Tony Mårtensson och sonen William laddar för en ny säsong i Almtuna.
Foto: Ronnie Rönnkvist
HockeyAllsvenskan

Laddar om efter tunga fjolåret: "Värsta jag varit med om"

Han har förlorat två SM-finaler med Linköping. Trots det var fjolårets degradering till Hockeyettan med Almtuna karriärens värsta. För hockeysverige.se berättar Tony Mårtensson om det tunga fjolåret, beslutet att fortsätta spela och hur ett tråkigare Almtuna ska bli mer framgångsrika.
– Vi måste bli ett lag som är fantastiskt tråkiga att möta. Den känslan måste motståndarna känna för att vi ska kunna hamna högre upp, säger han.

SIGTUNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Den 5:e april var en mardrömsdag för Almtuna. Det var då som Uppsala-laget åkte ur Hockeyallsvenskan efter ett övertidsmål i baken från Kristianstad hemma i Gränbyhallen. Då trodde också många att Almtuna skulle komma att spela i Hockeyettan kommande säsong, men i och med att Pantern gick i konkurs fick Almtuna en gratisbiljett in i Hockeyallsvenskan igen.
– Första dagarna var det att ”nu skiter jag i det här”. Det var den tyngsta förlusten jag varit med om. Då har jag ändå varit med om att torska två SM-finaler, berättar Almtunas Tony Mårtensson då vi slagit oss ner med varsin kopp kaffe i hans kök hemma i Sigtuna samtidigt som hans och Sandras son William röjer runt bland ett stort antal kex han hällt ut på bordet.
– Det var sjukt jobbigt och jag hade verkligen tårar i ögonen efter den matchen. Jag kanske kände att det kunde varit den sista matchen i min karriär.

HÄLSADE PÅ HOS KONKURRENTEN   

Det var också många tankar som flög igenom Mårtenssons huvud när det var ett faktum att Almtuna ramlat ur Hockeyallsvenskan.
– Jag hade aldrig åkt ur med ett lag tidigare, men det kändes som jag svek föreningen och staden samtidigt som jag visste hur svårt det skulle vara att komma upp igen.
– Vi åkte bort under några veckor. Bland annat gifte vi oss och jag fick då samtidigt något annat att tänka på. När jag kom hem fanns ändå suget kvar. Det hade ändå gått helt okej för mig förra säsongen.
– Då var det fortfarande så att Almtuna skulle spela i division 1, vilket jag inte var så sugen på. Jag var och träffade Västerås och jag blev superimponerad över deras bemötandet och hur dom förklarade hur man skulle spela. Då blev jag sjukt sugen på att gå dit. Dessutom gick (Viktor) Hertzberg dit som jag spelat med förra säsongen.

I samband med det kom beslutet att Pantern drog sig ur Hockeyallsvenskan.
– Då kändes det mer bekvämt att vara kvar i Almtuna. Dels hade jag spelat där innan dels bor jag ju här i Sigtuna.

Var det viktigt för dig att kunna bo kvar här i Sigtuna när du gjorde valet av klubb?
– Ja, det var prio ett. Det var också därför Västerås var aktuellt eftersom jag då hade kunnat bo kvar här även om det hade varit lite längre att pendla.
– Om någon frågat mig för två år sedan vad jag skulle göra efter karriären hade jag svarat att det aldrig skulle vara något med hockey. Senaste säsongen, jag känner att jag vill involvera mig mer och mer. Jag tycker att det finns mer att göra i Almtuna som klubb och jag tror att jag kan hjälpa klubben.

På vilket sätt menar du då?
– Dels genom det jag varit med om, all rutin jag har. På senare tid har jag också tänkt att ”shit, det kanske blir någonting inom hockeyn ändå?”.
– Jag bryr mig idag mer om Almtuna än klubbar där jag kanske spelat längre. Dels för det kanske är i slutet av karriären och så vidare. Det är många yngre spelare här och jag vill vara med och hjälpa dom på ett annat sätt än hur jag tänkt tidigare.
– Nu menar jag inte i första hand spelare som är i tonåren, men dom som är lite äldre. Dom funderar mycket samtidigt som en del tränare är ”gör så här, gör så här”. Killarna blir mer som robotar än vågar spela ut. Det är också vad jag försöker prata med våra unga killar om, att man måste tro på sig själv. En tränare ska inte få sätta stopp.
– Idag är det till exempel jättelätt att bli satt i ett fack. Då blir det också, tror jag, jättesvårt att komma därifrån. ”Du spelar i fjärdekedjan och ska åka och chippa ut pucken.”. Hur utvecklar det dig? Sedan fattar jag att man kanske måste spela mer försiktigt om man är i en fjärdekedja, men en karriär kan i princip ta slut om man bara gör det. Då menar jag inget illa med dom som spelar i en fjärdekedja.

ishockey-hockeyallsvenskan-almtuna-vastervik-3-1562180096.jpegFoto: Tobias Sterner/Bildbyrån

'VET INTE OM LEKSAND BEHÖVER EN CENTER'  

Tony Mårtenssons svåger, Patrik Zackrisson, skrev på för Leksand inför säsongen där dessutom 39-åringens tidigare tränare, Roger Melin, är den som coachar laget. 

– Det har inte varit aktuellt för mig att spela där. Jag har haft Roger Melin under många år och han är den tränare som betytt mest för mig. Vi brukar messa lite och visst skulle det vara sjukt kul att få ha honom en sista gång innan jag lägger av.
– Det var Roger som tog upp mig till A-laget i Arlanda och sedan till SHL (Brynäs), men även i Linköping. För mig hade det blivit som att sluta cirkeln, men det blev inte så… Eller vi får se. Man vet inte om Leksand senare under säsongen behöver en center, säger Tony Mårtensson med ett skratt.

Utanför bryggan på baksidan av Tony Mårtenssons hus paddlar en av grannarna iväg med på en hund på sin bräda. Att Sigtuna är en idyll går inte att komma ifrån och för Almtuna-centern har det alltid varit en dröm att få bor på orten.
– Faktiskt, när jag bodde i Märsta hade jag en dröm redan som liten att jag ville ha ett hus i Sigtuna. Dels för att jag tycker det är fint och det är en mysig stad.
– Nu har hockeyn gjort att jag helt enkelt har råd att bo här. Idag har jag familj och jag vet att det är bra skolor här samtidigt som det är ett bra ställe för barn att växa upp i. Sigtuna ligger också bra till med närheten till Uppsala, Stockholm och Arlanda.

Sigtuna är en fantastisk sommarstad, men hur är det här på vintern?
– Det är kanske inte så roligt, men jag tycker ändå det är mysigt här. Det finns vad vi behöver och vill vi ha något annat är det, som sagt var, nära till Stockholm och Uppsala.
– Nere på byn har vi annars några mysiga fik, bra restauranger och så vidare. Vi trivs verkligen jättebra här.

Åter till hockeyn och senaste säsongen som blev ett misslyckande för Almtuna.
– För egen del kom jag in i säsongen med ett stukat självförtroende. Jag hade haft ett rätt tufft år i Linköping. Det var mycket skriverier där nere om att jag var slut och dålig. Jag tyckte ändå att jag gjorde min roll helt okej. Jag spelade i en tredje-, fjärdekedja och försökte jobba så hårt som möjligt.
– Klart att jag velat göra mer poäng. Nu blev det inte så, men jag skrev på för Almtuna eftersom jag kände att jag hade mer att ge. Jag tycker också att jag visade jag fortfarande håller bra på den nivån.
– Vi som lag hade lite otur i början. Vi hade en tunn trupp samtidigt som vi fick många backar skadade och vi halkade efter på en gång. Kort och gott tycker jag ändå att vi helt enkelt hade för många som underpresterade. Från målvakter och genom hela laget.

"VI SADE VAD VI TYCKTE"

Trots att Tony Mårtensson svarade för 21 mål och totalt 52 poäng på 52 matcher tycker han att sin egen prestation kunnat vara bättre.
– Har jag spelat bättre hade vi kanske klarat det, men det var egentligen hela laget som underpresterade mot vad vi trodde att vi skulle göra innan säsongen började.
– Vi satte upp rätt höga mål, men dom kunde vi inte alls leva upp till. Nu fick vi ändå behålla platsen i Hockeyallsvenskan.

Det var även turbulent på tränarsidan där i slutet av säsongen Nichlas Falk kom in som tränare bredvid Marcus Ragnarsson, men efter en kort tid fick Falk lämna klubben.
– Det visade sig i efterhand att vi inte klarade av det där så bra. Det blev inte bättre när vi tog in Falk, men inte när vi tog bort honom heller. Vi var ett förlorarlag hela säsongen, en skört lag. Vi kunde börja matcherna bra, men när vi släppte in ett mål kunde vi sjunka igenom isen på en gång.
– Det här är också något som vi äldre spelare får ta på oss, att vi inte kunde göra det bättre.
– När det sedan blev allt med Falk, klart att det inte var vi äldre som sparkade honom, men vi sade vad vi tyckte. Utåt sett blev det som att det var vi som sparkade honom, men det stämmer inte. Vi har en styrelse som sköter sådant.

Tror du man tar ett uttåg eller en liknande situation olika beroende på om man är 19 eller 39 år?
– Det tror jag i alla fall. Dom har hela karriären framför sig och många har bytt lag och kanske glömt lite av förra säsongen.
– Där kände vi, Per Svensson(Stefan) Lassen med flera… Vi har en lägre budget den här säsongen och jag tror vi kommer få det jobbigt. Vi vill försöka hänga kvar, men sedan också att Almtuna kan bygga något på sikt med lite mer egna produkter.
– Det är så vi måste bygga laget för att dels få mer publik. Vi har inte lika mycket pengar som andra klubbarna och då måste vi försöka sätta en stolthet i det på något sätt.

ishockey-hockeyallsvenskan-aik-almtuna-6-1562181560.jpegFjolårssäsongen var riktigt jobbig för Tony Mårtensson och Almtuna.Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

ETT DEFENSIVT ALMTUNA

Hur ser du på Almtunas lagbygge kommande säsong?
– Dom värvade spelare för att egentligen spela i Division 1. Nu blev det allsvenskan där vi kryddat med målvakterna (Jesper Eliasson och Daniel Rosengren) och spelare som exempelvis (Villiam) Haag. Dom blir sjukt viktiga för oss.
– Vi måste bli ett lag som är fantastiskt tråkiga att möta. Den känslan måste motståndarna känna för att vi ska kunna hamna högre upp. Vår målsättning är att ha två lag efter oss.

Med tanke på vad du säger, kommer vi få se ett defensivare Almtuna den här säsongen?
– Mycket mer defensivt. Det känns nu på försäsongen att vi har förstått det här. Förra säsongen var vi nog det roligaste laget att spela mot för det var hela tiden fram och tillbaka. Vi bytte målchanser hela tiden. Ser det ut så även den här säsongen kommer vi hamna sist.
– Där måste vi bli bättre och det är enda vi och tränarna pratar om varje dag. Det blir sjukt viktigt.

Du är 39 år ung nu, hur länge kommer du fortsätta spela?
–  (Skratt) Man ska aldrig säga någonting och jag tar en säsong i taget. Jag älskar att spela hockey, tycker det är sjukt kul att komma till omklädningsrummet och jag har arbetskamrater som är från 18 år och uppåt. Det gör också att jag känner mig yngre än vad jag är, vilket också tvingar mig att hålla mig i form.
– Klart att jag är på slutet, det känner jag. Skulle jag dessutom få en skada är det slut. Så är det ju. Det är lätt när allt flyter på, men får jag en skada och måste börja om från noll då får jag hitta på något annat, avslutar Tony Mårtensson samtidigt som hans fru Sandra och dottern Olivia kommer hem från stallet.  

Du kanske även vill läsa:
KLART: Här spelar Tony Mårtensson nästa säsong
KLART: Här spelar Tony Mårtensson nästa säsong
KARLSSON: De blir interna poängkungar i allsvenska lagen
KARLSSON: De blir interna poängkungar i allsvenska lagen
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 26 januari
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten