Sök
HockeyAllsvenskan

Modo storfavorit att ta hem Hockeyallsvenskan - enligt bettingsidor

Nästa vecka startar Hockeyallsvenskan och det ser ut att bli en hård kamp mellan ambitiösa norrlandsklubbar. Modo, Timrå och Björklöven har alla blickarna mot SHL och satsar friskt. VIK Västerås är en annan klubb som tidigare varit i finrummet och mycket gärna vill tillbaka. Dessa fyra är huvudfavoriter i en liga som ser ut att bli stentuff.

Oddsen nedan är tagna och jämförda via flera stora svenska bettingsidor


Kan Modo äntligen infria förväntningarna?

Modo fick respass ur SHL 2016 och varje säsong därefter har det pratats om att Modo ska ta steget tillbaka, men det har inte gått speciellt bra. Utan att överdriva särskilt mycket kan man häfta dit fiaskostämpel över Modo de senaste åren. Det positiva är i alla fall att kurvan pekar uppåt. Första säsongen efter nedflyttning blev det en usel 12:e-plats, därefter en 10:e-plats och i fjol en sjätteplats. Inte alls godkänt i Nolaskogen. Klubben tror fortfarande på tränare Björn Hellqvist och han har byggt vidare på stommen från i fjol och ser man till truppen finns inte mycket att klaga på för att lag i Allsvenskan. Den sena värvningen av rutinerade Luleå-sonen Johan Forsberg gör att forwardsuppställningen ser komplett ut. Backsidan är seriens bästa, frågetecknen finns för målvakterna. Nu är frågan om Modo kommer att få fart på spelet den här säsongen och om man kommer att kunna hålla en jämn och stabil nivå och inte ramla ner i avgrundsdjupa hål som de senaste säsongerna? En topplacering känns given.

Ungefärligt odds på Modo: 3,00

 

Kan Dahlén göra en "Zäta" - d.v.s. ta Timrå tillbaka till SHL?

Timrå hade en otroligt jobbig säsong i SHL i fjol och till slut blev det respass efter förlust i kvalfinalen mot Oskarshamn. Långt in i den matchserien trodde man nog att det skulle lösa sig, men Timrå hade fått för mycket stryk under resans gång och energin fanns inte när den behövdes som mest. Truppen var kanske inte SHL-mässig och spelet hackade, men den största orsaken till problemen var skadelistan. Tidigt var den diger och däribland nyckelspelare med långtidsskador. Målsättningen den här säsongen är att vara med i toppstriden och kunna vara med och slåss om uppflyttning under våren. De bästa spelarna i fjol har som väntat försvunnit, men det stora som hänt är att Jonathan Dahlén återvänt från NHL och händer inget konstigt har han kapacitet att dominera i Hockeyallsvenskan. Innan Henrik "Zäta" Zetterberg lämnade för NHL tog han mer eller mindre på egen hand upp Timrå från Hockeyallsvenskan till SHL och fansen drömmer att Dahlén ska göra samma sak. Han kommer att vara en nyckel för Timrås framgångar, men även i övrigt ser det riktigt bra ut. Se upp för Timrå!

Ungefärligt odds på Timrå: 6,00

 

VIK Västerås var bra i fjol, men är ännu bättre nu.

VIK Västerås var nere i division ett så sent som säsongen 17/18 där man till slut gick upp till Allsvenskan. Var alltså nykomling i fjol, men VIK är en klubb som inte är nöjd med det och satsningen var rejäl förra sommaren. Det blev också en bra säsong där VIK till slut hamnade trea i grundserien. Spelade sedan i Kvalserien där man länge krigade om en finalplats till SHL, men den knep Leksand med en poängs marginal. Det är en fortsatt offensiv satsning av klubben, men som för de flesta bra lag i Allsvenskan försvinner några duktiga spelare till högre ligor. Så även för VIK. Vasse målvakten Samuel Ersson är en av totalt fem spelare som lämnat för högre ligor. Nyförvärven ser bra ut. Bland annat två kanadicker och Mattias Kalin från Vita Hästen. Truppen var klart tidigt den här gången och tränare Thomas Paananen har haft en hel sommar att förbereda laget. Han hävdar att laget kommit mycket längre om man jämför med samma tid i fjol. Det har också synts på försäsongen. Hittills sex spelade matcher och det har blivit fem segrar. 6-1 mot AIK och 4-2 mot BIK Karlskoga är två resultat som sticker ut. Det är mycket möjligt att VIK fortsätter på samma framgångsvåg som i fjol och då får övriga topplag i Allsvenskan se upp. VIK Västerås blir farligt.

Ungefärligt odds på VIK Västerås: 7,00

 

Kan Per Kenttä skapa guld av rostig spik även i Umeå? Omöjligt är det inte.

Björklöven är en anrik klubb med det långsiktiga målet att spela i SHL, men senaste åren har det gått lite grus i maskineriet och Löven har inte varit nära att ens utmana. I fjol en mycket blek tiondeplats och det var nåt i lagbygget som inte fungerade. Till den här säsongen har man värvat hetaste sportchefen i landet Per Kenttä. Bara 38 år gammal har han redan tagit Asplöven till Hockeyallsvenskan, där laget gjorde det bra under många år. Karriärens höjdpunkt kom dock i våras då Oskarshamn tog steget upp till SHL. Inget annat än en bragd. När firandet var som frejdigast i Småland blev Kenttä klar för Björklöven. Som vanligt händer det en hel del i de allsvenska trupperna under sommaren och Kenttä har påbörjat ett nytt lagbygge. Brian Cooper från AIK, Justin Crandall från AIK och nygamle Alex Hutchings från IK Oskarshamn är tre toppnamn som kommit. Målvaktssidan var skakig i Löven i fjol och det problemet ringade Kenttä in tidigt och har värvat in kanadensaren Joe Cannata. Många frågetecken ska fortfarande rätas ut i Umeå, men helt klart andas en helt annan optimism runt klubben. Inte omöjligt att Kenttä lyckas igen.

Ungefärligt odds på Björklöven: 11,00


Åldersgräns 18 år för spel online. Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00. Läs mer om gambling i Sverige. 

Idag 19:00
Almtuna IS - HC Vita Hästen
1 2.55
X 3.90
2 2.40
Idag 19:00
Timrå IK - Kristianstad IK
1 1.43
X 5.20
2 5.95
Idag 19:00
Modo Hockey - BIK Karlskoga
1 1.74
X 4.65
2 3.65
Idag 19:00
Södertälje SK - Västerviks IK
1 2.00
X 4.05
2 3.20
Idag 19:00
Mora IK - IF Björklöven
1 4.90
X 4.65
2 1.56
Idag 19:00
Karlskrona HK - AIK
1 1.67
X 4.50
2 4.25
Idag 19:00
Västerås IK - Tingsryds AIF
1 1.67
X 4.35
2 4.30
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten