Sök
Tobias Lindberg och Håkan Åhlund.
Bildbyrån
SHL

"Hade hellre fått fler chanser och misslyckats"

Igår kom det oväntade beskedet att Tobias Lindberg lämnar Oskarshamn - redan innan SHL-premiären. För hockeysverige.se berättar Lindberg om vad som gick snett hos nykomlingen.

– Det blev ganska enkelt, när min istid blev som den blev under träningsmatcherna, säger han.

Efter fem år i Nordamerika skrev NHL-meriterade Tobias Lindberg på för SHL-nykomlingen Oskarshamn till den här säsongen. Men redan innan pucken släppts i SHL har Lindberg lämnat klubben. Igår kom beskedet att parterna går skilda vägar och nu är han hemma i Stockholm.

Nu berättar Lindberg själv om vad som gick snett.

– Det blev ganska enkelt, när min istid blev som den blev under träningsmatcherna. Jag fick ingen chans i varken powerplay eller penalty kill, och jag kände att om jag inte får en sån roll så var det inte aktuellt att spela där. Det var det jag var ute efter och det hade vi pratat om redan innan jag skrev på, att det var det jag förväntade mig. Sen hade vi ett samtal efter träningsmatchen mot Rögle där jag sa att jag inte var nöjd, och de sa att de inte hade mig i sina planer för att spela topp-sex, eller i powerplay eller boxplay. Då kom vi överens om att det här var bäst, för jag är ute efter speltid. Det är det viktigaste för mig.

"Därför jag inte är coach"

24-åringen vill dock inte rikta någon kritik mot klubben.

– Det blev inte som jag hade tänkt, men jag vill inte gå runt och vara besviken. Jag ska bara fokusera på det jag kan påverka, som är hur bra jag tränar och vilka vanor jag har. Om de inte vill ha det jag kan ge dem så får jag försöka bevisa att det här deras förlust att det blev som det blev.

– Det är jobbigt att det inte blev som jag hade förväntat mig och hoppats på, för jag hade hoppats på att spela där i år. Men det är också skönt att jag kunde lämna nu när det inte blev som jag hade väntat mig och som vi hade diskuterat innan.

bb190906lt083-1568113815.jpgTobias Lindberg.

Men jag gissar att du  hade hoppats på att få fler chanser av Håkan Åhlund?

– Absolut. Jag hade hellre sett att jag fått flera chanser och misslyckats, än att jag inte fick någon chans alls och ingen blir nöjd. Då hade jag hellre sett att en spelare får 20 minuters istid så man verkligen får se vad han kan göra, i stället för att spela mig sju, åtta, nio minuter och båda blir frustrerande, säger Tobias Lindberg.

– Men det är därför jag inte är coach, utan att det är han som tar besluten. Han är head coach, han tar besluten han tycker laget kommer gynnas av. Det brukar jag försöka att inte fokusera så mycket på.

"Måste känna glädje och arbetsro"

Tobias Lindberg är van med klubb-byten och spelade förra säsongen för tre olika NHL-lag. Han erkänner att han själv inte riktigt vet vart han står inför säsongen.

– Ska jag vara helt ärlig vet jag inte var min framtid står. Jag är inte så bekymrad om den är i USA, Kanada, Ryssland, Österrike, Sverige eller vart den kan vara. Jag känner att jag måste komma till ett ställe där jag kan känna glädje, arbetsro, tillit till tränaren och sådana saker. Jag har inte fått så mycket speltid de senaste åren så jag måste tillbaka till ett lag där jag känner att jag är en stor del.

Har ditt självförtroende fått sig en törn efter allt som hänt?

- Självförtroendet har fått ta mycket smällar de senaste åren, så är det. Men är man så pass säker i sig själv som jag är så borde man inte låta någon annan stjäla ditt självförtroende. Jag vet att jag gör rätt saker varje dag och det kommer visa sig. Sen om det är nu eller nästa år, eller om det är i exempelvis Oskarshamn eller Toronto, det är sånt man får se. Jag försöker hålla mig positiv trots två skakiga år med mycket klubbyten, många olika tränare och många olika städer. Jag vet att jag har mycket att ge och att någon kommer ge mig chansen att visa det.

dsc-0190-1562224303.jpegFoto: Ronnie Rönnkvist.

Känner du att någon stulit till självförtroende?

– Med alla klubbyten och trejds, och det här misslyckade försöket i Oskarshamn, så är det lätt att man börjar tvivla. Men jag känner mig bra och snabb och vältränad - och det är det jag fokuserar mest på. Alla andra åsikter spelar inte så stor roll.

Få svenskar har trejdats lika ofta som han de senaste åren. Innan säsongens ens börjat har Tobias Lindberg återigen lämnat en klubb. Nu hoppas han finna lugnet.

– Jag tror jag skulle må bättre av att känna en säkerhet och en arbetsro men tyvärr sysslar jag med ett yrke där det kan gå snabbt, och där man inte kan kräva arbetsro och säkerhet. Jag försöker som sagt fokusera på det jag kan fokusera. Och om det är något jag lärt mig av alla trejder och byten av klubbar så är det att det inte är något som dragit ned mig utan som gjort att jag brinner ännu mer för hockeyn. Det är det här jag vill göra.Och jag vet att den som lägger ned mest tid ofta blir belönad till slut, avslutar stockholmaren.


Idag 19:00
Västerviks IK - IF Björklöven
1 5.50
X 5.00
2 1.47
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.77
X 4.40
2 4.20
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.15
X 5.25
2 1.67
Idag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.15
X 4.20
2 3.05
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.95
X 4.05
2 2.25
Idag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.83
X 4.45
2 3.80
Idag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.15
X 4.25
2 3.10
Du kanske även vill läsa: UPPGIFTER: Nykomlingen bryter med ännu en spelare Plus IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten