Bildbyrån
SHL
SKOGLUND: Så slutar SHL 19/20

Imorgon drar det igång. SHL-säsongen 19/20 är hos oss inom bara några timmar och nedan delger Henrik Skoglund er sitt tabelltips gällande vår högstaliga.

För 134 dagar sedan besegrade Frölunda Djurgården med i den sjätte SM-finalen inför 13 850 själar på Globen. Imorgon släpps pucken för en ny SHL-säsong och nedan tänkte jag delge er hur jag tror att den 52 omgångar långa serien slutar. På köpet får ni också en spelare från vardera lag som jag är lite extra nyfiken på.

Innan vi drar igång vill jag bara flika in: Satan vad svårtippat det är i år!!! Så läs mitt tips och kasta det sedan i papperskorgen. För så här kommer det högst troligt inte sluta.

14. IK Oskarshamn

Det har pratats om den sämsta nykomlingen sedan Väsby. Men så illa ska det här inte behöva gå. Jag tror att det här gänget kan vara med och nafsa i de flesta matcher, men sett över 52 omgångar tror jag det kommer bli för tufft med en relativt oerfaren trupp. Men det skulle inte förvåna mig det minsta om det blir streckstrid om det hela.

bb190819bb237-1568374959.jpgJoakim Thelin kan bli ett utropstecken. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn har ett spelsystem som bar frukt för dem ifjol mot på papperet bättre lag. Varför skulle inte det kunna funka även den här säsongen?

Joakim Thelin
Han har gått den långa vägen och som 27-åring gör han nu sin ”riktiga” SHL-debut. Jag tycker han var ”SHL ready” redan i kvalet och det jag sett av honom under försäsongsmatcherna bådar gott inför säsongen som kommer. Thelin med sin aviga spelstil kan bli ett rejält utropstecken. Tro mig.


13. Örebro

Det såg bra ut ett tag. Men sedan tappade man Aaron Palushaj till Davos, samt Rodrigo Abols och Nick Ebert till NHL. Man hämtade in Kerby Rychel, men han lämnade efter bara några veckor. På pluskontot finns dock bland annat Ryan Stoa som nog kommer bli en viktig ingrediens i det här bygget.

Truppen känns aningen för tunn för att hota om slutspel. Egentligen tycker jag de borde kunna undvika kval också. Men vilka lag ska de i så fall ta sig förbi? Kan mycket skickliga tränartrion Niklas Eriksson, Jörgen Jönsson och Christer Olsson lyfta det här gänget till oanade höjder?

Dominik Furch
När Jhonas Enroth anslöt till Örebro mot slutet av fjolårssäsongen så fick man en trygghet längst bak man saknat under flera år. Dominik Furch är invärvad som solklar etta och han har kapaciteten att vara en av seriens främsta målvakter. Han kan faktiskt var skillnaden mellan kval och slutspel för det här laget.

12. Linköping

Nybygge pågår i Östergötland och bland annat har man hämtat in färgstarke Bert Robertsson som ny tränare. Den gamle spelaren Niklas Persson är ny GM och han känns som en vettig karl som vet vad han pysslar med.

Samtidigt tycker jag truppen känns en aning för tunn för att på allvar kunna vara med och hota om en kvartsfinalplats. Men det råder absolut ingen tvekan om att Linköping påbörjat något som på sikt kan visa sig bli riktigt bra. Men i år kommer de inte räcka till.

Max Lindroth
Har under flera år benämnts i positiva ordalag av supportrar och ledare i de klubbar han spelat i. Inledde fjolåret i Hanhals, men värvades i november till Tingsryd där han omgående blev en viktig pjäs på deras blålinje. Nu ska han för första gången spela i SHL och i ett Linköping som håller på att bygga om känns det som han kommer passa bra in. Dessutom ska luckan efter Lukas Bengtsson fyllas, det känns som att Lindroth är ett passande alternativ.

11. Leksand

Sällan har vi sett en sådan väl rustad nykomling som Leksand. Klasspelare som Johan FranssonPatrik Zackrisson och Spencer Abbott har hämtats in och utöver dessa så har andra kompetenta namn anslutit.

Men det viktigaste av allt är att det verkar råda lugn och ro igen vid Siljans södra strand. Leksands IF känns harmoniskt och jag tror att det är slut på jojo-åkandet mellan allsvenskan och SHL nu. Samtidigt ska man veta att stora delar av truppen lirade allsvenskt ifjol. Så det kan nog vara lite ojämna resultat under säsongens gång. Men kval ska de definitivt undvika.

Sebastian Wännström
Jag har sagt det förr och säger det igen: Wännström är en av seriens smartaste värvningar. För mig är det ett mysterium att han fick så lite speltid i HV71 som han fick. När han matchas kontinuerligt så kommer också poängen. Det tror jag GM Thomas Johansson insett och Wännström lär få sina chanser. Snittar han en poäng per match säsongen som kommer?

10. Malmö

Malmö känns ungefär som ifjol. Varken sämre eller bättre. Då räckte det till en sjätte plats. Problemet, med Malmö-ögon sett, är att många andra lag ser vassare ut än ifjol. Frågan är om tränare Peter Andersson kan lyfta det här laget ytterligare en nivå från ifjol. Jag tror det kan bli svårt.

Samtidigt har man en hel del spelare som det finns mycket potential i. Emil Molin fick hela fjolåret förstört av en skada, vad kan han åstadkomma frisk? Dansken Nicolai Meyer gick och vann den allsvenska poängligan och det känns som att han har knäckt framgångskoden i sin karriär. Carl Persson har haft en hel sommar på sig att förbereda sig efter sitt struliga fjolår. Så möjligtvis kan det här laget klättra några placeringar tack vare individuell utveckling.

Marcus Björk
Utsågs till allsvenskans bäste back för två år sedan och värvades till Örebro. Där fick han inte ut sin fulla potential och bytte till Malmö under fjolåret. Det finns mycket att hämta i Björk och det ska bli väldigt spännande att se om han får ut det på SHL-nivå säsongen som kommer.

9. Brynäs

Gävle-klubben känns riktigt intressanta i år med en rad återvändare i truppen. Dessutom har man hämtat in en rad intressanta allsvenska spelare och på förhand känns det som de har en bra balans i sitt lag.

bb190910bb147-1568375021.jpgAnton Rödin är tillbaka i Brynäs.Bildbyrån

Brynäs har påbörjat en vandring uppåt efter debaclet ifjol. Men frågan är om det räcker hela vägen till en kvartsfinalplats?

Anton Rödin
Han har haft några riktigt struliga år bakom sig. Nu är han tillbaka i klubben han tidigare nått stor framgång i och dessutom blir han lagkapten direkt i återkomsten. Endast nya skador kan hindra succén tror jag.

8. Skellefteå

Är inne i en generationsväxling och ser riktigt intressanta ut med unga talanger som Rickard Hugg, Albin ErikssonJonatan Berggren och Jacob Olofsson. Lägg till rutin och offensiv skicklighet i Oscar Möller och Joakim Lindström så ser inte detta alls pjåkigt ut.

Men med tanke på den ungdomliga touchen ställer jag mig en smula frågande till om Skellefteå kan hålla en jämn nivå under en hel säsong? Det återstår att se. Det största frågetecknet sätter jag dock för målvaktssidan. Mantas Armalis inleder på skadelistan och i hans frånvaro ska Gustaf Lindvall axla rollen som förstemålvakt. Lindvall är en bra målvakt, men har han kapaciteten att vara bra kväll efter kväll efter kväll?

Niclas Burström
Nej, det blev ingen hit i Växjö efter återkomsten till SHL från KHL. Var landslagsback för bara några år sedan och det ska bli ytterst intressant att se om han hittar tillbaka till den formen nu när han är tillbaka i Skellefteå där han tidigare nått stora framgångar.

7. HV71

Hade en turbulent fjolårssäsong med tränarsparkning och ojämn form. Men till i år har man uppgraderat sin backsida med klassbackar som Eric Martinsson och Johannes Kinnvall. På forwardssidan ser det lite tunnare ut, även om den har höga toppar, och där behöver man nog få utveckling på en del spelare relativt snabbt.

Jag tycker HV är snuskigt svårbedömda på förhand och på försäsongen har de blandat och gett. Med det sagt: Hur mycket tid kommer tränaren Stephan Lundh få på sig om grundserien börjar på samma sätt som försäsongen slutade?

Hugo Alnefelt
Var en av de stora hjältarna när Sverige U18-landslag plockade hem VM-guldet i våras. I skadade Adam Åhmans frånvaro ska Alnefelt agera parhäst till Jonas Gunnarsson och under försäsongen har 18-åringen varit riktigt bra. Håller han den klassen i SHL också så kommer Gunnarsson få det tufft att hålla honom bakom sig.

6. Färjestad

Var ytterst nära att gå till final redan ifjol och jag ser det inte som omöjligt att de gör det i år igen. Har värvat in fina och skickliga namn som Victor Ejdsell och Ville Leskinen. För att nämna några. Men samtidigt har man tappat starka kort som Joakim Nygård och Jesse Virtanen.

bb190831sh026-1568375070.jpgVictor Ejdsell är hemma i Värmland igen.Foto: Bildbyrån

Mitt stora frågetecken kring Färjestad är hur man kommer klara av den stora spelaromsättningen som varit. Fixar man det smärtfritt så kan det lika gärna guldjublas i Karlstad till våren.

Victor Ejdsell
Den långe värmlänningen är tillbaka i sin gamla klubb och jag tror att det kommer gynna både honom själv, men också såklart Färjestad. Här har vi en spelare som mycket väl kan vinna poängligan och ta sig hela vägen in i en VM-trupp.

5. Frölunda

Det tillhör minsann inte vanligheterna att en regerande mästare kan mönstra en papperet starkare trupp säsongen efter. Men det är just vad Frölunda kan i år och laguppställningen ser hur smarrig ut som helst med kapten Joel som frontman.

Trots att jag ser det här som den på papperet starkaste truppen i SHL så håller jag ändå igen i mitt tabelltips. Dels lutar jag mig mot historiken då det helt enkelt tillhör ovanligheterna att göteborgarna vinner serien. Men också det faktum att de går in hårt för CHL. Det kan nog komma en och annan svacka under seriens gång. Dessutom ska vi komma ihåg att serien är enormt jämn. Jag sätter också ett litet, litet frågetecken för målvaktssidan. Nu är Johan Mattsson förstemålvakt sedan Johan Gustafsson dragit vidare i karriären. Hur tacklar han det? Men Frölunda är absolut en stark guldkandidat.

Lucas Raymond
Jag såg den här killen för första gången för två-tre år sedan i en J18-match. Trots att han var yngre än alla andra dominerade han på isen. Det här är en supertalang som under Roger Rönnbergs vakande öga kan växa till en rookiesuccé redan den här säsongen.

4. Rögle

Nu har det slagit över, tänker ni. Men...Nej. Det är tredje säsongen i rad nu som jag tippar Rögle högt, men jag tycker att det finns fog för det. Om alla bitar i deras trupp faller på plats. Det finns frågetecken både på målvaktssidan och till viss mån även backsidan. Men forwardssidan är briljant med rutin blandat med talang.

Varje år brukar bjuda på någon ”dark horse” som går bättre än förväntat i grundserien. Ifjol var det Luleå, i år är det Rögle som blir det laget.

Niklas Hansson
Det är många spelare jag är nyfiken på i Rögle. Hur klarar Oskarshamns kvalhjälte Christoffer Rifalk sin debutsäsong i högsta serien? Blir Dennis Everberg det offensiva loket? Fortsätter Ted Brithén som han gjorde ifjol? Men mest nyfiken är jag ändå på backen Niklas Hansson som efter tre tunga säsonger i andra klubbar nu återvänder till hemtrakterna. Vad kommer det göra för hans spel och självförtroende?

3. Djurgården

Fjolårets SM-finalister har tappat en hel del spelare, men förstärkt med ännu bättre. Med Patrik Berglund in i laget så ser laget ruggigt vasst ut och det luktar final lång väg om det här gänget.

bb190910bb154-1568375131.jpgPatrik Berglund gör SHL-debut under lördagen.Foto: Bildbyrån

Det är inte bara forwardssidan med Berglund, Jacob Josefson och kompani som ser vassare ut än ifjol. Även backsidan har fått en uppgradering. Dock är målvaktssidan ett stort frågetecken. Kan Niklas Svedberg axla Adam Reideborns mantel. Eller blir det till och med så att Robin Jensen snor åt sig förstaspaden?

Alexander Holtz
Ännu en supertalang och vad jag sett av honom under de CHL-matcher jag sett under de senaste veckorna så känns han absolut mogen för SHL. Tampas med Raymond om att väljas först av de båda i sommarens NHL-draft och det kan bli en intressant kamp att följa under säsongen.

2. Växjö

Kommer man verkligen tillåta sig att göra två sämre säsonger i rad? Jag tror inte det och hela organisationen verkar brinna av revanschlusta efter det försmädliga uttåget redan i kvartsfinal ifjol. Man har förstärkt laget på ett fint och genomtänkt sätt. Bland annat saknades det mål ifjol. Det verkar man nu råda bot genom kanonvärvningen av Richard Gynge.

Men det finns andra smaskiga förvärv också. Emil PetterssonJakob Forsbacka Karlsson (Huuuur ska hans namn få plats på tröjan?), Mathew Bodie...Det här ser riktigt vasst ut.

Tim Erixon
Backen spelade tre raka JVM som junior och sågs som en av våra större talanger. Men han har inte riktigt fått det att lossna och efter åtta år i Nordamerika känns han nästan lite bortglömd. Har potential att bli general i Växjös försvar. Kommer han att ta den positionen?

1. Luleå

Luleå var en maskin ifjol, men Frölunda lyckades hitta ett motmedel i semifinalen. I år ser man på papperet starkare ut än ifjol och förmodligen har man lärt sig en hel del av seminfinaltorsken. Med tränaren Thomas Berglund i båset så kommer spelarna göra allt för att följa spelsystemet och arbeta stenhårt i varje match.

Det känns som att det är Luleås år i år. Förutom att jag har dem som seriesegrare så är de även min guldkandidat.

Joel Lassinantti
Hittade tillbaka till storformen ifjol och till den här säsongen får han dessutom David Rautio som parhäst. Rautio kan på ett mer akut sätt än Niklas Rubin kunde ifjol flåsa Lassinantti i nacken och det ska bli intressant att se vad utfallet blir av det. Blir Lassinantti rent av landslagsmålvakt nu?Du kanske även vill läsa:
Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Plus Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Färjestad BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?
Färjestad BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?
Luleå Hockey: Finska guldduon – den saknade pusselbiten?
Plus Luleå Hockey: Finska guldduon – den saknade pusselbiten?
Malmö Redhawks: Mot kvartsfinal – med gnet och målvaktsspel av högsta klass
Malmö Redhawks: Mot kvartsfinal – med gnet och målvaktsspel av högsta klass
HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?
HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?
Plus Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?
Leksands IF: Hårdsatsande nykomling – som får slåss för sin SHL-plats?
Plus Leksands IF: Hårdsatsande nykomling – som får slåss för sin SHL-plats?
IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen?
Plus IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen?
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten