Patrik Laine
NHL

Beskedet: Laine tränar med schweiziska mästarna

ANNONS
NHL-klubbarnas träningsläger har dragit igång men ett gäng superstjärnor finns inte med sina lag. Patrik Laine väljer exempelvis att träna med schweiziska Bern.

Med bara veckor kvar av säsonger saknar flera av NHL:s allra största stjärnor fortfarande kontrakt. De senaste dagarna har namn som Zach WerenskiIvan Provorov och förstås Mitch Marner sajnat nya avtal, men för spelare som Brayden Point och Patrik Laine känns spel i säsongspremiären om några veckor fortfarande en bit bort.

Faktum är att Patrik Laine i stället för att träna med Winnipeg kommer gå på is med schweiziska Bern. Det bekräftade flera medier igår, däribland finska Ilta-Sanomat. Bern coachas av den finske tränarlegendaren Kari Jalonen, som förde klubben till mästartiteln i våras för tredje gången på fyra år.

Tidigare har Mikko Rantanen, en annan kontraktslös storstjärna, tränat med Storhamar i Norge. Mitch Marner flörtade lite med Rikard Grönborgs Zürich innan han skrev på sitt nya avtal med Toronto Maple Leafs. Ifjol tränade William Nylander bland annat med AIK:s J20-lag i väntan på att hans kontraktstvist med just Toronto skulle få en upplösning,

Mycket osäkerhet

Patrik Laine och Winnipeg har sagts stå långt ifrån varandra i kontraktsförhandlingarna och i nuläget känns det ytterst osäkert huruvida det blir ett längre eller kortare avtal, och vad den finske målskyttens lönekonto kommer visa.

Det har även ryktats om att Laine övervägt en flytt bort från Jets.

Du kanske även vill läsa:
KLART: Toronto och Marner överens om nytt kontrakt
KLART: Toronto och Marner överens om nytt kontrakt
Backstjärnan säkrad – får mer än en halv miljard kronor
Backstjärnan säkrad – får mer än en halv miljard kronor
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL