Sök
Andrew Gordon är en SHL-spelare med många olika intressen – utöver hockey.
Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson
SHL

Den skrivande SHL-stjärnan

Efter fyra månader i Kanada laddar Andrew Gordon för ytterligare en säsong i Linköping. Hemma i Linköping.  I en lång intervju med hockeysverige.se pratar forwarden om Fika, livet, poängproduktion, LHC:s ombyggnation – och sitt eget skrivande.
– Jag älskar att skriva om mitt liv och mina erfarenheter, säger Gordon.

Det här är en Hockeysverige Plus-text som du får chansen att testa på gratis.
För endast 49 kronor i månaden kan du få tillgång till allt extramaterial på hockeysverige.se!
Klicka här för att sajna upp dig för Hockeysverige Plus – och få mer av sporten du älskar

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

“So come with me where dreams are born and time is never planned. Just think of happy things and your heart will fly on wings forever in never never land”

Det blev inte NHL. Det blev AHL. Och efter det blev det SHL. Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Och för Andrew Gordon blev det mycket bättre.

Solen skiner utanför en Saab Arena som förbereder sig för sin 16:e säsong som SHL-arena. Kanadensaren Andrew Gordon inleder sin femte säsong på Östgötaslätten. Första säsongen var han här med flickvän. Därefter följde tre år själv, men när vi ses kommer han inte ensam. 

Var han än går numera följer hon med:
Fika, en sju månader gammal blandrashund (pudel/cockerspaniel). 

Vem som ger vem energi är lite svårt att avgöra, men det är en sprallig duo som kommer mot undertecknad i Saab Arena.  Sedan slutet på juli är de åter på svensk mark efter nästan fyra månader i Kanada – och nästan två dygn på Amsterdams flygplats, Schiphol:
– Det fanns inget flygbränsle. 15 000 personer blev strandsatta. Fika och jag kröp ihop på golvet på ett Starbucks. Det svåra var att få ut henne för att kissa och så. De låste flygplatsens dörrar mellan vissa timmar så jag försökte ta ut henne så sent och så tidigt som möjligt men jag sa till henne när de hade stängt att ”om du måste gå, tjejen, så måste du.” Det var inte hennes bästa dag, men hon överlevde, säger han och tittar ner på sin fyrfota vän som ligger vid hans fötter. 

Han berättar att han redan förra året visste att han skulle skaffa hund. Hela förra säsongen gick han därför runt och frågade om hjälp med passning vid behov när hon väl skulle komma, något som visade sig vara ett lättlöst problem.
– Jag tror att hundra personer har erbjudit sig att ta hand om henne, säger han och brister ut i ett högt skratt.

Fika lyfter på huvudet, som för att notera att hon förstår vad husse pratar om.
– Hampus Larsson och hans flickvän är mina grannar och de har en liten hund också. Så om vi är borta på korta resor kan hon ta hand om Fika. Nu när vi var i Halmstad tog ”Pajens” fru, Helena, hand om henne. De har också en liten hund nu, förklarar han. 

Vill avsluta i Linköping  

Gordon, som blir 34 år i december, trivs bra i Linköping och Sverige. Han har skaffat sig ett socialt liv och många nära vänner. Han förstår mer svenska än vad han kan prata själv men säger samtidigt att han inte har försökt lära sig att prata språket ”tillräckligt mycket”. Närhelst möjlighet ges vill han dock utforska sitt nya hemland – och resten av Europa för den delen.  En äldre herre passerar vår plats. Fika springer nyfiket fram för att hälsa samtidigt som vårt samtal går in på framtiden:
– Jag vill inte spela hockey i Kanada längre. Jag vill spela alla mina år här. Mina föräldrar och min familj bor naturligtvis kvar i Kanada så det är väl där jag kommer att hamna när mina dagar som spelare är över, men jag saknar inte livet i Nordamerika eller hockeyn där, säger han. 

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan Nordamerika och Sverige?
–  Här är det mycket lugnare. När folk går till jobbet här så jobbar de. När de är på lunch sätter de sig ner och pratar med kompisar och tar en härlig paus. Senare på dagen är det fika, säger han och ler. 

Nedanför honom reagerar hans lurviga rumskompis på ordet som råkar vara hennes namn. Gordon noterar det inte och fortsätter:
– Det är en mer social miljö här. I Kanada och speciellt i USA springer man tillbaka till kontoret efter att man kastat i sig en macka på sin lilla lunchrast. Det känns som att folk alltid är sena till något. Här njuter folk mer av livet. Ibland när jag är hemma blir jag överväldigad av stressen som folk har där.  

ag2-1567769274.jpgFoto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Tvingades tacka nej till att bli uppkallad

Med 501 AHL-matcher och 55 NHL-matcher på kontot nådde Gordon en brytpunkt i karriären efter säsongen 2014/2015. En brytpunkt som tog honom till Europa, Sverige och Linköping. 

Året dessförinnan, 2013/2014, hade han spelat i Winnipeg Jets dåvarande AHL-lag St John's IceCaps. Under sommaren fick han ett erbjudande från Philadelphia Flyers som han nappade på. Men när träningslägret började insåg Gordon att de ord han fått höra från Flyers när de skrev kontrakt inte var mycket värda:
– Det de sagt till mig, att jag skulle vara med och slåss om en NHL-plats, stämde inte, förklarar han lugnt innan han kommer till hela kärnan till uppbrottet från Nordamerika.
– I januari hade vi några dagars uppehåll för allstar-spel i AHL men NHL spelade fortfarande matcher. Jag låg hemma i magsjuka och kunde knappt stå. Då ringde Ron Hextall (Flyers dåvarande general manager, red. anm.) och sa: ”Vi behöver dig. Kan du köra hit och spela ikväll?” Jag svarade att jag låg i fosterställning och att spel inte var möjligt. De kallade upp en annan kille som spelade tiotalet matcher. Jag fick inget nytt samtal. Efter den säsongen hade det gått två hela år utan att jag spelat i NHL och när jag tvingades tacka nej till min sista uppflyttning av den orsaken var det som att hockeyguden ville säga mig något, säger han och skrattar igen. 

Utanför arenans foajé ser vi hur solskenet bytts mot ett monsunliknande regnoväder, långt ifrån det första som drabbat staden den senaste tiden. Fika hoppar upp i husses knä och lägger sig till rätta. 

Gordon säger att han så här i efterhand önskar att han flyttat över Atlanten tidigare. Men:
– Allt handlar om tajming. Hade jag lämnat Nordamerika två år tidigare så hade jag troligen inte spelat i Linköping. Jag hade kanske spelat för fyra-fem klubbar och då hade det varit samma sak som i AHL: Spela för den som betalar. Det här är annorlunda. Jag vill spela i Europa, allra helst här i Linköping, under resten av min karriär. Mitt hjärta klappar för den här staden. 

Är det hemma?
– Ja. När jag kom hit efter fyra månader i Kanada kändes det som att jag varit på en lång roadtrip. När jag satte nyckeln i lägenhetsdörren och öppnade var det som om pulsen gick ner och jag kunde andas ut. ”Jag är äntligen hemma.” 

Cirkeln sluts

I årets LHC-trupp är det bara målvakten Jonas "Monstret" Gustavsson, 35 i oktober, som är äldre än Gordon. Men för Halifax-sonen är ålder bara en siffra och han refererar till Peter Pans värld när han beskriver sitt liv:
 – Jag brukar säga att jag lever i ”Neverland”, säger han och skiner upp i ett leende igen.
– Jag gör samma sak som jag gjorde när jag var tio år gammal: Jag tränar med mina vänner, jag äter lunch med mina vänner och jag reser med mina vänner. Det är samma rutin som när jag var ung och det har varit mitt jobb sedan jag var 21 år. Jag lever bokstavligen talat samma liv som jag gjorde när jag var 21 och nu är jag omgiven av entusiastiska, glada 20-åringar. Så du ser, jag lever i Neverland!

Du har en gång sagt att du vill spela tills du är 40. Gäller det fortfarande?
– Det är planen. Jag känner mig fortfarande ung. Jag njuter av sporten fortfarande, det är roligt. Jag gillar att träna och jag försöker att påminna mig själv om att de träningsdagarna en dag inte kommer att finnas dig kvar i mitt liv. Den känslan håller mig ung, den gör att jag fortfarande är 22 år gammal, säger han och ett nytt skratt ekar i arenans innanmäte.

Som en av de äldre spelarna i truppen är verkligheten inte densamma som den en gång var för Andrew Gordon, vars plats i de två toppkedjorna inte alls är självskriven längre.
– Allteftersom jag blir äldre inser även jag att jag kanske inte har en toppsex-roll. Ta en spelare som Nick Sörensen. Under hans första år här spelade han bakom mig. Nu ska han, med rätta, vara en av lagets två bästa högerforwards, det inser även jag. 

Vad bidrar du med som en av de äldre?
– Jag försöker hjälpa de yngre spelarna att bli bättre. Jag har spelat mycket och jag har sett mycket. Jag hade många bra veteraner runt mig när jag var yngre vilket gör att jag vill vara det för de yngre nu. Cirkeln sluts, så att säga. Jag vill vara en spelare som de yngre kan tänka tillbaka på när de blir äldre och säga: ”Andrew var fantastisk och tog hand om mig, nu är det min tur att ge tillbaka”  förklarar han. 

Tittar du på din egen poängproduktion? Bryr du dig om statistiken?
Leendet, som om vi ska vara helt ärliga aldrig är långt borta, kommer tillbaka i full kraft innan han svarar.
– Det ”rätta” svaret hade nog varit nej, eller hur? Men det är klart att jag kollar. Jag är en offensiv spelare och när jag gör poäng mår jag bra. Då är det lätt att peka på vad jag gjort i en match. Om jag går poänglös måste jag hitta andra saker: ”Jag täckte några skott, vann några tekningar och fick med mig en utvisning.” Då måste man övertyga sig om att det var en bra match. Det är den ena biten, säger han och fortsätter:
– Den andra är vi är många som har ettårs- eller tvåårskontrakt och gör man en bra säsong får man ett nytt avtal. Karriärer är korta och man vill göra så bra man kan. 

I det Linköping han nu kallar hemma är Andrew Gordon den stora, om inte den största, publikfavoriten. Inför säsongen har klubben gjort stora förändringar och förhandstipsen placerar LHC långt ner i tabellerna. 

ag3-1567769314.jpgAndrew Gordon och Nick Sörensen.Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Stark tro på Robertsson – och laget 

Det är dock ett LHC som själva tror på framtiden. Ett LHC som under nye general managern Niklas Persson andas frisk luft. Fjolåret bjöd på en berg-och dalbana för såväl fans som spelare, men Gordon ser ljust på kommande säsong:
– När jag ser på vårt lag så ser jag ett ungt, talangfullt lag. Vi har en tränare som kräver väldigt mycket. På det sätt vi tränar nu kommer vi att bli bättre för varje dag.  Vi började fjolåret på ett sätt och slutade på ett annat. I år vill vi börja som ett lag som måste lära känna varandra. Ett lag som måste lära sig ett nytt system. Vi vill växa därifrån. Om vi har rätt inställning finns det inget som säger att vi inte kommer att bli farliga framåt vårkanten, säger han. 

Leendet är borta. Passionen i hans samtalston är det däremot inte. Linköping ses som en underdog i mångas ögon, men klart är att nye tränaren Bert Robertssons filosofi och inställning har smittat av sig på truppen.
– Utifrån kan det se ut som att vi bygger om, men i omklädningsrummet finns bara en tanke: VI är här för att vinna. VI har en passionerad tränare. Ett samtal med honom förändrar dig. Bara att lyssna på honom kan få en att tro på att man kan nå vad som helst. Han får dig att tro på dig själv. Det är den största skillnaden så här långt. Han är tuff och krävande men det är för att han verkligen, verkligen bryr sig.
– Jag gillar verkligen hans tränarstil och det är lätt för mig att ställa mig i ledet och följa den Han hatar att förlora men han visar också hur nära vi är att vara bra. Tränarstaben gör ett bra jobb i att bryta ner oss och bygga upp oss igen. 

Det är som i det militära…
– Ja! Det är underbart! Bert är en stor närvaro och jag tror att vi fortfarande håller på att lära oss hur vi ska förhålla oss till honom. Många av de yngre spelarna har aldrig sett en tränare med den här passionen. Det kommer att ta dem lite tid att inse att han inte är arg på dom när han skriker, han vill bara deras bästa.

collage-471-1562213107.jpegAndrew Gordon har skrivit en del krönikor medan han spelat hockey.Foto: Bildbyrån & Russian Machine Never Breaks

Skrivlusta

Vårt samtal tar en sista vändning. Hockeyn är lämnad därhän. En hel säsong ska spelas, och det snart. Fyra ord får kanadensaren att skratta rakt ut: 

Russian Machine Never Breaks. 

Forwarden har vid ett flertal tillfällen bidragit med material till den omåttligt populära fanssidan för Washington Capitals:
– Jag har ett bra förhållande med gänget där. Jag är så glad för deras skull. De har blivit riktigt stora nu, och jag är stolt över dom.  Under något år skrev jag under slutspelet för RMNB. De blev ganska långa och utförliga.

Undertecknad råkar veta att Gordon under sin tid i Anaheim Ducks även skrev en ”dagbok” på NHL.com när Ducks spelade matcher i Finland. 

Stämmer det att du mailade med reportern du hade kontakt med och diskuterade vissa stycken som du sedermera ville ändra?
– Oj, haha! Jag minns inte riktigt vad jag skrev. Jag minns att jag skrev dom klockan fem på morgonen. De ville att jag skulle skriva hundra ord, men det kunde jag inte! Jag kan inte skriva så lite. Så visst, jag sa nog någon gång att jag kan göra något annorlunda. Det låter rimligt.
– När jag får en sådan förfrågan vill jag ju göra det utförligt... Inte bara berätta om att jag åt en burgare efter träningen eller så. Jag vill berätta om stämningen i omklädningsrummet eller vad som händer på isen. 

Kan du se en framtid inom skrivandet?
– Jag vet inte. Om jag kan skriva gratis och lite då och då, så visst. Men att leta nyheter och stories tror jag skulle vara svårt. Jag älskar att skriva om mitt liv och mina erfarenheter. 

Undertecknad föreslår lite försynt att han kan börja blogga själv. Men han skrattar bort det med orden ”Jag är så oteknisk.” 

Solen har kommit tillbaka efter den intensiva regnskuren. Fika vaknar på samma glada humör som hon somnade på. Husses leende växer sig om möjligt större. 

Nederlagstippade Linköping hade en tung fjolårssäsong. Men med ny energi ska de visa experterna fel. Energi ger glädje, och glädje ger energi. Något som duon Andrew Gordon och Fika bevisat under den stund vi spenderat tillsammans. 

Det blev inte NHL för Andrew Gordon. Det blev Linköping. Det blev Sverige. Och det blev Neverland.

Idag 19:00
Kristianstad IK - HC Vita Hästen
1 2.55
X 4.05
2 2.30
Idag 19:00
Tingsryds AIF - Almtuna IS
1 1.87
X 4.25
2 3.45
Idag 19:00
IF Björklöven - Södertälje SK
1 1.57
X 4.70
2 4.65
Idag 19:00
Timrå IK - Mora IK
1 1.50
X 4.95
2 5.20
Idag 19:00
Karlskrona HK - Västerviks IK
1 2.05
X 4.10
2 2.95
Idag 19:00
AIK - Modo Hockey
1 5.80
X 5.30
2 1.43
Idag 19:00
Västerås IK - BIK Karlskoga
1 2.15
X 4.45
2 2.65
Du kanske även vill läsa: Talangen som gått under radarn: ”Det är ganska skönt” Valde HockeyEttan - det blev den snabbaste vägen till SHL Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten