Sök
Tobias Ericsson kliver in som en rutinerad pjäs i Vallentuna.
Henrik Skoglund och Bildbyrån
Hockeyettan

Rutinerade backen hemma igen: "Ser mig inte som en frälsare"

Sent om sider blev det klart att kontraktet med Modo bröts ett år i förtid. Backen Tobias Ericsson berättar att han alltid haft en tanke om att spela för moderklubben Vallentuna en gång till i sin karriär. Men kanske inte så här tidigt. Men nu är tanken verklighet och han är en av Hockeyettans mest rutinerade spelare - men han ser sig inte som en frälsare.
— Förhoppningsvis kan jag vara med och bidra och hjälpa till med saker både på och utanför isen, berättar Tobias Ericsson för hockeysverige.se.

NORRAHAMMAR (HOCKEYSVERIGE.SE)
Som 32-åring har Tobias Ericsson vänt hem till moderklubben Vallentuna. Gänget från det norra Stockholmsområdet får därmed in över 500 allsvenska matchers rutin i sin trupp och utifrån sett är frälsarstämpeln gjuten i betong. Men riktigt så ser han det inte själv.
– Jag har inte tänkt så jättemycket på det. Jag ser inte mig själv som en frälsare som kommer hem. Det ska framförallt bli kul att spela hockey och göra det för moderföreningen. Sen får jag se på vilket sätt jag kommer hjälpa till på, det behöver inte vara spikat i sten hur det kommer se ut. Men förhoppningsvis kan jag vara med och bidra och hjälpa till med saker både på och utanför isen, berättar Tobias Ericsson för hockeysverige.se.

SKOLADES OM TILL BACK

Tobias Ericsson är heller inte ensam om att ha stor rutin i Vallentuna. I laget finns också evigt unge Andreas Paulsson, 43, med 444 matcher i allsvenskan på sitt CV. Paulsson har vunnit den allsvenska poängligan vid två tillfällen under sin karriär.
– Det är faktiskt häftigt att han fortfarande spelar. Det känns tryggt att vi har några äldre spelare som Paulsson med den jätterutin han kan bidra med. Han är fortfarande en väldigt duktig hockeyspelare, säger Ericsson.

collage-paulsson-1562180065.jpegAndreas Paulsson från sin tid i Hammarby och Skellefteå. Bildbyrån

Vid intervjutillfället har Tobias Ericsson precis klarat av sin andra träningsmatch sedan återkomsten till Vallentuna. I slutet av 00-talet kom han upp som en ung lovande center i AIK, men har längre fram i karriären skolats om till back. I söndagens träningsmatch borta mot HC Dalen var han dock tillbaka som forward. Dock temporärt enligt honom själv.

– Idag hoppade jag väl mest in för att vi saknade en gubbe. Vi hade med oss sju backar ner och då kunde vi spela på sex backar och fylla ut på forwardssidan istället. Men jag tror att grundtanken är att jag ska spela back och sedan har vi väl sagt att vi ska hålla det lite öppet och se vad som händer under säsongen.

Hur var det att spela forward igen?
– Det var roligt, men det är bara andra matchen för mig den här säsongen och man känner att man är lite rostig. Sen var det ett tag sedan man spelade forward. Det finns lite mer att hämta känns det som.

Du gjorde ändå mål.
– Ja, det blev ett. Det är alltid kul och skönt att få göra ett mål så här tidigt på säsongen.

Hur länge sedan var det du spelade forward senast?
– Jag tror att det är nästan tre år sedan. Första året i Modo så spelade jag lite center. Sedan dess har det bara varit back, men i dagens hockey är back eller center ganska likt. Så det är ingen jätteomställning.

SPELAT UPP TVÅ LAG I SHL

Tobias Ericsson lämnade AIK 2011 och sedan dess har det blivit spel i allsvenskan för Mora, Malmö och Leksand innan han återvände till AIK i slutet av säsongen 15/16. Säsongen efter lämnade han Solna-klubben i oktober och någon månad senare presenterades han av Modo. I början av 2017 skrev han på ett treårskontrakt med Örnsköldsviks-klubben, men i somras bröts det ett år i förtid. Detta på Modos initiativ enligt Ericsson.
– Det var väldigt utdragna och sega förhandlingar. Det var väldigt tråkigt att det slutade på det sättet, men jag orkar inte lägga så mycket energi på den historien utan nu känns det skönt att ha fått gå vidare och ta det här steget och göra den här resan.

ishockey-hockeyallsvenskan-aik-vsstervik-3-1562206385.jpegTobias Ericsson i AIK:s dressBildbyrån

På sin allsvenska resa har han varit med om att spela upp både AIK och Malmö i SHL. I början av augusti stod det klart att det skulle bli en återkomst till Vallentuna. En klubb han inte spelat i sedan 2005.
– Tidigt i våras så var väl kanske inte tanken att flytta hem just nu, jag kanske skulle ha spelat någon annanstans i två-tre år till. Men vi var ganska sent ute och sen dök det väl inte upp något som lockade så mycket. Så beslutet att komma hem växte fram på något sätt under hela våren. 
– Nu känns det som jag tog rätt beslut och det känns jätteskönt.

Ericsson ser fram mot vad som komma skall.
– Det känns jättekul att få komma hem och få en chans att spela för moderklubben igen. Jag har alltid haft någon tanke på det att det skulle vara kul om man fick till det någon gång. Nu var det ett jäkligt bra läge här. 

Känner du några i laget sedan tidigare?
– Några av grabbarna känner jag litegrann, men det är framförallt ledarna och folk runtom som jag känner i klubben. Det är mycket nya ansikten.

Vad kan vi förvänta oss av Vallentuna i år?
– Jag har inte jättebra koll på alla spelarna, men av det lilla jag sett nu så känns det bra. Det jag hör från ledare och sånt runt klubben är att det känns bra och är positivt. Jag tycker definitivt att vi ska ha som målsättning att ligga på övre halvan och vara med och slåss om Allettanplatserna.  

Tisdag 19:00
Djurgårdens IF - Brynäs IF
1 1.69
X 4.60
2 4.45
Tisdag 19:00
IK Oskarshamn - Färjestads BK
1 4.15
X 5.15
2 1.69
Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Linköping HC
1 2.00
X 4.20
2 3.35
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - Luleå HF
1 2.90
X 4.00
2 2.30
Tisdag 19:00
Rögle BK - Örebro HK
1 1.87
X 4.40
2 3.80
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - HV 71
1 2.15
X 4.20
2 3.10
Tisdag 19:00
Frölunda Indians - Leksands IF
1 1.37
X 5.90
2 7.50
Du kanske även vill läsa: Vunnit allsvenskans poängliga två gånger – 43-åringens karriär går vidare Lämnar Modo – trots ett år kvar på kontraktet Efter 509 allsvenska matcher - flyttar till Hockeyettan Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten