna få fortsätta spela vänsterforward i lagets andrakedja med Kevin Hayes och Jakub Voracek kommer möjligheterna att producera ännu fler poäng att finnas där. Lindblom kommer att nå minst 20 mål och 40 poäng om han fortsätter på inslaget spår.

Övriga svenskar i organisationen:

Felix Sandström, mv

DRAFTVALET

Cam York

Flyers har redan en väldigt intressant backuppsättning med en hel del framtidsnamn. Den blir inte sämre av att få in Cam York på sikt. 18-åringen, vald som 14:e spelare, var den främsta backen i USA:s talangprogram förra säsongen och producerade en hel del på U18-VM, där han slutade fyra i poängligan efter elva poäng på sju matcher. Kommer att få fortsätta att slipa på sin skicklighet på University of Michigans collegeprogram.

COACHEN

Alain Vigneault

Den tvåfaldige Stanley Cup-finalisten – med Vancouver 2011 och New York Rangers 2014 – fick sånär ett sabbatsår efter att ha fått lämna New York Rangers 2018. Efter att ha gått arbetslös under säsongen avslutade han hockeyåret med att coacha Kanada till VM-silver i Slovakien. Nu ska han få fason på Philadelphia Flyers igen och känns som ett tryggt men tråkigt val på den posten. Bör ha goda möjligheter att lyfta Flyers om målvaktsspelet lyfter kontra förra säsongen.

PROGNOSEN

Philadelphia Flyers är ett lag man aldrig blir klok på. Just när man tror att de har lyckats knäcka koden för att bli en Stanley Cup-utmanare lyckas de på något oförklarligt sätt falla sönder och samman igen.

Och inte sällan har det haft med målvaktsspelet att göra.

Till och med när Flyers senast lyckades krångla sig till Stanley Cup-final 2010 var det en förlust som präglades av darrigt spel mellan stolparna från dåvarande ettan Michael Leighton. Det säger något om klubbens oförmåga – eller förbannelse om man är lagd åt det hållet – att hitta stabila lösningar mellan stolparna.

Men den här gången undrar jag om inte om den där målvaktsförbannelsen äntligen är bruten.

Carter Hart kommer rimligtvis att behöva några år till på sig att växa ut till en fullfjädrad stjärna i NHL. Men baserat på det han har visat upp under vägen till NHL och under den del av fjolårssäsongen han var uppkallad finns det anledningen för fansen att vara uppspelta. Den enda farhågan skulle kunna vara att han kastas ut i den djupa delen av poolen i ett för tidigt skede. Men med tanke på att rutinerade Brian Elliott finns där för att avlösa honom känns den risken inte lika överhängande. Så länge inte Flyers stressar situationen kommer Hart att fortsätta växa in i kostymen.

Om det sedan räcker till slutspel vågar jag inte lova. 

Flyers har förbättrat laget på alla sätt och vis under sommaren, men det har de flesta rivalerna också. Konkurrensen om en slutspelsplats i Eastern Conference, och inte minst då olidligt jämna Metropolitan Division, är stenhård. Det kommer troligtvis att bli en kamp ända in i kaklet för att nå ända fram.

boston-ma-october-25-philadelphia-flyers-left-wing-oskar-lindblom-23-before-a-game-between-the-1562181095.jpegOskar Lindblom.Foto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire

IN OCH UT   

Nyförvärv: Kirill Ustimenko, mv, Dynamo Sankt Petersburg, Felix Sandström, mv, HV71, Jean-Francois Berube, mv, Columbus, Matt Niskanen, b, Washington, Justin Braun, b, San José, Nate Prosser, b, Minnesota, Andy Welinski, b, Anaheim, Chris Bigras, b, N Y Rangers, Tyler Wotherspoon, b, St. Louis Blues, Kevin Hayes, fw, Winnipeg, Tyler Pitlick, fw, Dallas, Kurtis Gabriel, fw, New Jersey, Andy Andreoff, fw, Tampa, Chris Stewart, fw, Nottingham (try-out).  

Förluster: Cam Talbot, mv, Calgary, Michal Neuvirth, mv, Toronto (try-out), Mike McKenna, mv, slutat, Radko Gudas, b, Washington, David Schlemko, b, klubblös, Andrew MacDonald, b, Calgary (try-out), Jori Lehterä, fw, SKA Sankt Petersburg, Ryan Hartman, fw, Minnesota. 

PHILADELPHIA FLYERS TRUPP 2019/20

MÅLVAKTER
#37
Brian Elliott (G)341985Newmarket, ON, CAN18895L19/20$2,000,000
#79
Carter Hart (G)211998Sherwood Park, AB, CAN18882L20/21$730,833
BACKAR
#61
Justin Braun (D)321987St. Paul, MN, USA18893R19/20$3,800,000
#53Shayne Gostisbehere (D)261993Pembroke Pines, FL, USA18082L22/23$4,500,000
#8Robert Hägg (D)241995Uppsala, SWE18893L19/20$1,150,000
#55
Samuel Morin (D)241995Lac-Beauport, QC, CAN19792L20/21$700,000
#5
Philippe Myers (D)221997Moncton, NB, CAN19695R19/20$678,889
#15
Matt Niskanen (D)321986Virginia, MN, USA18391R20/21$5,750,000
#9
Ivan Provorov (D)221997Yaroslavl, RUS18591L24/25$6,750,000
#6
Travis Sanheim (D)231996Elkhorn, MB, CAN19182L20/21$3,250,000
#3
Andy Welinski (D)261993Duluth, MN, USA18591R19/20$750,000
FORWARDS
#10
Andy Andreoff (C/LW)281991Pickering, ON, CAN18592L20/21$750,000
#14


Sean Couturier (C)261992Phoenix, AZ, USA19296L21/22$4,333,333
#49
Joel Farabee (LW)192000Cicero, NY, USA18374L21/22$925,000
#68
Morgan Frost (C)201999Aurora, ON, CAN18077L21/22$863,333
#28
Claude Giroux (C/W)311988Hearst, ON, CAN18084R21/22$8,275,000
#13
Kevin Hayes (C)271992Boston, MA, USA19698L25/26$7,142,857
#11
Travis Konecny (RW/LW)221997London, ON, CAN17879R24/25$5,500,000
#21
Scott Laughton (C/LW)251994Oakville, ON, CAN18586L20/21$2,300,000
#23Oskar Lindblom (LW)231996Gävle, SWE18787L19/20$925,000
#19
Nolan Patrick (C)211998Winnipeg, MB, CAN18990R19/20$925,000
#18
Tyler Pitlick (C/RW)271991Minneapolis, MN, USA18891R19/20$1,000,000
#12
Michael Raffl (LW/RW)301988Villach, AUT18491L20/21$1,600,000
#44
Chris Stewart (RW/LW)311987Scarborough, ON, CAN188110RTry-out
#25
James van Riemsdyk (LW)301989Middletown Township, NJ, USA19198L22/23$7,000,000
#93
Jakub Voracek (RW/LW)301989Kladno, CZE18997L23/24$8,250,000
Du kanske även vill läsa:
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln
Calgary Flames: Luftslott eller Stanley Cup-utmanare?
Calgary Flames: Luftslott eller Stanley Cup-utmanare?
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Carolina Hurricanes: Festen har bara börjat
Chicago Blackhawks: En påskyndad återuppbyggnad
Chicago Blackhawks: En påskyndad återuppbyggnad
Colorado Avalanche: På väg mot Sakics och Foppas höjder igen?
Colorado Avalanche: På väg mot Sakics och Foppas höjder igen?
Columbus Blue Jackets: Baksmälla eller pånyttfödelse?
Columbus Blue Jackets: Baksmälla eller pånyttfödelse?
Dallas Stars: Ett gubbgarde att se upp för
Dallas Stars: Ett gubbgarde att se upp för
Detroit Red Wings: Kan ikonens touch påskynda generationsskiftet?
Detroit Red Wings: Kan ikonens touch påskynda generationsskiftet?
Edmonton Oilers: Superstjärnor utan understöd
Edmonton Oilers: Superstjärnor utan understöd
Florida Panthers: En storsatsning som måste lyckas
Florida Panthers: En storsatsning som måste lyckas
Los Angeles Kings: Kungar utan tron eller krona
Los Angeles Kings: Kungar utan tron eller krona
Minnesota Wild: I behov av karta och kompass
Minnesota Wild: I behov av karta och kompass
Montréal Canadiens: En pånyttfödd stjärna ger slutspelshopp
Montréal Canadiens: En pånyttfödd stjärna ger slutspelshopp
Nashville Predators: En kostsam ommöblering
Nashville Predators: En kostsam ommöblering
New Jersey Devils: NHL:s mest förbättrade lag?
New Jersey Devils: NHL:s mest förbättrade lag?
New York Islanders: En målvaktslösning som förbryllar
New York Islanders: En målvaktslösning som förbryllar
New York Rangers: Rebuild med extra allt
New York Rangers: Rebuild med extra allt
Ottawa Senators: Ägaren största hotet mot en ljus framtid
Plus Ottawa Senators: Ägaren största hotet mot en ljus framtid
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten