Per Åslund låg bakom det mesta när Färjestad tog sin tredje seger i CHL.

Färjestad gav sig aldrig – vann tajt match

Färjestad låg under tre gånger mot Banska Bystrica, men kvitterade även tre gånger. Väl i förlängning var det Victor Ejdsell som avgjorde för Karlstadsklubben. Matchens gigant var dock Per Åslund som stod för 1+2.

Färjestad inledde svagt i lördagens CHL-möte med det slovakiska laget Banska Bystrica. Redan efter en minut hade hemmalaget tagit ledningen via en kontring.

Slovakerna fortsatte att övertyga i inledningen av den första perioden men därefter växte Karlstadsklubben in i matchen mer och mer. De avslutade den första perioden på ett bra sätt och kom även ut starkt i den andra.

Något som gav resultat.

Sebastian Erixon kvitterade och Färjestad fortsatte att pressa på för att ta ledningen. Trots att de skapade mycket lägen så hade bortalaget svårt att få in pucken i mål och 1-1 stod sig efter två perioder.

Slovakerna var hetast i nästa periodstart och fick omedelbar utdelning. SHL-laget schabblade med pucken i egen zon vilket gjorde att finländaren Joona Jääskeläinen kunde snappa upp pucken i fritt läge. Han gjorde inget misstag utan snärtade upp pucken i nättaket utan chans för FBK-målvakten Arvid Holm.

Åslund bakom det mesta

Färjestad kom tillbaka på nytt men med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden var det återigen hemmalaget som satte sig i förarsätet. 3-2 och Karlstadslaget tvingades återigen jaga. Bara ett par minuter senare lyckades SHL-klubben trycka dit sin tredje raka kvittering genom Per Åslund som då tvingade matchen till förlängning. Åslund hade även två assist sedan tidigare och var FBK:s bästa spelare tillsammans med Marcus Nilsson

Det blev en svängig historia i spel 3-mot-3 som det så ofta blir. Chanser åt båda håll men till slut var det Färjestad som kunde säkra segern.

Victor Ejdsell hade ett händelserikt byte. Först drällde han med pucken vilket gav Banska Bystrica ett friläge. Nyförvärvet räddade dock upp situationen genom att slänga sig och bryta i sista stund, bara sekunder senare var det just Ejdsell som satte det avgörande målet som gav segern till Färjestad.

En viktig seger för Karlstadsklubben som har de två svåraste matcherna i gruppen kvar att spela, mot fjolårsfinalisterna München. De har nu fem poängs försprång till schweiziska Ambri Piotta som ligger precis utanför slutspel.

Banska Bystrica – Färjestad 3-4 OT (1-0,0-1,2-2,0-1)

Banska Bystrica: Jordan HickmottJoona JääskeläinenPatrik Lamper.
Färjestad: Sebastian ErixonMarcus NilssonPer ÅslundVictor Ejdsell