Är Matt Duchene den sista avgörande pusselbiten som gör Nashville till en utmanare igen.
Foto: Bildbyrån/Olle Wande
NHL

Nashville Predators: En kostsam ommöblering

Efter en säsong där höga förväntningar kom på skam har general managern David Poile gjort drastiska förändringar för att skapa en vinnare av Nashville Predators igen. Men är P.K. Subban ut och Matt Duchene in verkligen lösningen, undrar Uffe Bodin.

Efter finalförlusten mot Pittsburgh Penguins 2017 lyftes Nashville Predators fram som ett blivande storlag, en klubb med en ung och förhållandevis billig kärna som skulle vara gångbar under många år framöver. Två år senare har vi sett detta Nashville förlora i andra rundan mot Winnipeg 2018 och i första rundan mot Dallas 2019.

Att Predators inte fullt ut nått sin potential finns det många orsaker till. 

I fjol var den främsta att laget inte gjorde tillräckligt många mål framåt. Preds hade ligans sämsta powerplay i grundserien – och lyckades inte göra ett enda mål i numerärt överläge under de sex matcher det tog för Dallas att skicka ut dem ur slutspelet.

Den missräkningen fick David Poile att agera. Ut försvann stjärnbacken P.K. Subban och in hämtades stjärncentern Matt Duchene via free agent-marknaden. 

På pappret är det en förändring som ger Predators mer balans, men hur kommer det att se ut i realiteten?

bb180429bb930-1562184023.jpegFilip Forsberg och Viktor Arvidsson.Foto: Bildbyrån

POÄNGKUNGEN

Filip Forsberg

Fjolåret förstördes av skada och Forsberg fick aldrig det där lyftet som vi kanske förväntade oss. Sköt visserligen nästan 30 mål fast han missade 18 matcher, men det finns mer att hämta i Forsbergs talang. Har visat att han kan vara en poäng-per-match-spelare i NHL. Får han vara frisk en hel säsong och spelar mot sin potential ska 40 mål och 80 poäng finnas inom räckhåll. Magkänslan är att vi inte har sett det bästa av Filip Forsberg i NHL ännu.

MÅLVAKTSETTAN

Pekka Rinne

Snart 37 år gammal är Rinne fortfarande en målvakt att räkna med. Kom inte upp i samma höjder som under Vezina-säsongen för två år sedan i fjol, men ger Nashville bättre än genomsnittligt målvaktsspel. Det betryggande i sammanhanget är att han har landsmannen Juuse Saros bakom sig. Det ger Nashville ett pålitligt alternativ att falla tillbaka i takt med att Rinne med ålderns rätt behöver spela färre matcher. I fjol låg fördelningen på cirka 50/30 i antalet matcher för respektive målvakt. Det skulle inte förvåna om det antalet blir ännu jämnare i år. 

BACKESSET

Roman Josi

Lagkaptenen och stjärnbacken hade sin poängmässigt sett näst bästa säsong i NHL med 56 poäng. Detta trots Nashvilles brutala powerplay-problem. Går nu in på sista året på sitt avtal och har en rejäl löneökning att se fram emot nu efter att ha spelat på ett av NHL:s mest lagvänliga kontrakt: sju gånger fyra miljoner dollar. Kommer att få ta ett ännu större ansvar nu när P.K. Subban inte längre är kvar i klubben. 

GENOMBROTTSMANNEN

Dante Fabbro

Med Subban ute ur bilden kan Dante Fabbro räkna med en stor NHL-roll redan som rookie. Han smygdebuterade för Nashville Predators i slutet av förra säsongen, efter att ha lämnat Boston University, och var ombytt i samtliga sex slutspelsmatcher mot Dallas. Mycket talar för att han tar Subbans plats intill Mattias Ekholm i lagets andra backpar på en gång. Det medför att han sannolikt kommer att snitta runt 20 minuters speltid på en gång. Fabbro är en smart tvåvägsback som har visat offensiva kvalitéer under sin collegekarriär. När han har representerat Kanada internationellt, inte minst på JVM-nivå, har 21-åringen dock använts i en mer defensiv roll. 

SVENSKARNA

Mattias Ekholm

Svarade för sin offensivt sett bästa säsong i NHL i fjol med 44 poäng. Men Ekholms värde för Nashville sträcker sig långt bortom mål och assist. Han är lagets viktigaste defensiva pjäs och en spelare som kommer att få spela mot motståndarnas bästa spelare kväll in och kväll ut. Poängen är bara en fin bonus som visar hur många strängar masen har på sin lyra.

Filip Forsberg

Se poängkungen.

Viktor Arvidsson

Liksom Forsberg var Arvidsson hårt skadedrabbad i fjol och missade 24 matcher. På de 58 matcher han väl spelade svarade han för 34 mål, en utdelning som hade gett honom närmare 50 mål om han lyckats hålla i det över 82 matcher. Sett till skottprocent (17,4) och utdelning är det osannolikt att Arvidsson lyckas nå till de höjderna igen. Men han har kommit så pass långt i sin karriär att han mer eller mindre är en spelare som skjuter 30 mål i sömnen. Det är en lyx för Nashville att ha en sådan spelare. Speciellt med en lönetaksträff på 4,25 miljoner dollar. 

Calle Järnkrok

Efter att ha etablerat sig som en stark tvåvägsspelare för Nashville hade Järnkrok en mellansäsong i fjol. Han tappade rejält i effektivitet och stannade på bleka tio mål och 26 poäng på 79 matcher. Sett till hans ringa lönetaksträff på två miljoner dollar är det godkänt, men vi vet alla att Järnkrok har mer att ge. 

Övriga svenskar i organisationen:
-

DRAFTVALET

Philip Tomasino

Nashville använde det 24:e valet i första rundan för att plocka upp den mångsidige centern Philip Tomasino, en spelare som på grund av sina många positiva egenskaper har kallats för "en schweizisk fickkniv". Gjorde 72 poäng på 67 matcher för Niagara Icedogs i OHL i fjol och förväntas få en ännu mer framträdande roll där i år. Det återstår att se om han kan bli en producerande spelare även i NHL, men även om han inte blir det har han egenskaper som bör kunna göra honom till en NHL-spelare under många år framöver.

COACHEN

Peter Laviolette

54-åringen går nu in på sin sjätte säsong som huvudtränare för Nashville. Under hans ledning har laget vuxit och blivit en Stanley Cup-utmanare. Fjolåret blev dock en besvikelse både för laget och Laviolette själv. För trots all talang som fanns i laguppställningen lyckades han inte få ut i närheten av max. Det fallerade spelet i numerärt överläge var det största problemet. Där måste Laviolette och hans stab hitta en lösning nu. Och kanske är Matt Duchene spelaren som hjälper dem att göra det.

PROGNOSEN

Det finns många olika perspektiv man kan ha på Nashville Predators sommar och de "ingrepp" som David Poile valde att utföra för att göra laget bättre. Å ena sidan att han med trejden av Subban och värvningen av Duchene gör laget mer balanserat – subtrahera en pjäs från den redan starka backsidan och addera en annan pjäs till en forwardsuppsättning som såg lite trubbig ut i fjol.

Problemet jag har med det är att man då bortser från att Poile mer eller mindre gav bort Subban till New Jersey. En av ligans, i mitt tycke, tio bästa backar i utbyte för två spelare (Steven Santini och Jeremy Davies) som får anses vara osäkra kort och två draftval i andra rundan som kan betecknas som lotter.

Det känns inte bra förvaltat.

Jag är fullt medveten om att Subban inte kom från någon bra säsong, att han har haft skadebekymmer och att – *suck* – konservativa NHL-klubbar fortfarande har problem med hans personlighet. Men det gör inte att man kan ta Poile i försvar här.

Värvningen av Duchene borde egentligen inte ha varit nödvändig med tanke på att Predators har plockat in två centrar i Ryan Johansen och Kyle Turris. Men dessa spelare misslyckades med att möta förväntningarna i fjol var det uppenbart att Poile skulle agera.

Det är möjligt att general managern kommer att se ut som ett geni efter den här sommaren. Men det kommer i så fall att handla mycket om att Nashvilles i fjol helt frånvarande powerplay-spel börjar lossna. Hade det inte varit sämst i ligan utan legat på en genomsnittlig nivå hade fjolåret antagligen inte räknats som ett fiasko. 

Matt Duchene kan vara en del av lösningen om han levererar på den nivån han visade upp i fjol. Men 28-åringen har under NHL-karriären visat upp ett ojämnt spel som gör det svårt att kategorisera honom som en given förstacenter. Om inte annat kan hans inträde kanske tända en brasa bakom Johansen så att han tar sitt spel till nästa nivå.

Med den nyfunna bredd som Nashville nu har offensivt borde de vara ett av topplagen i Central Division. Stanley Cup? De är i alla fall ett av många lag i Western Conference som har förutsättningarna för att gå långt.

bb181113bb038-1-1568897491.jpgRoman Josi.Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

IN OCH UT   

Nyförvärv: Connor Ingram, mv, Tampa, Steven Santini, b, New Jersey, Jeremy Davies, b, New Jersey, Matt Duchene, fw, Columbus, Daniel Carr, fw, Vegas. 

Förluster: P.K. Subban, b, New Jersey, Phil Di Giuseppe, fw, N Y Rangers, Cody McLeod, fw, Iowa, Zac Rinaldo, fw, Calgary (try-out), Wayne Simmonds, fw, New Jersey, Brian Boyle, fw, klubblös.

NASHVILLE PREDATORS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#35
Pekka Rinne (G)361982Kempele, FIN19598L20/21$5,000,000
#74
Juuse Saros (G)241995Forssa, FIN17981L20/21$1,500,000
BACKAR
#14Mattias Ekholm (D)291990Borlänge, SWE19298L21/22$3,750,000
#4
Ryan Ellis (D)   “A”281991Freelton, ON, CAN17882R26/27$6,250,000
#57
Dante Fabbro (D)211998Coquitlam, BC, CAN18386R20/21$925,000
#2
Dan Hamhuis (D)361982Smithers, BC, CAN18593L19/20$1,250,000
#59
Roman Josi (D)   “C”291990Bern, SUI18791L19/20$4,000,000
#3
Steven Santini (D)241995Mahopac, NY, USA18894R20/21$1,416,667
#7
Yannick Weber (D)301988Morges, SUI18191R19/20$675,000
FORWARDS
#33Viktor Arvidsson (LW/RW)261993Kusmark, SWE17682R23/24$4,250,000
#13
Nick Bonino (C)311988Hartford, CT, USA18589L20/21$4,100,000
#26
Daniel Carr (LW/RW)271991Sherwood Park, AB, CAN18388L19/20$700,000
#95
Matt Duchene (C)281991Haliburton, ON, CAN18088L25/26$8,000,000
#9Filip Forsberg (LW/RW)   “A”251994Östervåla, SWE18793R21/22$6,000,000
#89
Frédérick Gaudreau (C/RW)261993Bromont, QC, CAN18381R19/20$666,666
#64
Mikael Granlund (C/RW)271992Oulu, FIN17984L19/20$5,750,000
#23
Rocco Grimaldi (C/RW)261993Anaheim, CA, USA16882R19/20$1,000,000
#92
Ryan Johansen (C)   “A”271992Vancouver, BC, CAN19199R24/25$8,000,000
#19Calle Järnkrok (C/W)271991Gävle, SWE18184R21/22$2,000,000
#20
Miikka Salomäki (W/C)261993Raahe, FIN18192L19/20$750,000
#10
Colton Sissons (C/W)251993North Vancouver, BC, CAN18591R25/26$2,857,143
#15
Craig Smith (RW)301989Madison, WI, USA18594R19/20$4,250,000
#8
Kyle Turris (C)301989New Westminster, BC, CAN18586R23/24$6,000,000
#51
Austin Watson (W/C)271992Ann Arbor, MI, USA19393R19/20$1,100,000
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 14 maj
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten