Cam Ward.
IBL Bildbyrå
NHL

Efter 700 NHL-matcher – målvaktsveteranen lägger av

ANNONS
Han förde Carolina Hurricanes till klubbens första Stanley Cup-titel 2006. Nu meddelar klubben att Cam Ward skrivit ett endagskontrakt med klubben så att 35-åringen kan avsluta sin karriär som en Hurricanes-spelare.
– Cam var en hörnsten i den här organisationen i över ett årtionde, säger Hurricanes general manager Don Waddell.

Efter 701 NHL-matcher väljer 35-årige burväktaren Cam Ward att tacka för sig. 

Under onsdagen meddelade Carolina Hurricanes att Ward skrivit på ett endagskontrakt med klubben för att således kunna avsluta karriären som en Hurricanes-spelare.
Cam var en hörnsten i den här organisationen i över ett årtionde. Vi är glada över att han har valt att avsluta sin karriär som en Carolina Hurricanes-spelare, säger klubbens general manager Don Waddell till Hurricanes hemsida.

"EN ÄRA OCH ETT PRIVILEGIUM"

Ward innehar Hurricanes klubbrekord för flest antal spelade matcher för en målvakt (668), vinster (318), vinstprocent (55,7 procent), hållna nollor (27) samt räddningar ( 17 261). Totalt spelade Ward 701 matcher i NHL, efter att han förra säsongen lämnade Hurricanes för en säsong i Chicago Blackhawks.
 – Det var en ära och ett privilegium att få bära Hurricanes-tröjan i 13 år. Genom allt har jag alltid haft kvar kärleken till organisationen, staden och fansen. Det är därför som min familj kallat Raliegh hemma och varför vi kommer att fortsätta att göra det, säger Ward.

Under sina 14 säsonger i ligan vann Ward en Stanley Cup-titel (2006) samt en Conn Smythe Trophy som slutspelets mest värdefulle spelare (2006).

Ward vär även en del av det kanadensiska landslag som 2007 säkrade VM-guldet i turneringen i Ryssland.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL