Tanner Glass.
NHL

Spelat över 500 NHL-matcher – nu börjar han jobba åt NHL-klubben

ANNONS
Efter 527 NHL-matcher är nu spelarkarriären över för Tanner Glass. Under onsdagseftermiddagen meddelade New York Rangers att man anställt den forne spelaren som development coach.

Efter drygt tio NHL-säsonger och totalt 527 matcher i världens bästa hockeyliga lämnade Tanner Glass Nordamerika för spel i franska Bordeaux inför den gångna säsongen. Säsongen i Frankrike blev även den tuffe forwardens sista i karriären.

Nu står det klart att 35-åringen lägger skridskorna på hyllan och i stället blir development coach i New York Rangers. Det meddelade Rangers på sin hemsida under onsdagen. Glass representerade klassikerklubben mellan 2014 och 2017 och återvänder således till gamla jaktmarker.

Glass draftades av Florida i nionderundan av NHL-draften 2003 och representerade förutom Panthers även Vancouver, Winnipeg, Pittsburgh, New York Rangers och Calgary under sina år i NHL.

Rangers meddelar samtidigt att man även anställt forne NHL-finländaren Tuomo Ruutu till organisationen. Även han kommer att arbeta som development coach för klubben, samtidigt som han fortsätter sitt arbete som assisterande förbundskapten för det finska U20-landslaget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL