Det är risk för att Drew Doughty och Anze Kopitar får hänga en del med sina huvuden den här säsongen också.
Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
NHL

Los Angeles Kings: Kungar utan tron eller krona

Ett av ligans sämsta lag i fjol – antagligen ett av ligans sämsta lag i år. Trots att det finns några superstjärnor i truppen är ett obalanserat Los Angeles Kings fortfarande år från att bli ett lag att räkna med igen, skriver Uffe Bodin.

Det finns inget svårare än att bibehålla framgång över tid i dagens NHL. Det har 10-talets båda storlag Chicago Blackhawks och Los Angeles Kings blivit sinnebilden för på senare år. Men medan Blackhawks, via en ganska aggressiv taktik, har lyckats bli relevanta igen är Kings ett lag som fortfarande söker efter ett sätt att bli det igen.

Fjolåret blev en jobbig påminnelse om hur långt klubben är från glansdagarna när man vann Stanley Cup 2012 och 2014. I en sista push att försöka nå framgång igen värvade general managern Rob Blake bland annat den ryske veteranen Ilja Kovaltjuk för att ge laget välbehövlig kraft i offensiven.

Det blev fiasko.

Kovaltjuk kom inte alls till sin rätt i Kings och petades till och med vid några tillfällen av coachen Willie Desjardins, som tog över rodret när John Stevens fick gå tidigt förra säsongen.

Nu står Kings kvar med en trupp bestående av en märklig mix mellan gamla och i vissa fall avdankade stjärnor och unga talanger. Det är en obalans som nye coachen Todd McLellan kommer att få problem att vinna matcher med under sin första säsong i Kings bås.

bb190322bb252-1-1568620850.jpgJonathan Quick och Anze Kopitar.Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

POÄNGKUNGEN

Anze Kopitar

Slovenen gick från 92 poäng säsongen 2017/18 till 60 poäng i fjol. Det är egentligen mer av ett kvitto på hur usla Kings var under stora delar av fjolåret än en skugga över Kopitar. Visst, stjärncentern behöver vara bättre än vad som var fallet i fjol, men samtidigt är det svårt att förvänta sig att han ska klara av att uträtta under i ett av ligans mediokraste lag. Han var en väldigt ensam spelare i fjol. Risken är stor att han blir det den här säsongen också.

MÅLVAKTSETTAN

Jonathan Quick

Utförsbacken har varit brant för Quick det senaste året. Vid 33 års ålder är den akrobatiske målvakten inte längre vad han har varit. Och frågan är om han ens kommer att kunna klassas som förstakeeper när den här säsongen är över. Både Jack Campbell och Cal Petersen hade högre högstanivå i sitt spel för Kings när de fick chansen i fjol. Quick bär på en lönetaksträff på 5,8 miljoner dollar till 2023. Det är ett av alla kontrakt som är på väg att ge general managern Rob Blake huvudvärk.

BACKESSET

Drew Doughty

Om Anze Kopitar kändes ensam på forwardssidan är det egentligen ingenting mot vad Drew Doughty måste känna sig på backsidan. Den snart 30-årige stjärnbacken har inte i närheten av samma uppbackning som han hade när Kings var ett av ligans topplag. Det gör att han kommer att tvingas spela absurda mängder hockey den här säsongen för att åtminstone ge laget något slags hopp. På ett personligt plan påverkar det rimligtvis hans chanser att vinna Norris Trophy på nytt – trots att han fortfarande är en av ligans bästa backar. 

GENOMBROTTSMANNEN

Adrian Kempe

I tomrum föds möjligheter. För Adrian Kempe blir säsongen 2019/20 en stor möjlighet att få en framträdande och produktiv roll i ett Kings som saknar offensiv punch. Fjolåret blev en besvikelse för 23-åringen med tolv mål och 28 poäng efter att ha gjort 37 året dessförinnan. Det är inte alls orimligt att Kempe kniper rollen som andracenter i laget och får fler offensiva chanser att hävda sig. 20 mål och runt 40 poäng skulle vara ett steg i rätt riktning för den otroligt talangfulla men ojämna svensken.

SVENSKARNA

Adrian Kempe

Se genombrottsmannen.

Mario Kempe

Förenad med lillebror efter två säsonger i Arizonas organisation, där det blev växlades en hel del mellan NHL och AHL. Mario Kempe kommer antagligen att stå just på gränsen till laget precis som han gjorde i Arizona. En stark camp är nödvändig för att ta en plats i laget från start – och kanske till och med få chansen att spela i samma formation som Adrian.

Carl Grundström

Ingick i Jake Muzzin-trejden mellan Los Angeles och Toronto i fjol. Klubbytet innebar att Grundström fick chansen i NHL, en chans han tog till vara på. Grundström svarade för fem mål på 15 matcher efter att ha kallats upp från AHL. Ohållbar utdelning förvisso, men en klar indikation på att Umeågrabben är redo att ta en plats i NHL på heltid. Och i Kings finns det som bekant en god chans att få bra med speltid och offensiva chanser om man sköter sina kort rätt.

Övriga svenskar i organisationen:
Johan Södergran, fw

Fotnot: Eftersom Joakim Ryan inte kan företräda Sverige internationellt räknar vi inte in honom som svensk här.

DRAFTVALET

Alex Turcotte

Draften gav Kings precis vad de behövde: en tänkbar framtida ersättare till Anze Kopitar. Alex Turcotte, som valdes som femte spelare, beskrivs som en smart tvåvägscenter med playmakeregenskaper. Han vräkte in poäng för USA:s talangprogram i fjol och ska spela collegehockey med University of Wisconsin den här säsongen. Kommer att behöva ett år eller kanske två innan han är redo för NHL, men för Kings del kommer han att vara värd att vänta på. Äger massor av potential.

COACHEN

Todd McLellan

Efter ett rörigt fjolår där John Stevens ersattes av Willie Desjardins efter lagets fiaskostart satsar Rob Blake på en gammal bekant som ny coach. Blake hade Todd McLellan som coach i San José under de två sista säsongerna av sin hall of fame-karriär. Nu ska McLellan försöka få fason på Kings efter att ha misslyckats med att få det i Edmonton Oilers. En passionerad och driven tränare som har hårda nypor när det behövs. Här får han försöka tänka långsiktigt eftersom det är svårt att se att Kings ska vara konkurrenskraftiga den här säsongen. 

PROGNOSEN

När Dion Phaneuf köptes ut ur sitt kontrakt med Kings i somras var det slutligen ett bevis för att klubbledningen börjat tänka om. Inför förra säsongen gjorde man en sista push för att nå slutspel och kanske ännu mer framgång, men säsongen blev som bekant en enda lång vandring genom öknen.

Vägen uppåt är dock lång och krokig för general managern Rob Blake och hans kollegor. Lönetaksutrymmet är knappt på grund av alla tunga veterankontrakt som finns kvar även efter Phaneus avsked. Kopitar och Doughty har, välförtjänt, åttasiffriga lönetaksträffar under många år framöver medan till åren komna spelare som Jonathan Quick, Ilja Kovaltjuk, Dustin Brown och Jeff Carter också tar upp en hel del utrymme med de sista två-tre åren på sina kontrakt.

Det här gör ombyggnationen tuffare och mer trögflytande.

Det positiva i sammanhanget är att Kings ackumulerat en hel del talang via draften på senare år. Alex TurcotteSamuel FagemoTobias BjörnfotJaret Anderson-DolanRasmus KupariAkil Thomas och Arthur Kalijev besitter alla medel till stor NHL-potential. Det gör att det åtminstone finns spelare som kan kliva in och göra skillnad när tiden är mogen. 

Men vägen dit blir lång. Den här säsongen är det svårt att se att Kings ska bli något annat än ett bottenlag.

nhl-chicago-blackhawks-at-los-angeles-kings-1562182318.jpegAdrian Kempe.Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports 

IN OCH UT   

Nyförvärv: Mikey Anderson, b, University of Minnesota-Duluth, Joakim Ryan, b, San José, Nikolaj Prochorkin, fw, SKA Sankt Petersburg, Martin Frk, fw, Detroit, Mario Kempe, fw, Arizona, Lance Bouma, fw, Geneve-Servette (try-out).

Förluster: Dion Phaneuf, b, klubblös, Brendan Leipsic, fw, Washington, Johnny Brodzinski, fw, San José.

LOS ANGELES KINGS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#36
Jack Campbell (G)271992Port Huron, MI, USA18889L21/22$675,000
#32
Jonathan Quick (G)331986Milford, CT, USA18599L22/23$5,800,000
BACKAR
#8
Drew Doughty (D)   “A”291989London, ON, CAN18591R26/27$11,000,000
#24
Derek Forbort (D)271992Duluth, MN, USA19398L19/20$2,525,000
#2
Paul LaDue (D)271992Grand Forks, ND, USA18890R19/20$825,000
#27
Alec Martinez (D)321987Rochester Hills, MI, USA18594L20/21$4,000,000
#6

Joakim Ryan (D)261993Rumson, NJ, USA18084L19/20$725,000
#61
Sean Walker (D)241994Keswick, ON, CAN18089R19/20$745,000
FORWARDS
#10
Michael Amadio (C)231996Sault Ste. Marie, ON, CAN18593R20/21$700,000
#25
Lance Bouma (LW/C)291990Provost, AB, CAN18894LTry-out
#23
Dustin Brown (RW/LW)   “A”341984Ithaca, NY, USA18498R21/22$5,875,000
#77
Jeff Carter (C)   “A”341985London, ON, CAN19198R21/22$5,272,727
#13
Kyle Clifford (LW)281991Ayr, ON, CAN18896L19/20$1,600,000
#38Carl Grundström (LW/RW)211997Umeå, SWE18488L19/20$925,000
#19
Alex Iafallo (LW/C)251993Eden, NY, USA18384L20/21$2,425,000
#9Adrian Kempe (C/W)231996Kramfors, SWE18788L21/22$2,000,000
#29Mario Kempe (W/C)301988Kramfors, SWE18384L19/20$700,000
#11
Anze Kopitar (C)   “C”321987Jesenice, SLO192101L23/24$10,000,000
#17
Ilja Kovaltjuk (LW/RW)361983Tver, RUS190101R20/21$6,250,000
#22
Trevor Lewis (C/W)321987Salt Lake City, UT, USA18593R19/20$2,000,000
#74
Nikolaj Prochorkin (C)251993Chelyabinsk, RUS18991L19/20$925,000
#73
Tyler Toffoli (RW)271992Scarborough, ON, CAN18389R19/20$4,600,000
#51
Austin Wagner (LW)221997Calgary, AB, CAN18581L19/20$759,167
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten