Sök
SDE Hockey stod för en rejäl skräll direkt i premiären av SDHL.
Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån
SDHL

Jätteskräll direkt i premiären

Under fredagskvällen drog hockeysäsongen äntligen igång då den första omgången av SDHL spelades. Vi fick se en storskräll direkt i premiären då fjolårsfinalisten Linköping nollades på hemmais. I övrigt presenterade sig flera guldfavoriter och stjärnvärvningar i debutomgången. 

Det var full omgång i SDHL under fredagskvällen. Fem matcher spelades då alla lag var i farten. Det största utropstecknet stod SDE Hockey för som skrällvann direkt i premiärmatchen. Guldfavoriterna pallade även för trycket och segrade. 

BRYNÄS – GÖTEBORG 5–1 (0-0,1-1,4-0)

Brynäs: Lara Stalder 3, Maja Nyhlén PerssonKaterina Mrazova.
Göteborg: Hanna Thuvik.

Brynäs har rustat rejält för den nya säsongen och är en av favoriterna till guldet. Efter en knackig start visade de senare att det är befogat. 

Jumbon från i fjol, Göteborg, såg dock till att det inte blev en helt odramatisk tillställning. De höll 0-0 länge och kvitterade bara minuter efter att Brynäs tagit ledningen. I den tredje perioden visade dock Gävleklubben upp sin klass. Nyförvärvet Lara Stalder hade show och lämnade isen som hattrickskytt. Alla hennes tre mål kom i den tredje perioden. Schweiziskan stod även för en assist i debuten. 

bb190913jn008-1568402805.jpgBrynästrion låg bakom mycket i premiärsegern.Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

DJURGÅRDEN – AIK 0–2 (0-1,0-0,0-1)

Djurgården: – 
AIK: Lisa JohanssonErica Udén Johansson.

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK blev en tajt historia. Båda målvakterna spelade bra och gjorde att det blev en målsnål premiärmatch för de båda lagen. Speciellt den finska landslagsmålvakten Meeri Räisänen som storspelade och räddade alla 38 skott som hon fick på sig. En mycket stark debut av Räisänen som därmed såg till att AIK tog sin första seger mot rivalen Djurgården på lång tid. Förra säsongen vann DIF alla fyra matcher mellan lagen. 

Även Fanny Rask hade en stark debut i sin nya klubb. Den tidigare HV-forwarden assisterade till båda målen. 

bb190913as031-1568402378.jpgAIK:s båda matchvinnare Meeri Räisänen och Lisa Johansson fick fira en efterlängtad derbyseger.Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån 

LEKSAND – HV71 2–6 (1-2,0-3,1-1)

Leksand: Hanna SköldNicole Hall.
HV71: Sanni Hakala 2, Anna BorgqvistHanna OlssonMichelle LöwenhielmAnna Kjellbin.

Guldfavoriten HV71 fick verkligen bästa möjliga start på den nya säsongen. Förra året slog de ut Leksand efter att ha vunnit med 3-1 i matcher. Då var det dock ändå relativt jämnt. Här var det inget snack om saken. 

Nyförvärven ledde vägen för Jönköpingsklubben då tre av totalt fyra målskyttar är nya för den här säsongen. Anna Borgqvist spelade i Leksand i fjol och fick nu bli målskytt direkt i sin nya klubb, mot sitt gamla lag. Även stjärnvärvningarna Hanna Olsson, Michelle Löwenhielm och Anna Kjellbin inledde på bästa sätt i HV-tröjan, genom att näta i debuten. Det var även flera andra nytillskott som noterades för passningspoäng bland annat Kennedy MarchmentSidney Morin och Danielle Stone

bb190913dr003-1568402218.jpgAnna Borgqvist nätade i sin gamla hemmaborg, den här gången för HV71.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

LINKÖPING – SDE 0–2 (0-0,0-2,0-0)

Linköping: – 
SDE: Kelty Apperson 2.

Jätteskräll direkt i premiären! Fjolårsfinalisten Linköping, som var nära guld då de ledde serien mot Luleå med 2-0 i matcher, fick se sig besegrade av SDE Hockey som tvingades kvala för att hålla sig kvar i SDHL. 

Det kanadensiska nyförvärvet Kelty Apperson visade upp sig direkt i sin nya klubb med två mål i sin SDE-debut. Linköping vann skotten med 31-24 men en annan stor hjälte blev Stockholmslagets målvakt Sofia Reideborn. 20-åringen räddade alla skott och nollade alltså fjolårets silvermedaljörer. 

Frågetecken för Linköping alltså, kan de vara ett topplag även i år? Desto mer positivt för SDE som bara vann fyra matcher efter full tid förra året får nu bästa tänkbara start på den nya säsongen. 

LULEÅ – MODO 3–0 (1-0,0-0,2-0)

Luleå: Michelle KarvinenNicoline Söndergaard JensenJohanna Fällman.
Modo: 

De regerande mästarna Luleå/MSSK fick en fin start på den nya säsongen. Storstjärnan Michelle Karvinen var framme och nätade direkt i den första perioden och hade även bud på fler mål. 

Därefter blev det dock en jämnare match än vad det såg ut på pappret. Modo har tappat flera av sina stjärnspelare jämfört med sitt semifinallag från i fjol samtidigt som Luleå återigen är favoriter till SM-guldet. I den tredje perioden gled det dock iväg då Luleå fick utdelning till slut. Klara Peslarova som vaktade Modo-kassen stod på huvudet och höll länge kvar sitt lag i matchen. Hon räddade 37 av 40 skott men fick släppa tre puckar förbi sig vilket räckte för att Luleå skulle knipa säsongens första seger. 

bb190913se027-1568402602.jpgMästarna inledde i storstilad form, här två av målskyttarna Michelle Karvinen och Nicoline Söndergaard Jensen.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Idag 15:15
Luleå HF - Frölunda Indians
1 1.95
X 4.35
2 3.50
Idag 15:15
IF Malmö Redhawks - Färjestads BK
1 2.45
X 4.30
2 2.60
Idag 15:15
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
1 1.34
X 6.05
2 8.50
Idag 18:00
Växjö Lakers HC - Örebro HK
1 2.20
X 4.30
2 2.95
Idag 18:00
HV 71 - Brynäs IF
1 1.83
X 4.30
2 3.90
Idag 18:00
Skellefteå AIK - Leksands IF
1 1.44
X 5.50
2 6.30
Idag 18:00
Rögle BK - Linköping HC
1 1.69
X 4.55
2 4.60
Du kanske även vill läsa: "De kan vara en utmanare till Luleå" "De är ligans bästa målvakter" Ännu en storsponsor till SDHL: "Det känns jätteroligt" Klart: Storsatsning på SDHL - de sänder Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten