SHL

TV: Ryan Lasch skrev SHL-historia – "Hade ingen aning"

ANNONS
Ryan Lasch skrev SHL-historia på torsdagskvällen. Med två assist i 4–0-segern över Linköping blev 32-åringen den poängrikaste nordamerikanen i ligans existens.
– Det är speciellt och ett bevis på hur många bra spelare jag fått spela med här i Frölunda, säger han till hockeysverige.se.


GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Inför säsongen var Ryan Lasch bara två poäng efter Tom Bissett i den totala poängligan för nordamerikaner. Efter en trög start på säsongen med två raka förluster och en assist från amerikanens sida lossnade det för både Frölunda och Lasch i kväll.

I 4–0-segern mot Linköping plockade Lasch upp två assist och kunde därmed gå ikapp och om den tidigare Brynäshjälten Bissett. 

Under sin karriär i Sverige gjorde Bissett 243 poäng på 280 matcher. Paradoxalt nog spelade Lasch sin 280:e SHL-match när han tog över rekordet från sin landsman.
– Jag hade ingen aning om att jag var nära förrän nån nämnde det efter förra säsongen. Och nu hade jag glömt det när det dök upp när jag skulle göra tv-intervjun, berättar han för hockeysverige.se.

Se hela intervju med Lasch i klippet ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL