Tobias Viklund
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Stjärnbacken tränar med Modo - öppnar för återkomst

ANNONS
Tobias Viklund är klubblös - men idag gick han på is med Modo för första gången. Han öppnar för en återkomst till klubben - men erkänner att fokus ligger utomlands.
– Jag blickar tillbaka dit, säger den tidigare (?) KHL-backen i Modo Channel.

Modo har redan säkrat en drömsignatur till säsongen, eftersom Tobias Enström skrev på ett nytt kontrakt. Nu hoppas man kunna få in en till stjärnback, Tobias Viklund  Idag tränade den ordentligt meriterade försvararen med klubben för första gången och det var också debutpasset med ett lag för Viklund den här försäsongen.

Men det ser ut att bli tufft att värva 33-åringen, som hoppas på en fortsättning utomlands.
– Jag blickar tillbaka dit, så får vi se om det öppnar sig något. Men trupperna har varit satta en längre tid så jag har inte räknat med att det ska hända något på senare tid. Serien kanske måste dra igång så får vi se om det händer saker. Även runtom i Europa, får vi se om det dyker upp något som känns relevant, säger han till MODO Channel.

"Vet var vi har varandra"

Viklund spelade junior- och seniorhockey med Modo åren 2002 till 2007 och öppnar för en återkomst.
– Absolut kan det bli ett alternativ, men det är svårt att svara på. Vi vet var vi har varandra och det är bra att man kan ha det så.

Den gångna säsongen gjorde Viklund 14 matcher för Kölner Haie i Tyskland och 30 framträdanden för Kunlun Red Star i KHL.
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL