Linn Slottgård
Ronnie Rönnkvist
Damkronorna

Framtidens Damkronor: Linn Slottgård

Hon trivs bättre med killar, lockas av Leksand men spelar just nu med Mora. Linn Slottgårds väg mot Damkronorna skiljer sig något från de övriga vi mött i Framtidens Damkronor.

– Jag har trivts mycket bättre med killar både i omklädningsrummet och ute på isen än vad jag gjort med tjejer, säger hon till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)

Nu är vi framme vid den 13 delen av Framtidens Damkronor. Det är inte alltid så att våra största talanger finns i SDHL. En av spelarna som smugit lite under radarn spelar i Moras U16-lag. Hon är bara 15 år, kommer från Orsa och heter Linn Slottgård. Senaste säsongen spelade hon sju matcher med Moras damer i Division 2. Där svarade hon för åtta mål och totalt 13 poäng. Då ska vi komma ihåg att hon bara var 14 år då. 

- Idrott är något som alltid varit självklart för mig. Jag har även hållit på med fotboll, innebandy, skidor och en massa andra saker då jag var liten, berättar Linn Slottgård då hockeysverige.se träffar henne på Leksands Strands camping där hon är och hälsar på sin kompis Mathilda Danielsson som ska spela för Leksands IF kommande säsong.
- Däremot har jag inte spelat hockey så länge. Det här blir min fjärde säsong. Jag började spela där jag var elva år, men idrott är vad mitt liv kretsat runt.

Slottgård ser också Orsa som ett bra ställe att växa upp på om man gillar idrott.
- Ja, det skulle jag säga. Dom flesta i min klass idrottar och det är många hockeyspelare som kommer från Orsa. Det finns ridning, fotboll, innebandy…
- Först spelade jag innebandy då jag var yngre. Sedan fick jag lite tid över den här säsongen eftersom jag valde att nästan inte spela något med damerna i Mora i år. Då startade dom ett innebandylag i Orsa (Digers) och då tänkte jag ”varför inte ta den tiden som blir över för att träna lite innebandy?”.
- Det skulle bli sista säsongen jag skulle kunna göra det om jag inför nästa säsong flyttar till ett hockeygymnasium.

Var det i Orsa IK eller Mora IK du började spela hockey?
- Alla ungdomar blir skickade till Mora, men sedan har Orsa A-lag. Jag tror också dom har J18, J20 och Tre Kronors hockeyskola. Vi är sju, åtta hockeyspelare från Orsa som idag spelar för Mora.
- Första åren var vi i Orsa ishall. När det blev U16 fick vi komma till Mora så senaste två säsongerna har det varit pendlande.

Hur har det fungerat?
- Det har fungerat bra. Vi har fått samåka, men även fråga mormor, farmor och så vidare om skjuts. Ibland blev det att jag åkte buss också.
- Det händer också att det blivit svårt att hinna från skolan eftersom vi haft så tidiga träningar. Nu har jag väldigt bra lärare så oftast om jag ska iväg på någon hockey och jag kommer hem mitt i natten kan jag få sovmorgon. Jag får ta igen det jag missat en annan dag. Det här är jätteskönt. 

Hyllar Brynäsbacken

Linn Slottgård var från början ensam tjej i Moras lag.
- Jag började med dom som var två år yngre än jag och spelade där en säsong. Sedan klev jag upp till 05:orna så det blev U13 den säsongen. Jag trivdes inte där, men jag hade samtidigt utvecklats ganska mycket och fick då istället kliva upp med 04:orna, alltså dom som var jämnåriga med mig.
- När jag kom upp till dom jämnåriga spelade Mathilda Danielsson där, hon som flyttat hit till Leksand för att gå på hockeygymnasiet.

linn-slottgard-9-1567580227.JPGLinn Slottgård.

En som 15-åringen sett upp till senaste tiden är en annan ung spelare, Maja Nylén-Persson.
- Egentligen har jag inte haft några förebilder, men jag tycker att Maja Nylén-Persson är riktigt häftig. Det är imponerade att se hur duktig hon är trots sin ålder.

För två säsonger sedan var även Linn Slottgård, som 13-åring, och spelade med Vansbro i Division 1. Där blev det sju matcher, ett mål och totalt två poäng.
- Vi hade inga matcher med Moras damlag samtidigt ville jag komma med till Stålbucklan. Jag kände då att jag måste spela lite damhockey. Vansbro hade dåligt med folk. Då fick jag åka ner dit och testa på Division 1, vilket var lärorikt.

Var det en stor kontrast att spela med tjejer jämfört med killarna du spelat med under hela din uppväxt?
- Ja, det syns nästan på mina utvisningsminutrar (41 minuter på sju matcher) förra säsongen (skratt). Eftersom det gick så pass sakta jämfört med att spela med killarna blev det lättare att tackla också.
- När jag spelade i Division 1 var det inte riktigt samma sak eftersom det gick lite snabbare. När det blev tacklingar kunde dessutom dom vi mötte då stå emot det. I Division 2 var det en väldigt stor skillnad på hur bra spelarna var.  

"Trivts bättre med killar"

Förra säsongen gjorde Linn Slottgård sin andra stålbuckla. På sex matcher svarade hon för fyra mål och totalt sju poäng.
- Jag hade influensa en och en halv vecka innan och jag var livrädd för att den här Stålbucklan skulle gå åt skogen.
- Det gick ändå bra för oss som lag, men för mig, Nicole (Hall) och Elsa Andersson som spelade tillsammans. Jag tycker att vi hittade varandra jättebra och det var en riktigt rolig Stålbuckla.

Hur har respekten varit från killarna du spelat med och mot i Mora genom åren?
- Jag har trivts mycket bättre med killar både i omklädningsrummet och ute på isen än vad jag gjort med tjejer.
- Självklart får man lite ögon på sig om man är tjej och spelar med killar. Killarna kan ibland vara ”åh, en tjej, nu kör vi över henne”.
- Jag känner ändå inte att jag varit en tjej i laget utan en i laget bland killarna. Det har varit skönt eftersom då jag någon gång blivit överkörd har dom stått upp för mig, säger Linn Slottgård med ett leende och fortsätter:
- Jag har hört andra gånger då det varit väldigt fult spel mot tjejerna och killarna tyckt det var kul, men jag personligen har bara bra upplevelser att spela med killar, vilket jag är jätteglad över. 

linn-slottgard-22-1567580253.JPG

Foto: Ronnie Rönnkvist

Fick du mycket speltid i Moras U16 förra säsongen?
- Dom satte ett krav på mig att jag fick lov att spela dammatcher före killmatcher, vilket inte jag gillade särskilt mycket. Jag ville spela U16.
- I början av säsongen fick jag inte spela så mycket i U16-Division 1 utan jag var mest med i U15/16. Desto mer säsongen gick ju mer fick jag spela. 

"Leksand lockar"

Nu väntar en ny säsong för Linn Slottgård där det kommer bli spel för Moras killar, men hur det blir med damhockeyn har hon inte tagit något beslut om ännu.
- Det är ganska mycket tankar och en viktig säsong eftersom jag vill in på hockeygymnasiet någonstans.

Vart vill du helst komma in någonstans?
- Jag har inte riktigt bestämt ännu, men Leksand lockar eftersom det ligger nära. Modo är intressant eftersom det är en klubb som verkligen satsar på damerna. Linköping känns också intressant. Sedan får vi se om jag kommer in och jag känner mig redo för att flytta någonstans.
- Den här säsongen kommer jag spela med Mora i U16 Division 1. Många av killarna jag spelade med förra säsongen har flyttat upp och spelar elit nu så det blir en del nya killar. Jag ska i alla fall försöka ta en stor roll i U16-laget och göra mer poäng än jag gjorde förra säsongen.

Och med damer?
- Jag har inte planerat att spela något med Moras damer, men jag kommer vara ner och träna med Leksands Dam-J dom gånger jag kan. Skulle det vara så att jag får en dubbel licens kanske jag även kommer spela någon match.
- Sedan ser jag fram emot TV-pucken. Det ska bli riktigt kul. Speciellt om vi tar oss till slutspel och får spela på hemmaplan. Jag förväntar mig att göra det minst lika bra där som jag gjorde förra året. 

linn-slottgard-19-1567580467.JPG

En dröm för Linn Slottgård är att få chansen i Juniorlandslaget.
- Det är verkligen något jag såklart ser som ett mål och det skulle vara jättehäftigt att få dra på sig landslagströjan. Oavsett vilken sport så har det varit en dröm att få representera mitt land.

Hur ska du nå dit?
- Genom att fortsätta utvecklas, jobba hårt och aldrig ge upp. Det finns ingen genväg dit. Jag vet att det kommer bli sena kvällar och det kommer vara gånger det känns skit att spela hockey. Om jag fortsätter kämpa och en gång får stå där med landslagströjan så har det varit värt det, avslutar Linn Slottgård.  

Du kanske även vill läsa:
Framtidens Damkronor: Lova Blom
Framtidens Damkronor: Lova Blom
Framtidens Damkronor: Maja Beverin
Framtidens Damkronor: Maja Beverin
Framtidens Damkronor: Estelle Forsberg
Framtidens Damkronor: Estelle Forsberg
Framtidens Damkronor: Annie Silén
Framtidens Damkronor: Annie Silén
Framtidens Damkronor: Linnea Johansson
Framtidens Damkronor: Linnea Johansson
Framtidens Damkronor: Felizia Wikner Zienkiewicz
Framtidens Damkronor: Felizia Wikner Zienkiewicz
Framtidens Damkronor: Nicole Hall
Framtidens Damkronor: Nicole Hall
Framtidens Damkronor: Amanda Johansson
Framtidens Damkronor: Amanda Johansson
Framtidens Damkronor: Jennifer Carlsson
Framtidens Damkronor: Jennifer Carlsson
Framtidens Damkronor: Tindra Holm
Framtidens Damkronor: Tindra Holm
Framtidens Damkronor: Vendela Olsson
Framtidens Damkronor: Vendela Olsson
Framtidens Damkronor: Emma Forsgren
Framtidens Damkronor: Emma Forsgren
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 11 augusti
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten