Mitch Marner.
Foto: Bildbyrån
NHL

KLART: Toronto och Marner överens om nytt kontrakt

ANNONS
Sommarens stora följetong i NHL har äntligen nått en lösning. Under natten till lördag, svensk tid, meddelade Toronto Maple Leafs att klubben och superstjärnan Mitch Marner kommit överens om en kontraktsförlängning. 22-åringens nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2024/25 till ett värde av cirka 630 miljoner kronor.

Kontraktsförhandlingarna mellan Mitch Marner och Toronto Maple Leafs har varit den stora snackisen under hela sommaren. 

Tidigare rapporter har gjort gällande att parterna varit långt ifrån att komma fram till en lösning, och så sent som i onsdags kom uppgifter om att 22-åringen tackat nej till ett kontraktsförslag värt närmare 850 miljoner kronor. Forwarden har också utforskat möjligheten att spela för schweiziska Zürich om inte det nya kontraktet med Leafs skulle falla honom helt i smaken.

SKRIVER SEXÅRSKONTRAKT

Nu har parterna efter månader av förhandlingar äntligen kommit fram till en lösning. Under natten mellan fredag och lördag, svensk tid, meddelade Maple Leafs att Marner skrivit på ett nytt sexårskontrakt med klubben. 

Det nya kontraktet kommer att ha en lönetaksträff på strax under elva miljoner dollar (10,893 miljoner) och har ett totalt värde på drygt 630 miljoner kronor.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Marners läger krävt ett kontrakt likt 22-åringens lagkamrat Auston Matthews, som i februari skrev på ett nytt femårskontrakt värt 11,6 miljoner dollar per säsong. 

Marner får alltså klara sig med en dryg halv miljon dollar mindre per år, men trots det blir kanadensaren en av NHL:s bäst betalda spelare. 

Du kanske även vill läsa:
BODIN: Ett låst läge – här är NHL-spelarna utan kontrakt
BODIN: Ett låst läge – här är NHL-spelarna utan kontrakt
Superstjärnan i samtal med Grönborgs klubb
Superstjärnan i samtal med Grönborgs klubb
Uppgifter: Marner har nobbat mer än 850 miljoner svenska kronor
Uppgifter: Marner har nobbat mer än 850 miljoner svenska kronor
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL