Fredrik Glader är ny sportchef i Modo.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Guldtränaren tar över Modo

ANNONS
För två och en halv vecka sedan kom SVT Sport med uppgifterna gällande att Luleå/MSSK:s guldtränare Fredrik Glader var aktuell för sportchefsrollen i Modo. Under tisdagseftermiddagen bekräftade Örnsköldsviksklubben uppgifterna.
– Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären där MODO är en förening på väg i rätt riktning, säger Glader till Modos hemsida.

Sedan Michael Sundlöv lämnade Modo för en återkomst till Brynäs i våras har den allsvenska klubben letat en ersättare på sportchefsstolen. Timråtränaren Fredrik Andersson ryktades tidigt vara en kandidat, men han valde i stället att fortsätta som huvudtränare åt Medelpad-klubben.

I slutet av augusti avslöjade SVT Sport att Luleå/MSSK:s Fredrik Glader var aktuell för jobbet. Luleås vd Stefan Enbom bekräftade för SVT att Modo skickat en förfrågan kring Gladers tjänster, men hänvisade till att 42-åringen fortfarande var under kontrakt med Luleå.

TIDEN VAR MOGEN

Nu står det klart att den trefaldige SM-guldvinnaren tar steget från SDHL-giganten till sportchefsrollen i Modo.
– Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären där MODO är en förening på väg i rätt riktning. Det har gjorts ett stenhårt jobb här sedan herrlaget åkte ur SHL och det som även attraherade mig är att föreningen har en tydlig målsättning, säger Glader till Modos hemsida

Glader har under sina år i Luleå varit med och byggt upp klubben till den maktfaktor den är på SDHL-nivå.
– Jag vill rikta ett jättestort tack till alla tjejer som jag haft förmånen att jobba med och den fantastiska ledarstab som jag jobbat tillsammans med och till Stefan Enbom som varit en otroligt bra chef och ett viktigt bollplank i vårt arbete för att utveckla damhockeyn tillsammans. Dessutom vill jag rikta ett stort tack till alla luleåfans som tagit LHF/MSSK i sitt hjärta, det har betytt oerhört mycket för både föreningen och svensk damhockey i stort, säger han i ett uttalande på Luleås hemsida.

Tidigare uppgavs Glader vara aktuell för rollen som sportdirektör i Brynäs, en tjänst som sedan Andreas Dackell fick i stället, som i sin tur valde att plocka in Michael Sundlöv från just Modo för sportchefsrollen i Brynäs. 

Senast den 14 oktober kommer Glader att tillträda som sportchef i Modo.

Du kanske även vill läsa:
Var aktuell för Brynäs - nu är guldtränaren nära MoDo
Var aktuell för Brynäs - nu är guldtränaren nära MoDo
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL