Tindra Holm
SDHL

Framtidens Damkronor: Tindra Holm

Hon har redan hunnit sätta avtryck i SDHL och ses som ett av svensk ishockeys stora framtidslöften. Modos Tindra Holm kan vara svensk ishockeys nästa stormålvakt. Nu laddar hon upp för sin andra säsong i SDHL.
–  Jag är verkligen taggad inför den här säsongen när inte allt är nytt från start, säger supertalangen till hockeysverige.se.

UPPLANDS-VÄSBY (HOCKEYSVERIGE.SE)

Tindra Holm är en av Sveriges mest lovande målvakter. Bara 16 år gammal debuterade hon i SDHL och har även fått chansen som back-up målvakt i TV-pucken. Nu har hon spelat en säsong med Modo i SDHL. Hennes prestation där har gjort att förbundskaptenen, Ylva Martinsen, tog ut henne till Damkronornas camp på Bosön och matcher mot Finland som snöpligt blev inställt då Damkronorna gick ut i strejk.

Pappa till Tindra Holm är Krister Holm som så sent som säsongen 1997/98 var en av två Skellefteåmålvakter i Division 1 (dagen Hockeyallsvenskan), så Tindra har en del att brås på.
– Undermedvetet, att jag såg upp till honom, så kanske det påverkade att jag blev målvakt. Det var aldrig så att han sa ”jag tycker du ska bli målvakt” utan jag valde att bli det eftersom jag tyckte det var roligast, säger Tindra Holm till hockeysverige.se
– Från början var det pappa som fick med mig till Tre Kronors hockeyskola. Efter det har jag fortsatt och tyckt att det varit väldigt roligt. Jag får träna hårt samtidigt som jag tycker hockey är en rolig sport. Jag har testat andra sporter också, men hockey är roligast.

Som så många andra idrottstalanger så har Tindra Holm även testat på bland annat fotboll men även en koreansk kampsport.
– Jag spelade fotboll fram till det jag var 14 år. Sedan har jag spelat innebandy men även hållit på med lite Taekwondo…

Taekwondo?
–  Det var inte så länge jag höll på med det, men senare har vi även kört det med laget som fysträning när vi var mindre.

"Gick hem och åt nudlar"

Hur såg dagarna ut efter skolan då du var lite yngre?
– När jag var yngre bodde vi Kåge som ligger en mil utanför Skellefteå. Efter skolan brukade vi vara några stycken som gick hem och åt lite nudlar. Sedan fick vi skjuts till träningen. Vi körde även en del landhockey där.'

dsc-0471-3-1562196482.jpegTindra Holm. Foto: Ronnie Rönnkvist.

För tvä säsonger sedan fick Tindra Holm, som ensam tjej, vara med och spela TV-pucken.
– Det var kul och väldigt inspirerande. Nu fick jag inte spela någon match utan bara stå i båset, men givetvis blev jag väldigt inspirerad att se dom andra. Sedan blev det lite snopet eftersom vi släppte ett mål med en sekund kvar och med det missade vi kvarten. Det är ändå fortfarande ett minne för livet och ett roligt äventyr.

Fick du några kommentarer kring att du var ensam tjej bland alla killar i TV-pucken?
– Det var några som kollade på mig undrade ha ha… Men jag tänkte faktiskt inte mycket på det där. Jag fick säkert någon kommentar också, men jag brydde mig inte.

Höll nollan i SDHL-debuten

Säsongen 2016/17 fick Tindra Holm chansen att debutera i SDHL för Luleå i en match mot Djurgården. Det blev ett ganska lyckat inhopp eftersom Luleå vann matchen och Holm höll nollan.
– Dom ringde samma morgon då jag låg och sov, väldigt trött var jag (skratt). Mina föräldrar kom upp och sa att Luleås målvaktstränare, Linda Blomqvist, hade ring och sagt att dom inte hade någon målvakt.
– Matchen var i Malmberget så jag var bara på någon lektion i skolan innan jag var tvungen att åka iväg. Vi käkade lunch i Luleå innan vi åkte upp dit. På uppvärmningen tänkte jag ”hur ska det här gå” eftersom jag inte var van att spela med tjejer. Jag hade ju enbart spelat Stålbucklan, men det gick ganska bra ändå.

Inledningsvis upplevde också att det var en ganska stor omställning att kliva in och spela i SDHL jämfört med att spela med killarna hemma i Skellefteå.
– Ja, på uppvärmningen kändes det så. När jag väl spelade så blev det inte att jag tänkte så mycket på det.
– Jag hade lite kontakt med Luleå efter säsongen, men jag blev kvar hemma eftersom jag fick plats i U16 plus att jag fick träna på skoltid. Då visste jag inte att Skellefteå skulle starta ett damlag, men även om det inte var SDHL fick jag väldigt bra träning med killarna samtidigt som jag fick utvecklas på ett bra sätt med damerna också.

Spelade 13 matcher för Modo

Nu har Tindra Holm spelat sin första hela säsong i SDHL med Modo. Totalt stod hon 13 matcher i grundserien och en i slutspelet.
- Det var såklart en stor utmaning. Jag flyttade hemifrån och allt sådant. Det blev också en stor omställning hockeymässigt eftersom det är en helt annan nivå än i Division 1.
- Jag tycker ändå det gick bättre och bättre ju längre säsongen gick och mer varm i kläderna, så jag är verkligen taggad inför den här säsongen när inte allt är nytt från start. 

bb180919ts064-1566372035.jpg

Tindra Holm. Foto: Bildbyrån.

Vad upplevde du som tuffaste bitarna vid sidan av isen med att flytta från Skellefteå till Örnsköldsvik?
- Egentligen är jag ganska hemmakär och har haft ganska mycket hemlängtan. Sedan fick jag hoppa in i en ny klass som hade gått tillsammans under ett, vilket jag aldrig gjort tidigare.
- Jag kände några som jag varit på läger med sedan tidigare, men annars var det att flytta helt själv till en helt ny stad.

Hur hanterade du den situationen?
- Ja du… (skratt). Det gällde bara för mig att kämpa på och jag förstod att det skulle bli bättre med tiden. Sedan gällde att bjuda till också.
- Jag har haft lite problem med att vilja åka hem eftersom det är så pass nära, men gäller för mig att stanna kvar i ”Ö-vik” fler helger för att känna mig mer hemma.

Vad har du utvecklat mest i själva målvaktsspelet under säsongen?
- Ganska många bitar. Jag har haft ”Mange” Helin som målvaktstränare på ”HG” (Hockeygymnasiet) och han har varit riktigt bra. Vi har jobbat mycket med egentligen hela min spelidé, utveckla den och skaffa ännu fler verktyg som jag kan använda. Sedan har jag hittat ett annat lugn.
- ”Mange” har varit väldigt tydlig med att han inte vill förändra mitt målvaktsspel. Jag får välja själv vad jag vill förbättra.
- Klart att när jag kommer till ett nytt lag så blir jag inspirerar och visst har mitt målvaktsspel förändrats lite grann, men inte speciellt mycket. 

Hyllar målvaktskollegan

Som målvaktskollega i Modo har Tindra Holm tjeckiska landslagsmålvakten Klara Peslarova.
- Det har varit jättelärorikt. Jag tycker att vi kompletterar varandra bra och har roligt tillsammans. Hon är en världsmålvakt och det finns mycket jag kan lära av henne.

Har hon lärt sig svenska ännu?
- (Skratt) Nej, bara vissa ord… 


dsc-0181-1562207000.jpegKlara Peslarová. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Förra säsongen fick Tindra Holm chansen att spela U18-VM. En turnering där både hon och målvaktskollegan Amanda Johansson gjorde fina i insatser även om Sverige blev utslaget i kvartsfinal.
- Det var jättemäktigt och ett mål jag hade haft länge. Givetvis kändes det väldigt kul när jag väl kom med. Sedan gick det som det gick…
- Jag önskar det hade gått bättre än vad det gjorde, men det är ingenting jag kan göra något åt nu. Det bara kriga vidare och hoppas att jag någon gång får vara med på ett annat VM och ta revansch.

Trots allt måste du vara nöjd med ditt spel under turneringen?
- Jag tycker ändå att det kändes ganska bra. VM överlag var inte dåligt, men att åka ut mot Finland i kvartsfinalen är det som satt sina spår, vilket är lite tråkigt.
- Jag är ändå nöjd med målvaktsspelet, men att jag släppte in ett mål i slutet mot Finland är det som känns.

Vilka personliga mål sätter du upp för den här säsongen?
- Mitt mål är att spela fler matcher i SDHL än vad jag gjorde förra säsongen. Sedan har jag som mål att få åka på en camp med Damkronorna, avslutar Tindra Holm.

Du kanske även vill läsa:
Framtidens Damkronor: Lova Blom
Framtidens Damkronor: Lova Blom
Framtidens Damkronor: Maja Beverin
Framtidens Damkronor: Maja Beverin
Framtidens Damkronor: Estelle Forsberg
Framtidens Damkronor: Estelle Forsberg
Framtidens Damkronor: Annie Silén
Framtidens Damkronor: Annie Silén
Framtidens Damkronor: Linnea Johansson
Framtidens Damkronor: Linnea Johansson
Framtidens Damkronor: Felizia Wikner Zienkiewicz
Framtidens Damkronor: Felizia Wikner Zienkiewicz
Framtidens Damkronor: Nicole Hall
Framtidens Damkronor: Nicole Hall
Framtidens Damkronor: Amanda Johansson
Framtidens Damkronor: Amanda Johansson
Framtidens Damkronor: Jennifer Carlsson
Framtidens Damkronor: Jennifer Carlsson
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 11 augusti
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten