Adam Brodecki är klar för en återkomst till Brynäs.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
SHL

Efter kritiken – Tre Kronor-forwarden klar för återkomst

ANNONS
Han var kritisk mot Brynäs när han lämnade klubben 2016. Nu är Tre Kronor-forwarden Adam Brodecki klar för en återkomst till Gävleklubben.
– Det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

Efter tre säsonger i Brynäs a-lag lämnade Adam Brodecki Gävle-laget efter säsongen 2015/16. I en intervju med hockeysverige.se i april 2016 riktade den då 21-årige forwarden kritik mot klubben för att inte ha tålamod med sina yngre spelare.
 Jag kan tycka att Brynäs skulle ha lite mer tålamod med oss unga spelare. Det kanske inte alltid går spikrakt uppåt och det här med morgondagens Brynäsare har i princip försvunnit, sade Brodecki då.

"BRYNÄS ÄR ALLTID BRYNÄS"

Sedan dess har forwarden hunnit med spel i både Växjö och Linköping. I våras valde LHC och Brodecki att gå skilda vägar och sedan dess har Tre Kronor-forwarden gått klubblös. Under måndagsförmiddagen meddelade dock Brynäs att forwarden är klar för en återkomst till klubben.
– Brynäs är alltid Brynäs för mig och det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig. Jag började min karriär här med hockeygym och när jag klev upp i A-laget. Att få spela i den klubben man hejar på är få förunnat. Det ska bli jättekul, säger Brodecki till Brynäs hemsida.

23-åringen slog sitt personliga poängrekord i SHL den gångna säsongen, när han noterades för 22 poäng (7+15) på 46 matcher i Linköpingströjan. Brodeckis insatser i LHC-tröjan gav honom senare en chans i Tre Kronor.
– Adam är en irrationell spelare som är bra med pucken. Den högstanivå som han håller är jättehög. Det han föll på när han var här tidigare var att han hade lite svårt med kontinuiteten, men han visade förra säsongen i Linköping att det inte är några problem längre, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv.

Kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.

Du kanske även vill läsa:
Han är kritisk till Brynäs efter klubbytet: ”Fundersam över vad de håller på med just nu”
Han är kritisk till Brynäs efter klubbytet: ”Fundersam över vad de håller på med just nu”
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL