Victor Ejdsell och Michael Lindqvist börjar för att FBK kommer att ha en vass offensiv i år också.
Foto: Bildbyrån
SHL

Färjestad BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?

Potentiella matchvinnare duggar det tätt av i årets upplaga av Färjestad BK. Men hur är det ställt på backsidan? Finns spelarmaterialet för att täcka tomrummet efter Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand, undrar Uffe Bodin.

Det var en förlust som sved. Färjestad såg ut att ha övertaget i semifinalserien mot Djurgården – men förlorade den sjunde och avgörande matchen på hemmais. Därmed gick Karlstadlaget återigen miste om möjligheten att spela om ett SM-guld.

Sedan det antiklimax till säsongsslut som utspelade i Löfbergs Arenaden 18 april har truppen till viss del ändrat skepnad. Nyckelspelare som Jesse VirtanenMikael WikstrandJoakim Nygård och Oskar Steen har lämnat landet samtidigt som flera spännande namn har tillkommit. Inte minst den finske poängmakaren Ville Leskinen och tidigare allsvenska poängkungen Victor Ejdsell.

Det här gör att FBK på många sätt ser lika starka ut som i fjol, när man slutade etta i grundserietabellen. Men det finns en del frågetecken...

mozik-1566552756.jpgVojtech Mozik.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

POÄNGKUNGEN

Michael Lindqvist

Det finns egentligen en uppsjö av namn att välja bland här. Ville Leskinen, Victor Ejdsell och Johan Ryno är starka kandidater. Men jag tror på Michael Lindqvist. Stockholmaren kom tillbaka och var återigen en ledande spelare för FBK efter den misslyckade sejouren i Nordamerika. Det känns som 25-åringen har ytterligare en växel i sig. Då är det ändå en spelare som gjort en poäng per match över 66 matcher i FBK-tröjan. Det är klass! 

MÅLVAKTSETTAN

Markus Svensson

35 år gammal är Svensson fortfarande en klassmålvakt. Han återvände till SHL i fjol och levererade stark hockey i såväl grundserie som slutspel. En lugn och stabil keeper som skänker trygghet längst bak. Kommer nu att backas av upp av unge, utvecklingsbare men samtidigt oprövade Arvid Holm, som anslutit från Karlskrona. Det innebär rimligtvis att Svensson, om han får hålla hälsan i behåll, gör fler matcher än de 31 matcher han spelade i fjol.

BACKESSET

Vojtech Mozik

Importer av det här slaget är alltid svårbedömda. Både Mozik och Jonathon Blum kommer till Karlstad med en imponerande meritlista och har presterat bra hockey i både AHL och KHL samt spelat betydelsefulla landslagsmatcher. Eftersom backsidan är lite av ett frågetecken sedan FBK gått miste om både Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand behöver tjecken och amerikanen leverera. Ska Färjestad gå hela vägen tror jag till och med att de behöver visa sig vara två av ligans ledande backar. Det känns inte som någon utopi.

PROFILEN

Linus Johansson

Han fick ett "A" på bröstet efter att ha flyttat från Stockholm till Karlstad i fjol. Nu blir Linus Johansson den logiska ersättaren till Mikael Wikstrand som lagkapten. Centern från Ljungby har karisma, talets gåva och är dessutom en spelare som håller internationellt snitt på isen. Det är inte orimligt att anta att Johansson spelar i en bättre liga än SHL nästa säsong. Kapaciteten för att lira i Nordamerika eller KHL finns där. 

FRÅGETECKNET

Axel Ottosson

Kom till Färjestad efter en riktigt övertygande allsvensk säsong med Björklöven inför fjolårssäsongen, men lyfte aldrig i SHL. Skadebekymmer och en avstängning gjorde inte omständigheterna lättare. Det bidrog till att han inte var ordinarie sent på säsongen. Konkurrensen om speltid var och är givetvis tuff i ett topplag, men för Ottosson måste utvecklingen gå i rätt riktning nu då han går in på sista året på kontraktet med klubben.

GENOMBROTTSMANNEN

Lucas Ekeståhl Jonsson

En svensk back som flugit under radarn de senaste åren. Flyttade till Finland efter genombrottet i Björklöven för två år sedan och har två produktiva år bakom sig med TPS Åbo. Finska ligan och SHL är två skilda väsen, men här finns det skicklighet som borgar för en spännande framtid. Jag tror att Ekeståhl Jonsson har kapacitet att växa ut till en klassback på sikt. Och kanske lämnar han ett positivt avtryck i SHL redan i år. Här gäller det framför allt att han klarar av att bli mer pålitlig i det defensiva spelet. Offensivt finns det en verktygslåda med väldigt mycket att tycka om.

COACHEN

Johan Pennerborn

"Pennan" går in i sin tredje säsong som huvudtränare i klubben. 47-åringen har sakta men säkert växt med uppgiften efter att ha varit ett oprövat kort när han klev in i båset. Hans fäbless för offensiv och anfallsglad hockey har gjort FBK till det kanske mest underhållande laget i SHL, men det finns fortfarande saker att skruva på defensivt, vilket vi blev varse om under slutspelet i fjol. Kanske är Peter Popovics ankomst lösningen där. Efter åtta framgångsrika år som landslagstränare under Pär Mårts och Rikard Grönborg återvänder "Poppe" till klubblagshockeyn. Hans rutin och erfarenhet kommer att bli viktig här.   

PROGNOSEN

Det kommer att vara skoj att se Färjestad spela hockey i vinter, därom råder det ingen tvekan. Även om det finns andra lag som har spetsat sina trupper på den offensiva fronten vill jag hävda att ingen motståndare kommer att slå FBK på fingrarna när det kommer till spets. 

Värvningarna av Ville Leskinen och Victor Ejdsell i kombination med att man fått behålla Michael Lindqvist, Jesper Olofsson och Linus Johansson gör att Johan Pennerborn ännu en gång har ett brett forwardsmaterial att jobba med. 

Det är i stället på backsidan det finns frågetecken. Jesse Virtanen var SHL:s bästa back i fjol och slutade fyra i hela poängligan. Mikael Wikstrand hade kanske inte den säsong man hade hoppats på, men är ändå en back som kan tackla tunga minuter och bidra i båda ändarna på isen. Det är två tunga avbräck som FBK har ersatt med mer osäkra kort i tjecken Vojtech Mozik och amerikanen Jonathon Blum. Åtminstone en av dem måste kliva fram och visa att den klarar av att vara en ledande back i SHL.

På det hela taget ser FBK ut som ett av lagen som kan vinna SM-guld. Försvarsspelet kommer antagligen att avgöra hur långt de kommer att kunna gå. Målskytte tror jag blir det sista det här laget kommer att behöva oroa sig för.

IN OCH UT

Nyförvärv: Arvid Holm, mv, Karlskrona, Lucas Ekeståhl Jonsson, b, TPS Åbo,  Vojtech Mozik, b, Vitiaz Podolsk, Linus Arnesson, b, Örebro, Jonathon Blum, b, Dinamo Minsk, Victor Ejdsell, fw, Chicago, Ville Leskinen, fw, Kärpät. 

Förluster: Adam Werner, mv, Colorado, Mikael Wikstrand, b, Ak Bars Kazan, Robin Press, b, Lukko Rauma, Jesse Virtanen, b, Traktor Tjeljabinsk, Theodor Lennström, b, Frölunda, Ilari Melart, b, klubblös, Christoffer Bengtsson, fw, Södertälje, Oskar Steen, fw, Boston, Fabian Zetterlund, fw, New Jersey, Joakim Nygård, fw, Edmonton, Alexander Johansson, fw, Wolfsburg, Alexander Reichenberg, fw, Oskarshamn, Wilson Johansson, fw, Rögle.

linus-1566553405.jpgLinus Johansson.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

Färjestad BK:s TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
35) Markus Svensson
75) Arvid Holm

BACKAR
3) Jens Westin
7) Johan Ivarsson
16) Lucas Ekeståhl Jonsson
24) Jonathon Blum
28) Linus Arnesson
33) Albert Johansson
50) Sebastian Erixon "A"
65) Vojtech Mozik

FORWARDS
4) Oscar Lawner
10) Marcus Nilsson
12) Ville Leskinen
13) Daniel Viksten
14) Victor Ejdsell
15) Gustav Rydahl "A"
18) Axel Ottosson
22) Per Åslund
25) Martin Johansson
27) Oskar Bäck
31) Carl Jakobsson
34) Michael Lindqvist
56) Linus Johansson "C"
61) Johan Ryno"A"
92) Jesper Olofsson

Tränare: Johan Pennerborn

UFFE BODINS SHL-RANKING  

1) Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur? 

2)

3) Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

4) Färjestads BK

5)

6)

7)

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

9)

10)


11)

12)


13)

14)

Du kanske även vill läsa:
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar
Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Plus Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur?
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 29 januari
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 HV 71 - SDE SDHL
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten