Mike Helber, Joakim Englund och Harald Lückner återfinns bland experterna som tippar Hockeyallvenskan.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

Sex experters dom: så slutar Hockeyallsvenskan 2019/20

I kväll tjuvstartar Hockeyallsvenskan med mötet mellan AIK och Vita Hästen på Hovet. Inför seriestarten bad Ronnie Rönnkvist sex initierade journalister och experter sia om hur årets allsvenska säsong kommer att gestalta sig.

joakim-englund-4-2-1568799521.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist

Joakim Englund, hockeysverige.se

Vem blir får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Vi har en uppsjö av spelare som väntar på sitt genombrott. (Nikola) Pasic har inte riktigt visat upp sig på seniornivå ännu, men jag tror han kan ha en bra säsong i Karlskoga.

Vem vinner poängligan?
Det säger jag att (Jonathan) Dahlén gör. Han är seriens bästa spelare samtidigt som Timrå tycks ha fått ihop ett bra lag. Han går alltid rakt mot mål, har alltid näsan mot kassen och kommer göra sina poäng i vinter. Om han kommer vara skadefri tror jag att han kommer vara etta i poängliga. Sedan tror jag Patrik Karlkvist kan vara med högt upp i poängligan. Jag tror också Tor Immo kommer studsa tillbaka. Tror det passar honom bättre att spela i en mindre förening där kraven inte är lika stora.

Vem blir årets målvakt?
– Emil Kruse. Han hade en kanonsäsong i fjol. (Samuel) Ersson var fenomenal i Västerås. Nu värvade man Kruse eftersom dom ville ha någon likvärdig. Dom två var några av seriens bästa spelare förra säsongen och jag tror att Kruse gör sin sista säsong i Hockeyallsvenskan för ett tag framöver.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
Tingsryd och Kristianstad. Nykomlingar brukar kunna överraska men… Det kan vara en säsong när Kristianstad slutar trea, fyra och överraskar rejält, men sett till spelare för spelare ska det vara ett bottenlag.
– Tingsryd, nu har dom vunnit sju eller åtta raka på försäsongen, men avsaknaden av spets gör att jag tror att dom hamnar där nere.

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Modo etta, Västerås tvåa. Modo har organisation, tränarteam, budget… Dom har alla förutsättningar för att ligga där i toppen. Det är dags för Modo efter tre knackiga säsonger, med bara en topp åtta-placering, att steppa upp. Det känns också att dom har ett bättre lag och är bättre rustade samtidigt som dom känner till nivå och ligan sedan tre säsonger tillbaka.
– Västerås har byggt vidare på förra säsongens succé. Visserligen har dom tappat fem spelare till SHL, men ersatt dom spelarna bra.

jonas-gustavsson-4-1-1568799576.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist


Jonas Gustavsson, redaktör hockeyallsvenskan.se

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Om han inte fick det förra säsongen redan så tror jag att det blir Mattias Norlinder, unga backen i Modo. Han imponerade enormt i fjol och jag tror att han kommer explodera ännu mer den här säsongen.

Vem vinner poängligan?
– Blir svårt att inte säga Jonathan Dahlén. Han har alla kvalitéer för att vinna den poängligan. Han kommer dessutom ha en bra omgivning och spela i ett bra lag.

Vem blir årets målvakt?
– Där säger jag Jesper Eliasson i Almtuna. Det är många juniormålvakter som lyckats senaste säsongerna och jag är kanske lite färgad av Samuel Erssons osannolika succé förra säsongen, men Eliasson är en spännande målvakt som kan bli riktigt bra.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
– Tingsryd och Vita Hästen. Det säger jag för att några måste hamna längst ner helt enkelt. Tingsryd saknar lite spets och rutin. Magnus Bogren är en väldigt bra tränare, men jag tror inte att materialet räcker hela vägen.
– Vita Hästen har haft det lite turbulent. Dom har bättre lag än förra säsongen, men jag har en känsla av att dom inte kommer få ihop allt i vinter.

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Modo och Västerås. Modo har det klart bästa laget med både bredd och spets på alla positioner.
– Västerås, det brukar vara svårt att leva upp till ”hype” i Hockeyallsvenskan, men dom gjorde det bra förra säsongen. Västerås har tappat många bra spelare, men ersatt dom på ett väldigt bra sätt. 

johan-svensson-1-1-1568799619.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist

Johan Svensson, "Mr Madhawk", Expressen

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Oliver Larsen i Björklöven. Jag tror att han kan få ganska mycket utrymme där. Han är en spelskicklig back som gjorde det ganska bra i Pantern redan förra säsongen. Jag tror att han kan ta nästa kliv i en lite mer professionell miljö, komma ifrån Skåne/Danmark lite grann och istället komma upp dit och visa att han kan ta nästa kliv.

Vem vinner poängligan?
– Även om Jonathan Dahlén vinner poängligan säger jag att Victor Öhman blir tvåa, det vill säga om inte Öhman själv inte vinner den.

Vem blir årets målvakt?
– Jag tror Henrik Lundberg i Karlskoga kan bli det. Han är bra på den här nivån, men klarar inte riktigt SHL.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
– Jag har tippat Tingsryd och Almtuna, men det är fullständigt dödsdömt att tippa. Det är inte troligt att man sätter dom två platserna i ett tips innan säsongen. Dom två lagen kommer nog vara där nera så jag säger Tingsryd och Almtuna, mest för att jag inte vill svara Kristianstad som nykomling.

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Det handlar nog lite om norrlandshockeyn den här säsongen. Jag att tror Modo, Timrå och Björklöven kommer vara där uppe. Modo etta, Timrå tvåa och sedan sätter jag Västerås som trea.
– Det är dags för Modo att i alla fall vara topp två. Sedan kan det bli lite race mellan andra lagen. Modo är på rätt väg, har ett bra lag och fått behålla många spelare. (Tobias) Enström stannar, (Mattias) Norlinder blir bättre och vem vet om inte Tobias Viklund kommer hem till slut. 

mattias-persson-1-1-1568799855.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist

Mattias Persson, hockeynews.se

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Carl Becker i Södertälje. Han har en bra säsong i HockeyEttan bakom sig och har fått goda vitsord av tränarna på försäsongen.

Vem vinner poängligan?
– Där säger jag Patrik Karlkvist. Han har det mesta för att göra det och jag tror han kommer få en ganska stor roll i Modo, spela mycket powerplay och så vidare.

Vem blir årets målvakt?
– Emil Kruse, Västerås. Han kommer få stå många matcher och Västerås kommer förmodligen vara med i toppen. Han visade redan förra säsongen att han är en klassmålvakt på den här nivån.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
Sist säger jag att Tingsryd hamnar. Jag tycker att dom tappat en del spets och inte ersatt det ordentligt. Det ser tunt ut.
– Näst sist, där säger jag Karlskrona. Samma sak där och dom har haft lite turbulent på försäsongen. Dels med tränarbytet och sportchefen som haft en paus. Jag tror att Karlskrona får det tungt den här säsongen. 

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Etta säger jag Modo och tvåa Timrå. Det känns som Modo kommer vara där och har nu fått bygga från grunden. Jag tror att Modo faktiskt har vad som krävs för att ta steget upp. Det känns som det är deras tur den här säsongen.
– Tvåan, Timrå, har ett intressant lag på pappret. Det är många unga hungriga spelare i ett lag som har spetsat till med Jonathan Dahlén som kommit hem och får där en jättestor roll. Han kommer kunna leda det här laget. 

mike-helber-2-1-1568799914.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist

Mike Helber, C More  

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Mattias Norlinder, Modo Hockey. Han fick ett litet genombrott redan förra säsongen, men har inte spelat så mycket den här säsongen i Modo eller juniorlandslaget. Jag tror han kommer vinna Guldgallret.

Vem vinner poängligan?
– Jonathan Dahlén. Han har en förmåga som är högre än alla andra i den här ligan. Så länge han kommer hitta rätt balans i livet kommer han vara mycket bra.

Vem blir årets målvakt?
– Jag säger Joe Cannata i Björklöven tätt följd av Victor Brattström i Timrå. Cannata har varit bra, har erfarenhet och åldern med sig. Jag skulle gissa att Mattias Pettersson kommer spela en av fyra matcher i Björklöven vilket innebär ett bra tempo för Cannata.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
– Jag säger att Karlskrona kommer näst sist och Kristianstad sist. Det säger jag av den enkla anledningen att Kristianstad är nykomling och jag ser inte riktigt spetsen i laget. Dom lag som lyckats hålla sig kvar första säsongen har haft någon sorts spets. Exempelvis Éric Castonguay i Tingsryd för ett antal säsonger sedan, Olle Liss i Västervik och flera spelare i Västerås.
– I Karlskrona är det för rörigt just nu. Kanske är det tur att det händer innan säsongen börjat. När man tar bort en tränare och tar in en ny ställs man inför olika utmaningar och dom kommer få det tufft.

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Timrå vinner serien tätt följda av Modo. Det blir ett derby i den hockeyallsvenska finalen.

harald-luckner-3-1-1568799995.jpgFoto: Ronnie Rönnkvist 

Harald Lückner, C More 

Vem får årets genombrott i Hockeyallsvenskan?
– Många pratar om (Mattias) Norlinder. Av hävd dyker det alltid upp ett par stycken som kommer få sina genombrott. Vem trodde att (Samuel) Ersson skulle ta det steget förra säsongen? Det är också vad som gör Hockeyallsvenskan så spännande, att det är första gången vi ordentligt får se dom här spelarna. Norlinder är en exceptionell spelare som kan bli hur bra som helst. Fick han inte genombrott förra säsongen så får han det den här. 

Vem vinner poängligan?
– (Jonathan) Dahlén, men det beror på hur Timrå går. (Patrik) Karlkvist är en annan kandidat uppe i Modo. Sedan gillar jag Fredrik Forsberg i Karlskoga. Får han vara hel tror jag att han också kommer vara med där uppe och kriga. 

Vem blir årets målvakt?
– Joe Cannata i Björklöven har sett ruggigt bra ut på försäsongen. Det jag hört från träningar och allt så känns han som sista pusselbiten för att Björklöven ska vända den negativa trenden som laget haft. Jag har tippat dom topp fem, sex varje år, men jag får ”dyngfel” eftersom dom inte ens klarar topp åtta. Den här säsongen tror jag att den här pusselbiten plus (Per) Kenttä gör att dom kommer vara med och kriga topp fyra.

Vilka lag kommer på 13:e och 14:e plats?
– Jag vet av hävd att det är svårt första säsongen och jag har tippat Kristianstad som ett av dom lagen som hamnar i botten. Jag tror också det blir Karlskrona tack vare den rörigheten som är i föreningen och den mindre spelarbudgeten, vilket gör att dom kommer få det tufft.

Vilka två lag slutar ett och tvåa i Hockeyallsvenskan?
– Jag har tippat Modo som alla andra. Samtidigt tycker jag att Västerås gör något riktigt bra. Jag har stor respekt för (Thomas) Paananen och deras spelarutveckling. Visst, Västerås har tappat många spelare, men jag tror dom slår sig förbi Timrå som blir trea. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten