Kan Niklas Svedberg studsa tillbaka efter det tunga fjolåret i Timrå?
Foto: Bildbyrån/Johan Bernström
SHL

Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

Bredd och spets på backsidan. Bredd och spets på forwardssidan. Djurgården har egentligen allt som krävs för att vara med och slåss om ett SM-guld igen. Förutsatt att Niklas Svedberg kan hitta tillbaka till svunna tiders form. 

Det känns som det var i går bedrövade djurgårdsspelare lämnade isen i Globen efter finalförlusten mot Frölunda. Sedan dess har laget genomgått en del förändringar. Några stora profiler har försvunnit i form av Adam ReidebornDaniel Brodin och Dick Axelsson, men trots det ser Djurgården på de flesta punkter ut som ett bättre lag nu jämfört med då.

Det finns frågetecken kring huruvida målkungen Emil Bemström (Columbus) spelar i SHL den här säsongen. Men nu har man värvat en hel del spännande spelare för att fylla det eventuella tomrummet. Patrik Berglund behöver vi knappt nämna i sammanhanget. Han är utan tvekan säsongens värvning i SHL. Men här finns också en spelare som backklippan Marcus Högström, tillbaka i svensk hockey efter en skadefylld sejour i Nordamerika, samt välmeriterade spelare som Tom Wandell och Anton Hedman. Lägg därtill att man får behålla Olle Alsing ett år till...

Mixen av spets och bredd i kombination med en stark coach gör årets upplaga av Djurgården väldigt intressant.

jj-1566387977.jpgJacob Josefson.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

POÄNGKUNGEN

Jacob Josefson
Efter en NHL-karriär hämmad av skador hade djurgårdskaptenen sin beskärda del av åkommor och krämpor även under hemkomstsäsongen i fjol. Trots det tillhörde topparna i ligan, svarade för fina 35 poäng på 40 matcher och utsågs till ligans MVP. En Josefson som spelar 52 matcher skulle ha chansen att ta hem hela SHL:s poängliga. I årets upplaga av Djurgården har han en hel del utmanare om rollen som poängkung. Inte minst Patrik Berglund. Men Josefson får förhandstipset. Om han och Berglund får chansen att kampera ihop finns det goda skäl att tro att Djurgården har SHL:s bästa radarpar där.

MÅLVAKTSETTAN

Niklas Svedberg
Guldhjälten från 2012 har ett par tunga säsonger bakom sig. Återkomsten till Sverige och Timrå i fjol blev ingen rolig upplevelse för Svedberg. Den slutade med degradering till Hockeyallsvenskan – efter att den meriterade keepern petats i den sjunde och avgörande matchen mot IK Oskarshamn i kvalet. I Djurgården får han chansen att studsa tillbaka. Han kommer till ett betydligt bättre och mer strukturerat lag än Timrå var i fjol. Det bådar för framgång. Samtidigt tvingas han ta sig an det tuffa uppdraget att axla manteln efter publikfavoriten Adam Reideborn. Det är en stor utmaning i sig.

BACKESSET

Linus Hultström
När det kommer till offensiva kvalitéer har Hultström få övermän i SHL. Det här är en back som under rätt omständigheter skulle kunna göra 35-40 poäng under en SHL-säsong. Defensivt finns det brister, men med åren har den nu 26-årige backen hittat bättre balans i sitt spel. Ett stort plus för Djurgården att de lyckades förlänga hans kontrakt med en säsong. Med Hultström och även Olle Alsing kvar i laget ser försvaret riktigt spännande ut. 

PROFILEN

Patrik Berglund
Det är enkelt att utse den största och mest meriterade värvningen inför den här SHL-säsongen. Patrik Berglund hade visserligen ett tufft fjolår med personliga problem som i slutändan gjorde att han rev sitt NHL-kontrakt med Buffalo Sabres. Han har inte spelar hockey sedan i december, men även om det finns en del ringrost i den stora kroppen kan uppehållet ha gjort honom gott. En fräsch och till synes motiverad Patrik Berglund SKA vara en av om inte den allra bästa spelaren i SHL den här säsongen. Tar han över Jakob Liljas plats intill  Jacob Josefson känns han som en het kandidat att ta hem SHL:s målliga.

FRÅGETECKNET

Marcus Högström
Allt bygger på förväntningar. Senast Marcus Högström spelade i Djurgården var han en av ligans bästa backar, en spelare som användes i alla situationer och loggade enorma minuter. Nu kommer han från en säsong där han på grund av skador begränsades till tolv AHL-matcher för Calgary Flames farmarlag. Vilka spår har det satt? Jag tror ingen behöver oroa sig för att 30-åringen ska ha tappat spelet helt och hållet efter en mindre lyckad säsong. Frågan är bara hur mycket tid han behöver för att bli sig själv igen. Och hur höga krav man ska ställa på en spelare som har en jobbig säsong bakom sig.

GENOMBROTTSMANNEN

Alexander Holtz
Konkurrensen om speltid kommer att vara stenhård. Djurgården har runt 15 SHL-mässiga forwards i truppen. Men den här killen är helt enkelt för bra för att ignorera. Alexander Holtz är redan vid 17 års ålder en målskytt av rang, med ett skott som får de flesta andra SHL-spelares avslut att blekna i jämförelse.  Innan säsongen är över har han spelat JVM med Sverige, tagit en topp sex-roll i Djurgården och nästa sommar väljs han topp fem i NHL-draften. Jag tror inte att han kommer att gå att stoppa.

COACHEN

Robert Ohlsson
Snacka om att växa med uppgiften. Efter att ha klarat sig igenom ett tufft första år i SHL har Ohlsson vuxit ut som en av de bästa coacherna i ligan. Välartikulerad, smart och till synes en god pedagog som får spelarna att vara med på noterna. Det gäller bara att han och resten av coachstaben får fason på spelet i numerärt underläge den här säsongen. Det var Djurgårdens stora brist i framför allt slutspelet – och den kanske främsta anledningen till att laget i slutändan inte rådde på Frölunda i finalen.

PROGNOSEN

2018: Semifinal.
2019: Final.
2020: Guld?

Sett till hur laget är byggt finns det fog att tro att Djurgården kan räcka hela vägen. Men då kan detsamma sägas om minst tre SHL-lag till. Hur tråkigt och klyschigt det än låter handlar det i slutändan om lite tur och mycket bredd. Det förstnämnda är svårt att påverka. Skador kan urholka och sänka även de bästa av lag. Bredd däremot... Där har Djurgården det väl ställt.

För om vi börjar i den positiva änden ser lagbygget, alla tapp till trots, riktigt bra ut. Jag tror visserligen vi kan räkna bort Emil Bemström, som lär ta en plats i Columbus redan i år, men även om fjolårets målkung inte återvänder finns det många andra spelare att luta sig emot. Patrik Berglund, Jacob Josefson, Sebastian Strandberg och Tom Wandell skulle kunna vara lagets fyra centrar, men i stället har Robert Ohlsson lyxen att spela två av dem på kanten – Berglund och Strandberg? – för att på så vis maximera eldkraften offensivt. Ynnest!

Backsidan är också förhållandevis komplett, på gränsen till överbefolkad. Med lovande ynglingarna Tobias Björnfot och Simon Johansson inräknade har Djurgården nio backar när Jason Garrison ansluter på sitt artistkontrakt. Det kommer att innebära en stenhård konkurrenssituation som kan höja kvalitén. Det man möjligtvis kan oroa sig för här är hur förlusten av hyllade backcoachen Stefan Nyman, som flyttat till Schweiz, kommer att påverka gruppen. Men personalen finns under alla omständigheter där för att vara med i täten i april.

Det lämnar oss vid det kanske största frågetecknet: målvaktssidan. 

Jag tror att mycket av Djurgårdens öde i slutändan vilar på hur bra Niklas Svedberg kan vara. Jag räknar kallt med att han kommer att vara en betydligt bättre målvakt än han var i Timrå. Men kan han vara en matchvinnare som tar laget hela vägen till första SM-tecknet sedan 2001? 

IN OCH UT   

Nyförvärv: Niklas Svedberg, mv, Timrå, Olle Alsing, b, Ottawa (lån), Marcus Högström, b, Stockton, Tom Wandell, fw, Örebro, Anton Hedman, fw, Örebro, Kalle Östman, fw, Västerås, Michael Haga, fw, Mora, Patrik Berglund, fw, Buffalo.

Förluster: Adam Reideborn, mv, Ak Bars Kazan, Alexander Urbom, b, Düsseldorf, Olle Alsing, b, Ottawa, Bobbo Petersson, b, Södertälje, Daniel Brodin, fw, Gottéron, Marcus Davidsson, fw, Växjö, Emil Bemström, fw, Columbus, Jakob Lilja, fw, Columbus, Dick Axelsson, fw, klubblös, Petteri Wirtanen, fw, TPS Åbo, Dennis Svensson, fw, Kristianstad, Jonathan Davidsson, fw, Ottawa, Axel Jonsson Fjällby, Washington.

holtz-2-1562183476.jpegAlexander Holtz.Foto: Bildbyrån

DJURGÅRDENS IF:s TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
35) Robin Jensen
89) Niklas Svedberg


BACKAR

3) Tobias Björnfot
4) Marcus Högström "A"
7) Jason Garrison
18) Simon Johansson
33) Linus Hultström
36) Olle Alsing
37) Jesper Pettersson "A"
43) Tom Nilsson
56) Robin Norell

FORWARDS
8) Anton Hedman
10) Niclas Bergfors
13) Kalle Östman
14) Tom Wandell
17) Henrik Eriksson "A"
21) Patrik Berglund
24) Erik Walli Walterholm
29) Sebastian Strandberg
40) Jacob Josefson "C"
44) Mattias Guter
46) Albin Grewe
61) Adam Falk
62) Manuel Ågren
80) Gustav Possler
85) Michael Haga
88) Alexander Holtz

Tränare: Robert Ohlsson


UFFE BODINS SHL-RANKING  


1) 

2)

3) Djurgårdens IF

4) 

5)

6)


7)

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan lyfta Brynäs

9)

10)


11)

12)


13)

14)

Du kanske även vill läsa:
Välkommen till Hockeysverige Plus!
Välkommen till Hockeysverige Plus!
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten