Anthony Beauvillier.
Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
NHL

Sista problemet ur världen – talangen förlänger kontraktet

ANNONS
New York Islanders har alla pusselbitar på plats inför nästa säsong. På onsdagen förlängde klubben kontraktet med sitt forna förstarundeval Anthony Beauvillier.

Med runt två veckor kvar till starten av NHL-klubbarnas träningsläger saknar fortfarande en hel del unga spelare kontrakt. På den långa listan över osajnade så kallade restricted free agents märks spelare som Patrik LaineMitch Marner och Brayden Point.

Ett tag hade New York Islanders också ett par namn på den listan, men nu har man kunnat stryka den sista spelaren från den listan. Efter att ha skrivit nya kontrakt med Josh Ho-Sang och Michael Dal Colle blev det i går klart att även Anthony Beauvillier blir klubben trogen.

SKÖT 21 MÅL

22-åringen har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med NHL-klubben värt 4,2 miljoner dollar och har alltså en lönetaksträff på 2,1 miljoner.

Beauvillier, draftad som 28:e spelare 2015, fick ett litet genombrott säsongen 2017/18 när han sköt 21 mål och hade 36 poäng. I fjol stannade han på 18 mål och 28 poäng på 81 matcher.

På meritlistan har franskkanadensaren internationella erfarenheter av spel på U18-VM, JVM och A-VM, där han representerade Kanada i Köpenhamn och Herning 2018.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL