Sök
DAMKRONORNAS BOJKOTT
Ännu är inte konflikten löst.
Bildbyrån
Landslag

Efter SHL:s besked: "Detta förändrar ingenting"

Under fredagsmorgonen kom ett pressmeddelande ut som lät berätta att SHL går in med pengar för att ersätta den förlorade arbetsinkomsten för spelarna i Damkronorna. Spelarnas representant hos spelarfacket, Klara Stenberg, tycker att det är positivt. Men i nuläget förändrar det ingenting i hennes arbete. 
— Jag kommer jobba på precis som vanligt och vi kommer lägga fram ett förslag framöver, berättar hon för hockeysverige.se.


Det var den 14 augusti som 43 spelare som skulle delta i ett landslagsläger gick ut i strejk. Anledningarna till det var många, men en del av det var att Svenska ishockeyförbundet inte längre ersatte spelarna för förlorad arbetsinkomst de tillfällen de var i väg med landslaget. Ifjol gick SHL in med 400 000 och förbundet med samma summa, men den överenskommelsen gällde bara i en säsong.

FRÅGAN OM ERSÄTTNING KVAR PÅ AGENDAN

Idag gick förbundet och SHL ut i ett pressmeddelande och berättade att SHL under tre år kommer skjuta till ett maxbelopp om 400 000 kronor till Damkronorna gällande förlorad arbetsförtjänst när de är iväg på landslagssamlingar. Men detta besked innebär inte att bojkotten är över. Det berättar Damkronornas representant från spelarfacket SICO för hockeysverige.se.

– Det är jättefint och bra att SHL går in som en tredje part och vill hjälpa SDHL, eftersom SDHL kanske ännu inte kan kapitalisera på sin egen liga. Detta är ett avtal mellan SHL och SIF egentligen kan man säga och vad de har reglerat i det avtalet kan inte jag uttala mig om.
– Men detta gör inte att denna frågan försvinner från ett eventuellt landslagsavtal mellan SICO och SIF.

Frågan om ersättning ligger kvar på agendan i förhandlingarna mellan SICO och förbundet.
– Ersättningen är säkrad mellan de parterna (SHL och SIF). Men vi har inte tillgång till det avtalet. Det vore konstigt om vi från SICO bara släpper den frågan vind för våg innan vi har fått se avtalet. Detta förändrar ingenting för mig och mitt arbete, jag kommer jobba på precis som vanligt och vi kommer lägga fram ett förslag framöver. Det kommer inte vara klart nästa vecka.

Hon berättar att hon jobbar på ett fullständigt avtalsförslag där det ingår fler delar som är viktiga.
– Det handlar inte bara om förlorad arbetsinkomst. Vi har försäkringar, bonusar och fler viktiga bitar som behöver få ett avtal.

BÄTTRE KÄNSLA ÄN FÖR EN VECKA SEDAN

Igår möttes representanter från Damkronorna, Svenska Ishockeyförbundet och spelarfacket Sico för första gången sedan konflikten blossade upp. Enligt förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt lämnade han mötet med en positiv känsla.
— Det var många bra frågor från dem och jag hoppas att vi klarade av att svara på ett lika bra sätt som frågorna var konstruerade. Men enligt representanterna från Sico (spelarfacket) var de nöjda med svaren så länge, men än så länge har vi inget färdigt avtal, berättade han för SVT Sport.

Hur var din känsla efter mötet med Boustedt?
– Den var jättebra. Det var vårat första möte, men sen var det ingenting som blev påskrivet där och då. Men vi kom ändå fram till att vi ska arbeta vidare med detta och inte släppa det. Det ligger på spelarfacket nu att ta fram ett förslag på ett landslagsavtal som är mer komplett, det är inte bara den här frågan. Det är en liten del i det stora hela.

Är din känsla bättre, alltså att ni är närmare en lösning idag än din känsla för en vecka sedan?
– Det får jag säga, absolut. Men sen kan jag också säga att det som hänt under morgonen här har ju ingenting att göra med mötet igår. Det är en helt annan sak.
– Det som hände imorse är egentligen en icke-nyhet för oss på spelarfacket eftersom det inte berör vår part egentligen. Jag kommer jobba vidare med det här förslaget som jag kommer ta fram tillsammans med spelarna. Det är det som är det viktiga, att spelarna som faktiskt deltar och spelar mästerskapen, får ta del och se vad det är man avtalar om.

BLANDAR SIG INTE I

Klara Stenberg tycker att det är positivt att SHL går in med pengar. Men hon kan inte uttala sig mer om det hela då det råder sekretess runt avtalet mellan SHL och förbundet. Hon menar också att problemen är djupare än frågan om ersättningen för förlorad arbetsinkomst.
– Missförstå mig inte, det kan ju vara hur bra som helst. Jag tycker att det är jättebra att de går in och försöker hitta en lösning och vill hjälpa till. Men sen får man inte glömma att SHL också är ett företag som stärker sitt varumärke på detta viset också. Problemet är djupare än så.

Ska verkligen SHL gå in och betala, är det inte förbundets uppgift?
– Ja, det kan man ju tycka och det lägger jag inga värderingar i nuläget på. Som sagt förändrar detta ingenting i mitt arbete. Jag kommer ändå vilja ha ett framtida landslagsavtal mellan SICO och SIF, där kommer den här frågan finnas med.
– Vad de gör med det som skett här nu under morgonen, det får ju vara mellan dem. Det blandar jag mig inte i.

Idag 19:00
Frölunda Indians - IK Oskarshamn
1 1.40
X 5.65
2 7.00
Idag 19:00
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
1 2.35
X 4.25
2 2.70
Idag 19:00
Leksands IF - Rögle BK
1 4.15
X 4.50
2 1.77
Idag 19:00
Luleå HF - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.45
2 4.50
Idag 19:00
Örebro HK - Färjestads BK
1 2.40
X 4.60
2 2.50
Idag 19:00
Växjö Lakers HC - HV 71
1 2.50
X 4.10
2 2.60
Idag 19:00
Brynäs IF - Linköping HC
1 2.00
X 4.25
2 3.35
Du kanske även vill läsa: Lundqvists stöd till Damkronorna: "Ohållbar situation" Lundqvists stöd till Damkronorna: "Ohållbar situation" Tystnaden bruten: "Hur mycket bryr de sig?" Tystnaden bruten: "Hur mycket bryr de sig?" "Inte möjligt att delta i spel under de ekonomiska förutsättningar som råder" "Inte möjligt att delta i spel under de ekonomiska förutsättningar som råder" Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten