Foto: Bildbyrån
SHL

"Jag vill inte bara sitta på bänken och titta på"

Succé i Hockeyallsvenskan. 
Följt av besvikelse i SHL. 
Nu hoppas Axel Ottosson på en nystart i Linköping.
– Jag har mer att ge men då måste jag få chansen att visa det också, säger han till hockeysverige.se.

I onsdags kväll blev det klart att Axel Ottosson lämnar Färjestad för spel i konkurrenten Linköping. I går kom han fram i den nya staden och under fredagen har han gjort sin första träning med sin nya klubb.
– Det har gått jättebra i dag. Kul att få köra igång direkt, säger 23-åringen när hockeysverige.se når honom. 

Axel Ottosson gjorde bara en säsong i Karlstad innan det nu stod klart att han skulle packa sina väskor och flytta ner till Östergötland. Han tog själv initiativ till flytten berättar han.
– Det har växt fram mer och mer för egen del här på slutet. Jag kände att det kanske skulle vara bäst om jag sökte mig vidare för att få en nytändning och mer förtroende. 

"Klart att det är en besvikelse"

På 44 matcher snittade Ottosson tio minuter i istid och spelade i Färjestads lägre kedjor. Bristen på speltid var den stora anledningen till att 23-åringen nu valde att lämna topplaget.
– Speltid och att lagen ser lite annorlunda ut. Linköping håller på att bygga nytt och jag tror att det kommer att passa mig bra, även hur de spelat på isen. Det handlar framförallt om min speltid. Jag vill utveckla mitt spel fler nivåer vilket jag tycker att jag har i mig. Jag kände att det skulle bli bäst för egen del att gå till en klubb där jag skulle få större förtroende. 

bb190112fk046-1568391384.jpgOttossons säsong i FBK gick upp och ner men på det stora hela var det en besvikelse menar han. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Har du känt en besvikelse mot Färjestad för att du inte riktigt fått chansen?
– Det är klart att det är en besvikelse från båda sidor att vi kanske inte fick ut mer av mig som spelare. Från min sida är det inga "hard feelings" alls, varken mot klubben eller ledningen, och jag tror inte att de känner något sådant om mig heller. Jag lämnar på gott och har bara bra saker att säga om Färjestad, säger Ottosson.

"Var tråkigt att inte få spela"

Axel Ottosson var en av HockeyAllsvenskans bästa spelare 2017/18 då han spelade i Björklöven. Centern kom femma i poängligan med sina 43 poäng. Därefter tog Umeåsonen klivet upp till SHL för spel i Färjestad. Det blev dock inte riktigt som förväntat. Endast två mål och elva poäng var inte vad varken han eller Karlstadsklubben hade hoppats på.
– Framförallt produktionen var en besvikelse. Det var mycket upp och ner under mitt år i Färjestad. Jag spelade stundtals bra men hade inte effektiviteten som jag hoppades på. Det blev lite annorlunda på slutet när jag var avstängd och laget gick som tåget. Efter det fick jag inget jätteförtroende i slutspelet, säger han och fortsätter:
– Det är klart att det var tråkigt att få titta på och inte få spela mycket. Det hänger också kvar, att jag vill inte sitta och titta på och inte kunna spela och utvecklas. Jag känner att jag behöver få spela mer för att utvecklas. Jag har mer att ge men då måste jag få chansen att visa det också. 

Med endast två dagar kvar till SHL-premiären offentliggjordes nyheten att Linköping plockar in Ottosson på ett kontrakt som täcker hela den kommande säsongen. 
– Axel är en spännande, ung center. Han har offensiva kvalitéer som han inte riktigt fick chansen att utnyttja i Färjestad och som vi hoppas få användning av i LHC. Han är en bra skridskoåkare, aggressiv i sin spelstil och jobbar väldigt hårt. Han kommer passa in perfekt i vårt sätt att spela hockey, sade LHC:s general manager Niklas Persson om centern i samband med värvningen.

bb160130zc039-1568391388.jpgAxel Ottosson har även spelat SHL-hockey i Modo. Där blev det tio poäng på 60 matcher.Foto: Robbin Norgren/Bildbyrån

Det är naturligtvis aldrig optimalt att komma in i en ny klubb med bara dagar kvar till premiärmatchen. För Ottosson var det dock skönt att få det klart innan säsongen drog igång.
– När den här möjligheten med Linköping dök upp så kändes det perfekt och som att det skulle passa mig bra. Jag ville ge det en chans och hittills har det känts väldigt bra.
– Det har gått fort och skyndats på med tanke på hur nära premiären är. Därför vill man ju vara på plats så fort som möjligt så att man inte missar alltför många dagar. När de väl hörde av sig och jag pratade med "Pajen" (Niklas Persson), då ville jag bara ta mig ner hit och börja träna så fort som möjligt. 

Vad har du fått för intryck av klubben hittills? 
– Jag har fått ett jättebra intryck. Det ska vara ett hårt jobbande lag som ska åka väldigt mycket skridskor. Det ska passa mig bra i hur de vill spela ishockey också. 

Ska ta nästa steg i sin utveckling

Nu är centern laddad för att få visa upp sig i en ny klubb och han förväntar sig också att få mer förtroende än tidigare. Linköping blir hans tredje SHL-klubb i karriären, tidigare Modo och Färjestad, och nu ska han visa att han håller på den högsta nivån i Sverige.
– Det gäller att ta vara på chanser. Jag är laddad på att komma till start och bevisa att jag kan spela på en hög nivå, förtjäna min plats samt visa att jag ska ha bra med speltid.
– Framför allt förväntar jag mig att jag kommer att växa mycket mer med mitt spel och få tillbaka mitt självförtroende. Jag tror att det går att förvänta sig en klart mycket bättre säsong än i fjol.

Han har spelat en hel försäsong, samt fyra CHL-matcher, med Färjestad under sensommaren och känner sig i bra form. Under lördagen åker hans Linköping till Stockholm för att möta Djurgården. Axel Ottosson känner sig redo att göra debut i LHC-tröjan men det är ännu inte klart om klubben bedömer att han är redo för spel efter endast ett par träningar med laget. 

Du kanske även vill läsa:
Forwarden bryter med Färjestad — klar för rivalen
Forwarden bryter med Färjestad — klar för rivalen
Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?
Plus Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?
SKOGLUND: Så slutar SHL 19/20
SKOGLUND: Så slutar SHL 19/20
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten