Leon Bristedt var inte helt nöjd med domarens beslut.

Det bjöds på i stort sett full omgång under torsdagskvällen när tolv av de 14 SHL-klubbarna gjorde upp om poängen. Oskarshamn tog en stark bortaseger i Ängelholm, medan Färjestad lyckades vända och vinna sin första match för säsongen.

Rögle – Oskarshamn 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Rögle:
Oskarshamn:
Joakim Thelin

Nykomlingen Oskarshamn kunde ta sin andra raka seger när man lyckades bortabesegra Rögle i Ängelholm. Matchens enda mål föll i den tredje perioden då försäsongssuccén Joakim Thelin kunde överlista Roman Will i Rögle-målet.

I slutskedet av matchen hade Rögles Leon Bristedt en kvitteringspuck inne, men efter lång videogranskning dömdes målet bort. Detta eftersom Dennis Everbergs kamp med Johan Alm framför Tex Williamsson ansågs störa gästernas målvakt så pass mycket att det gjorde det omöjligt för Oskarshamnsmålvakten att spela klart situationen.

Efter matchen var Bristedt allt annat än nöjd med beslutet.
– Det är helt sjukt att det inte blir mål. Jag vet inte vad domarna ser där, jag hoppas verkligen att de har tagit rätt beslut. I mina ögon är det där ett mål alla dagar i veckan, säger Rögleforwarden till C More.

Djurgården – Örebro 4–2 (2–1, 0–0, 2–1)
Djurgården: Erik Walli WalterholmAnton HedmanMichael HagaJacob Josefson
Örebro: Joonas RaskRyan Stoa

Trots att man tappade en 2–0-ledning till 2–2 var det ändå Djurgården som kunde dra det längsta strået i kvällens match på Hovet. Stor matchvinnare för hemmalaget blev Michael Haga som prickade in det matchvinnande 3–2-målet med drygt halva den tredje perioden kvar att spela.

I och med målet står nu Haga noterad för tre mål och två assist på de tre inledande matcherna i SHL.

Segern var Djurgårdens tredje raka, vilket innebär att man går upp i ensam serieledning, två poäng före tvåan Oskarshamn.

Färjestad – Växjö 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)
Färjestad:
 Johan RynoVille LeskinenLinus ArnessonPer Åslund
Växjö: Roman HorákMartin Lundberg

Efter en tung förstaperiod kunde Färjestad studsa tillbaka och ta säsongens första seger. Värmlänningarna hamnade i ett 0–2-underläge i den första perioden, men tack vara en stark upphämtning i den andra perioden kunde hemmalaget sedan fullborda vändningen när Linus Arnesson sköt 3–2 med drygt sju minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Per Åslund punkterade sedan matchen när han satte 4–2 i spel fem mot tre med drygt fyra minuter kvar att spela.

Segern var Färjestads första för säsongen. Värre är det för Växjö, som alltjämt står på noll poäng i SHL denna säsong.

Luleå – HV71  3–2 (0–2, 1–0, 1–0, 1–0)

Luleå: Fredrik StyrmanRobin KovácsNiklas Olausson
HV71: Oscar SundhChristoffer Törngren

Även Luleå kunde vända ett tvåmålsunderläge till seger denna torsdagskväll. HV71 hade med sig en 2–0-ledning in till den första periodvilan, men efter ett Luleåmål i de resterande två perioderna tog norrbottningarna matchen till förlängning.

Där hade Oscar Sundh först chansen att avgöra matchen på en straff, men HV71-forwarden kunde inte ta vara på chansen. I stället kunde Niklas Olausson skjuta extrapoängen till Luleå och således säkra norrbottningarnas andra seger för säsongen.

Leksand – Skellefteå 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
Leksand:
 Mattias GöranssonSebastian WännströmDavid Rundqvist
Skellefteå: Oscar MöllerAdam Pettersson

Leksand kunde studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter att ha förlorat tisdagens nykomlingsmöte mot Oskarshamn. Dalalaget vände ett underläge i den sista perioden till seger efter mål signerade Sebastian Wännström och David Rundqvist, varav det sista krävde videobedömning innan det kunde godkännas.

Segern var nykomlingarnas andra på de inledande tre matcherna, vilket innebär att man parkerar på en femteplats i SHL-tabellen efter tre omgångar.

För Skellefteå var detta säsongens första förlust, efter att man vunnit de inledande två matcherna mot Oskarshamn och Färjestad.