Nathalie Ferno tvingas lägga skridskorna på hyllan.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
SDHL 1

Tunga beskedet: Luleås landslagsfoward tvingas sluta

ANNONS
Hon har två SM-guld med Luleå och över 30 landskamper för Damkronorna på sitt cv. Nu tvingas 23-åriga Nathalie Ferno lägga skridskorna på hyllan efter sviterna av upprepade hjärnskakningar.
– Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare, säger hon till Luleås hemsida.

Säsongen hann knappt börja innan den var över för Luleås landslagsmeriterade forward Nathalie Ferno. Efter att ha plågats av sviterna av upprepade hjärnskakningar den gångna säsongen åkte den 23-åriga forwarden på en ny smäll redan under Luleås första träning för säsongen.

Nu kommer beskedet att Ferno slutar med hockey till följd av hjärnskakningarna.
– Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare. Och att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig, säger Ferno till Luleås hemsida.

"KÄNNS INTE VÄRDIGT"

Fernos tid i Luleå blev framgångsrik, med två SM-guld på två säsonger som facit. Luleåtränaren Fredrik Glader lider med den 23-åriga forwarden.
– Hela laget och föreningen lider med Nathalie i denna tunga stund. Att man inte själv ska kunna få avsluta sin karriär när man känner sig färdig med den, utan istället bli abrupt bli fråntagen det man helst av allt vill göra varje dag, det känns inte värdigt en kämpe som Nathalie Ferno, säger han.

Ferno avslutar karriären med två SM-guld och totalt 33 landskamper för Damkronorna på sitt cv. Förutom Luleå representerade hon även Modo i SDHL.

Du kanske även vill läsa:
Landslagsforwarden ställer in säsongen efter hjärnskakning
Landslagsforwarden ställer in säsongen efter hjärnskakning
Den här artikeln handlar om: