Thomas Chabot.
Foto: Bildbyrån
NHL

Backstjärnan förlänger – skriver kontrakt värt 620 miljoner kronor

ANNONS
När Ottawa tappade Erik Karlsson inför förra säsongen klev unge Thomas Chabot fram som lagets stora backstjärna. Nu säkrar Senators upp den unge backens tjänster för de åtta kommande åren.
– I dag är en bra dag för Ottawa Senators organisation, säger klubbens general manager Pierre Dorion.

Thomas Chabot blev den som i mångt och mycket fick iklä sig förlorade Erik Karlssons roll på Ottawa Senators blålinje den gångna säsongen. 

Den 22-årige kanadensaren stod för 55 poäng på 70 matcher den gångna säsongen och var således lagets överlägset bästa poängplockare på backsidan. Efter att man tappat flertalet stjärnor de senaste åren står det nu klart att man säkrar upp Chabots tjänster för en lång tid framöver.

STOR DEL I FRAMTIDA FRAMGÅNGAR

Under torsdagseftermiddagen meddelade Senators att Chabot skrivit på ett nytt åttaårskontrakt värt 64 miljoner dollar, drygt 620 miljoner kronor.
– Han är den typen av spelare som kan utvecklas till en nyckelspelare i ett mästarlag i NHL. Thomas kommer att vara en viktig del av vårt lags framtida framgångar. I dag är en bra dag för Ottawa Senators organisation, säger klubbens general manager Pierre Dorion till Ottawas hemsida.

Chabot draftades av Senators som 18:e spelare totalt i NHL-draften 2015. 2017 slog han sig in på Senators blålinje och sedan dess har han varit en vital del av Ottawas laguppställning. 

Totalt har den 22-årige kanadensaren noterats för 80 poäng (23+57) på 134 NHL-matcher för Ottawa.

Den här artikeln handlar om: