Sök
Max Lindroth
Bildbyrån
SHL

Valde HockeyEttan - det blev den snabbaste vägen till SHL

Han valde att ha is i magen och skrev på för Hanhals i Hockeyettan. Ett år senare är Max Lindroth SHL-spelare med Linköping. I en intervju med hockeysverige berättar han om raketutvecklingen.
– Det har gett mig en styrka mentalt och ett driv att vilja bli bättre, säger han om den något krokiga resan till SHL.

Max Lindroth fyller 23 år nästa vecka. Han har spelat J20-hockey med Örebro, varit utlånad till Frölunda och spelat 77 matcher i HockeyAllsvenskan. Att kalla honom för "late-bloomer" vore med andra ord magstarkt och felaktigt. Men det går också att argumentera för att backen nästan kommit från ingenstans och spelat till sig ett SHL-kontrakt.

Säsongen 17/18 spelade han allsvensk hockey med Troja/Ljungby. När klubben åkte ur lämnade han, och i stället för att hoppa på första bästa erbjudande i en annan allsvensk klubb tog han klivet till Hanhals i Hockeyettan. En säsong senare har Max Lindroth SHL-kontrakt med Linköping efter att däremellan hunnit med spel i Tingsryd i HockeyAllsvenskan.
– Jag kände att jag hade gjort det bra i Tingsryd, men jag trodde inte det skulle komma SHL-anbud så snabbt som det gjorde. Det var en positiv överraskning, när de började trilla in, säger LHC-backen till hockeysverige.se.

ishockey-hockeyallsvenskan-aik-trojaljungby-3-1562186348.jpegMax Lindroth i Troja. Foto: Bildbyrån.

Det var när han, mitt under förra säsongen, lämnade Hanhals för TAIF som intresset började väckas för den 22-årige försvarsspelaren. Det blev 15 poäng på 17 matcher i Hockeyettan och 13 poäng på 32 matcher i HockeyAllsvenskan under säsongen.
– Allting blev mer konkret när jag gick till Tingsryd. Då hade jag ju varit utlånad till Frölunda kort innan också. Men efter att jag gjort X antal matcher i TAIF så började det märkas att det fanns intresse från SHL.

Var inte sugen på de erbjudanden som kom

Men varför valde Max Lindroth ens att inleda förra säsongen i Hockeyettan, när han uppenbarligen höll god allsvensk klass som till och med skulle ge honom ett SHL-kontrakt?
– Jag hade haft 30 riktigt bra matcher med Troja/Ljungby i allsvenskan säsongen innan. Sen fick jag lite skador, först i knät och sen i axeln med AC-leden. Då blev jag borta en stund. De sista 15 matcherna i HockeyAllsvenskan hittade jag inte tillbaka till den formkurva som jag ville ha. Sen blev det ju inte världens roligaste slut heller, när vi åkte ur till Ettan, säger han.

Var det bara skadorna som gjorde att du inte hittade tillbaka till den form du hade innan?
– Det var väl allt ifrån skadorna till förtroendet jag fick, skulle jag säga. Mestadels en blandning av det.

Avslutet på säsongen blev alltså tråkigt - och klubbjakten gick kanske inte så bra som han hade hoppats.
– De erbjudanden som kom var jag inte sugen på att ta. Då bestämde jag mig för att ha is i magen och vänta på något som skulle gynna mig, och med det menar jag att jag ville till en klubb som ville satsa på mig och där jag kunde spela mitt spel. Då kände jag att jag ville börja säsongen i Hanhals och avvakta med allsvenskan. Sen började det komma erbjudanden allt eftersom. När Tingsryd hörde av sig och berättade att de ville att jag skulle spela min typ av hockey kändes det givet, eftersom jag då skulle få spela det i allsvenskan som var den nivån jag ville vara på. Jag valde att hoppa på det erbjudandet och det visade sig bli ganska bra.

bb181220dy082-1566311464.jpgTexMex? Nej, det är Tex Williamsson och Max Lindroth. Foto: Bildbyrån.

Med lite distans till förra säsongen, vad tar du med dig från din resa?  
– Jag tar med mig att jag växte i Tingsryd. Jag fick ett stort förtroende och fick spela 25, 30 minuter per match. Det var utvecklande för mig. Dessutom fick jag spela mitt spel till hundra procent, och hade personer i klubben som backade mig och trodde på mig. Det var extremt lärorikt.

"Har alltid haft stor tro på mig själv"

På frågan om vad Max Lindroth har nu, som han inte hade för ett år sedan, kommer svaret snabbt
– Jag vet inte hur många matcher jag spelade i Tingsryd, men det var ju fler än 30 i alla fall (32 för att vara exakt) och det jag kände då var att jag höll en jämn nivå i alla matcher. Jag peakade inte eller dalade inte, utan jag höll en jämn och hög nivå. Jämför vi med Troja-tiden så kanske jag kunde göra fem bra matcher, sen kom en sämre och så vidare. Att jag var så jämn i Tingsryd blev avgörande för mig. Då hade jag bevisat att jag kunde hålla en sådan nivå.

Är du på något sätt orolig att det gått för fort fram, från ettan till SHL?

– Nej, egentligen inte. Jag kände att det gick så pass bra i allsvenskan att det borde gå bra. Sen hade jag ju mitt år i Troja också som gick bra, trots att jag hade lite skador och sånt. När chansen om att få tävla om en plats i SHL kom så kände jag bara: "Det är klart jag vill det".

bb181101cs054-1566315733.jpg

Joel Mustonen och Max Lindroth. Foto: Bildbyrån.

Trots att Max Lindroth är ung har han redan varit med om ett par gupp på vägen mot SHL. Men för hans del har det aldrig varit något snack om saken. Han skulle dit.

– Jag skulle inte påstå att jag tvivlat på mig själv. Jag har alltid haft starka mål och stor tro på mig själv. Men jag vet att jag inte tagit den lättaste vägen för att nå dit. Det har gett mig styrka mentalt och framför allt ett driv att vilja bli bättre, att det inte gått spikrakt hela tiden.

"Känns väldigt proffsigt"

Linköping har gjort en nystart med en ny general manager i Niklas Persson och en ny huvudtränare i Bert Robertsson. Lindroth säger själv att han såklart inte kan jämföra med hur det var innan han kom, men att de intryck han fått av LHC är positiva.

– Det känns väldigt proffsigt såklart. Jag har haft en riktigt bra sommar med bra och hård träning och det känns som att jag tog steg och utvecklades redan då.  I hockeybiten är det samma sak. Det är en utvecklande och kul miljö att vara i och det finns en bra kravställning här, med bra fart på träningarna. Jag har fått ett riktigt positivt intryck.

Vilka personliga mål har du med säsongen?

– Min målsättning är att jag ska få spela den hockeyn jag är bra på. Det är de platserna jag ska tävla om, det är inget snack om saken. Sen får man se hur det blir när säsongen drar igång, men det ska jag kämpa för. Jag vill etablera mig på SHL-nivå, och visa att jag är en bra spelare på den här nivån.

Vem vet, kanske är Max Lindroths raketresa inte över än? 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten