Brandon Carlo.
Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports
NHL

Efter kompisens nya kontrakt – nu är backbjässen sajnad

ANNONS
Först sajnade Charlie McAvoy ett brokontrakt med Boston Bruins. Några dagar senare följer backkollegan Brandon Carlo nu i hans fotspår. På tisdagen skrev han på ett nytt tvåårskontrakt.

En efter en blir de sajnade. Efter en sommar av ovisshet har spelare som Mitch MarnerIvan ProvorovTravis Konecny och Zach Werenski kommit överens om nya NHL-kontrakt med sina klubbar lagom till camperna.

En av klubbarna som närmade sig säsongen med ovisshet på grund av det här är Boston Bruins. Sommarens Stanley Cup-finalist hade backduon Charlie McAvoy och Brandon Carlo utan kontrakt. Men efter att McAvoy skrev ett treårigt brokontrakt värt 4,9 miljoner dollar i söndags var inte Carlo sen att följa efter.

På tisdagen undertecknade 22-åringen ett nytt tvåårskontrakt med Bruins. För det får han 2,85 miljoner dollar per säsong. Totalt är kontraktet värt 5,7 miljoner, drygt 55 miljoner svenska kronor.

Brandon Carlo har varit ordinarie i Boston Bruins de tre senaste säsongerna. I fjol gjorde han två mål och tio poäng på 72 matcher och hade ytterligare 2+2 på 24 slutspelsmatcher.

Amerikanen draftades ursprungligen av Bruins i andra rundan 2015.

Den här artikeln handlar om: