Anton Rödin tillför Brynäs spets inför den stundande säsongen.
Foto: Bildbyrån/Stefan Persson
SHL

Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

En spetsad offensiv och en nedmonterad backsida. Brynäs ser både bättre och sämre ut än det lag som slutade på elfte plats i SHL och missade slutspel förra säsongen. Det stora frågetecknet är hur man ska hitta balans i lagbygget. Men det finns en och kanske till och med två x-faktorer som kan göra skillnad.

Det har hänt en hel del i Gävle sedan det mörka fjolåret. Framför allt har Brynäs försökt åtgärda sitt skriande behov av offensiv bredd genom att plocka in ett gäng tunga pjäser i offensiven. Bortsett från kaptenen Anton Rödin har Greg Scott, Linus Ölund och Adam Brodecki återvänt medan den spännande kanadensaren Jaedon Descheneau också gett laget ytterligare en potentiell spetsspelare. På minuskontot finns fjolårets toppcenter Joel Kellman och potentiellt även hans vinge Jesper Boqvist. 

På backsidan har Ryan Gunderson, Simon Bertilsson och i värsta fall Victor Söderström försvunnit och Jonathan Sigalet kommit in som det mest meriterade nyförvärvet.

Samuel Ersson har kommit in och tagit vid efter David Rautio mellan stolparna.

ersson-1566297319.jpgSamuel Ersson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

POÄNGKUNGEN

Anton Rödin
Ett kärt återseende. Senast Anton Rödin spelade i SHL, säsongen 2015/16, var han i mitt tyckte SHL:s bästa spelare. Dessvärre blev den säsongen starten på jobbig rad av skadeproblem som hämmade hans framfart i såväl Nordamerika som Schweiz. Rödin är fortfarande en klassspelare som bör kunna göra minst 40 poäng om han får vara frisk. Men frågan är om han kommer att vara en lika framstående spelare som sist han spelade i Brynäs. Och får han vara hel och frisk den här gången? Det känns som hans hälsa kan bli avgörande för var i tabellen Brynäs slutligen landar.

MÅLVAKTSETTAN

Joacim Eriksson
Kom tillbaka starkt efter sina skadebekymmer i fjol och var en av anledningarna till att Brynäs ryckte upp sig en aning efter den synnerligen mediokra starten. Nu kommer den rutinerade 29-åringen att konkurrera med fjolårets stora utropstecken i Hockeyallsvenskan, Samuel Ersson. Det är inte uteslutet att Ersson tar över förstaspaden under resans gång, men Erikssons trygghet och erfarenhet gör att han bör räknas som nummer ett till en början. 

BACKESSET

Jonathan Sigalet
Det är tunnsått med stjärnglans i försvaret. Sigalet får platsen tack vare sin erfarenhet och sina meriter snarare än sitt kunnande. Han är en stark ledarprofil som kan logga en hel del minuter och vara en uppoffrande och viktig spelare defensivt. Dock saknar kanadensaren – försäsongens målskörd till trots – de offensiva kvalitéerna för att vara den kreatör man saknar efter Ryan Gundersons flytt. 

PROFILEN

Nicklas Danielsson
Med tanke på hur tungt han hade det under inledningen av fjolårssäsongen är det ändå en fjäder i hatten att veteranen fick ihop 15 mål och 30 poäng för Brynäs. Det kanske totalt sett var mindre än förväntat, men hans andra halva av säsongen visade att han fortfarande är en synnerligen gångbar spelare. Danielsson har dessutom ett temperament som gör att han ofta hamnar i händelserna centrum. Det gör att han säkerligen kommer att synas och höras.

FRÅGETECKNET

Tomi Sallinen
Han höll hög klass under säsongerna han tillbringade i Leksand och Djurgården mellan 2014 och 2016. Men att döma av hans insatser i SHL för Färjestad och Brynäs i fjol har det inte gått i rätt riktning efter det. Sallinen hade för all del en del skadebekymmer under fjolåret, men nådde aldrig några större höjder efter att ha återvänt. Han skulle verkligen behöva vara andracentern som Brynäs kan luta sig emot. Om han fortfarande har det i sig kan han bli spelaren som ger laget bredden de har saknat tidigare.

GENOMBROTTSMANNEN

Samuel Ersson
Framröstad till Hockeyallsvenskans bästa junior, Sveriges kanske bästa spelare på JVM och en A-landslagsdebut på det. Ynglingens framfart i fjol kanske gör det löjligt att prata om honom som en genombrottsman, men SHL är ändå en nivå upp jämfört med i fjol. Och framför allt behöver han peta ned Joacim Eriksson från tronen innan så blir fallet. Förutsättningarna finns i alla fall där. Ersson är den klart mest spännande spelaren i organisationen just nu.

COACHEN

Magnus Sundquist

Han gick en liten positiv effekt efter att ha ersatt Tommy Sjödin i båset. Den var dock inte tillräckligt stor för att i slutändan ta Brynäs till slutspel. Med en retfull liten marginal missade laget den sista platsen till åttondelsfinal. Sundquist hade i fjol ett väldigt framtungt spelarmaterial att jobba med. Det var en toppfemma och inte mycket mer som Brynäs kunde förlita sig på. Nu får han ett på pappret starkare lagbygge att laborera med. Därmed ökar pressen på honom att coacha laget till framgång. En ny elfteplats skulle vara oacceptabel.  

PROGNOSEN

Brynäs anno 2019/20 är ett lag som omgärdas av ovisshet. Det lär dröja till framåt oktober innan vi vet vad som kommer att hända med det som kan bli Gävlelagets två x-faktorer. För i nuläget finns det inget svar på huruvida Victor Söderström och Jesper Boqvist spelar i NHL eller SHL den här säsongen. Om ynglingarna inte tar plats i Arizona respektive New Jersey kommer de att förstärka Brynäs. Snacka om förstärkningar.

Även om jag älskar att se Boqvist spela hockey undrar jag om inte Söderström skulle vara viktigare för Brynäs.

För är det någonstans det här laget känns beiga är det på backsidan. Förlusterna av Ryan Gunderson och Simon Bertilsson har skapat ett tomrum längst bak som inte har fyllts. Det finns visserligen spännande potential i Västerås-värvningarna Alexander Lindelöf och Josef Ingman, men att förvänta sig att de ska kliva fram och vara ledande SHL-backar redan nu är mycket begärt. I Söderström finns den kreativitet och offensiv uppsida som saknas i Brynäs backuppsättning just nu. Han är ingen frälsare, men definitivt en uppgradering om han skulle återvända.

Framåt ser det, även om Boqvist skulle utebli, betydligt bättre ut än i fjol. Då hade Brynäs en producerande formation och inte mycket mer. Rödin, Scott och Descheneau tillför spets medan Ölund och även Lukas Zetterberg bådar för att det kommer att finnas lite att hämta även bakom toppspelarna.

På det hela taget känns Brynäs som ett förbättrat lag. Allt annat än, åtminstone, en åttondelsfinal skulle vara ett stort misslyckande den här säsongen.

IN OCH UT   

Nyförvärv: Samuel Ersson, mv, Västerås, Alexander Lindelöf, b, Västerås, Josef Ingman, b, Västerås, Jonathan Sigalet, b, Frölunda, Lukas Zetterberg, fw, Västerås, Jaedon Descheneau, fw, Düsseldorf, Anton Rödin, fw, Davos, Greg Scott, fw, CSKA Moskva, Linus Ölund, fw, Pittsburgh (lån). 

Förluster: David Rautio, mv, Luleå, Ryan Gunderson, b, Gottéron, Simon Bertilsson, b, Sotji, Adam Deutsch, b, Nottingham, Victor Söderström, b, Arizona, Ludvig Nilsson, fw, Växjö, Joel Kellman, fw, San José, Jesper Boqvist, fw, New Jersey, Alexander Bjurström, fw, Almtuna, Robert Kousal, fw, Pardubice, Rudolf Cerveny, fw, Hradec Kralove, Marcus Westfält, fw, Västervik (lån), Jonathan Granström, fw, klubblös.

ishockey-shl-djurgarden-brynas-3-1562186411.jpegNicklas Danielsson.Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån 

BRYNÄS IF:s TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
30) Joacim Eriksson
33) Samuel Ersson

BACKAR
4) Niclas Lundgren
5) Lukas Kilström "A"
9) Niclas Andersén
10) Marcus Ersson
11) Josef Ingman
47) Eric Norin
56) Jonathan Sigalet
66) Alexander Lindelöf

FORWARDS
12) Samuel Asklöf
14) Johan Alcén
18) Anton Rödin"C"
22) Adam Brodecki
27) Emil Forslund
28) Lukas Zetterberg
36) Linus Ölund
41) Greg Scott "A"
44) Jacob Blomqvist "A"
48) Samuel Solem
51) Tomi Sallinen
72) Joachim Rohdin
74) Nicklas Danielsson
79) Daniel Mannberg
88) Jaedon Descheneau

Tränare: Magnus Sundquist

UFFE BODINS SHL-RANKING  

1) 

2)

3) 

4) 

5)

6)


7)

8) Brynäs IF

9)

10)


11)

12)


13)

14)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 mars
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
18:00 Detroit Red Wings - Colorado Avalanche NHL
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:30 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:30 Brynäs - Malmö SHL
19:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
19:00 Minnesota Wild - Boston Bruins NHL
21:00 Seattle Kraken - Edmonton Oilers NHL
22:00 Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Florida Panthers - New Jersey Devils NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 19 mars
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
03:00 Los Angeles Kings - Vancouver Canucks NHL
03:30 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks NHL
03:30 San Jose Sharks - New York Islanders NHL
12:00 AIK - Frölunda SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
14:05 Luleå - Brynäs SDHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
15:00 Frölunda - Färjestad SHL
18:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
18:00 Buffalo Sabres - Boston Bruins NHL
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Minnesota Wild - Washington Capitals NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils NHL
00:00 New York Rangers - Nashville Predators NHL
00:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
måndag 20 mars
01:00 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
00:00 Detroit Red Wings - Florida Panthers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators NHL
tisdag 21 mars
02:00 Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks NHL
02:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Calgary Flames NHL
17:30 Tappara - KooKoo Liiga
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:30 Malmö - Brynäs SHL
20:00 Lugano - Servette National League
00:00 New York Rangers - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
00:00 Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 New Jersey Devils - Minnesota Wild NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Florida Panthers NHL
00:00 Buffalo Sabres - Nashville Predators NHL
00:00 Washington Capitals - Columbus Blue Jackets NHL
00:30 New York Islanders - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 22 mars
01:00 Winnipeg Jets - Arizona Coyotes NHL
01:00 St Louis Blues - Detroit Red Wings NHL
01:30 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
03:00 Vancouver Canucks - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Anaheim Ducks - Calgary Flames NHL
17:30 Ilves - Ässät Liiga
17:30 KalPa - Pelicans Liiga
17:30 Lukko - IFK Helsingfors Liiga
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
torsdag 23 mars
01:00 Colorado Avalanche - Pittsburgh Penguins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
19:00 Timrå - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 Västerås - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
23:30 Philadelphia Flyers - Minnesota Wild NHL
00:00 Boston Bruins - Montreal Canadiens NHL
00:00 Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
00:00 Washington Capitals - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Detroit Red Wings - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
fredag 24 mars
01:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
02:00 Calgary Flames - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Dallas Stars - Pittsburgh Penguins NHL
03:00 Anaheim Ducks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Vancouver Canucks - San Jose Sharks NHL
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten