Mannen, myten, Magnus Wernblom.
Ronnie Rönnkvist
Old School Hockey

Målskytt och rivjärn – Old School Hockey Magnus Wernblom

Han var lika känd för sitt målskytte som för sitt humör och sina utvisningar. I Magnus Wernblom fick man allting i ett och samma paket. I veckans Old School Hockey berättar ikonen om sin långa och händelserika karriär.

Modo har fullkomligt öst fram talanger genom åren. Spelare som sedan har tagit vägen över till NHL och där blivit stora stjärnor. Den kanske tuffaste av dom alla, Magnus Wernblom, kom konstigt nog aldrig hela vägen dit. I stället blev han en av elitseriens mesta färgstarka spelare mellan 1990 och 2009.

Hockeysverige.se reste till Örnsköldsvik för att träffa Wernblom som idag jobbar på Nordemans Bil någon kilometer från Fjällräven Center.
– Min hockeyungdom i Kramfors? Jag hade världens bästa dagmamma, i mina ögon sett, i Iris Eriksson. Jag var alltid ute och det var alltid idrott. Jag hade en kompanjon som hette Stefan Eriksson. Vi åkte slalom eller bodde mer eller mindre på isbanan. Det spelade ingen roll om det var 15 eller 20 minusgrader vi var alltid ute.
– Jag tror jag har med mig mycket av det. Just det här att komma ut och röra på sig samtidigt som jag tror det var där jag skapade mitt idrottsintresse. Nu var jag allätare med skidor, hockey och allt vad det nu var, säger Magnus Wernblom och fortsätter:
– Det var mycket fotboll, pistolskytte, pingis och allt sådant…

Pistolskytte?
– Ja, det var på fritidsgården så jag tävlade lite i pistolskytte också.

DEBUTERADE TIDIGT

Redan som 14-årig talang debuterade Magnus Wernblom i Kramfors A-lag.
– Det var i Division 2 Norra B som det hette på den tiden. Jag var nästan lika stor då jag var 14 år som jag är nu, skrattar Magnus Wernblom och fortsätter:
– Jag var tidig på det viset. Nu gjorde jag inte så många matcher första säsongen (åtta). Det var Kent Själin som tränade oss och som var mycket av Kramfors Hockey då. Han tog upp mig, såg mig och gav mig ett jätteförtroende. Det var en början för mig, men självklart har också alla ungdomsledare jag har haft i Kramfors betytt mycket för mig.
– När man spelar i en så liten klubb blev det så att jag fick spela i tre lag samtidigt så matcher fick jag verkligen.

Som 15-åringen gör du 21 poäng på 16 matcher i Division 2. Uppmärksammades det här stort?
– Det är så länge sedan att jag inte kommer ihåg (skratt). Jag hade lite näsa för mål redan då och det är också vad hockeyn går ut på lite grann.

Var det så redan i pojk- och juniorlagen?
– Ja, jag gjorde mycket mål redan då.

Hade du samma spelstil då, jag menar att stå framför mål och rota?
– Som jag så var jag stor och stark jämfört med andra killarna som var i min ålder. Jag levde mycket på min storlek och styrka då. Det var ganska enkelt, men sedan blev det värre då jag fick möta killar som var lika stora.

wernblom1-1566121798.jpgMagnus Wernblom 1991.Foto: Bildbyrån

Inför säsongen 1989/90 lämnar Magnus Wernblom Kramfors för spel i Modo, ett ganska naturligt steg för en hockeykille i Ångermanland.
– Det var, precis som du säger, ganska naturligt när man kommer från Kramfors. Jag följde Modo som spelade i elitserien som det hette på den tiden. Det var ortens och Ångermanlands-lag.
– I och med att jag sökte in på hockeygymnasiet flyttade jag hit till Örnsköldsvik. Då var jag 15 eller 16 år.

Då slussades du in i ett juniorlag som hade spelare som Markus NäslundPeter ForsbergHasse Jonsson och så vidare, hur upplevde du det?
– Det var en ekonomisk kris i Modo då och man bytte ut halva laget. Modo hade inte så mycket val, vilket vi var tacksamma för, för det var väldigt många 73:or, 74:or och 75:or som fick chansen i A-laget i den vevan.
– ”Macke” (Markus Näslund) och Peter (Forsberg) var först. Sedan var det jag, ”Salle” (Andreas Salomonsson) och Hasse Jonsson. Efter det kom ”Timmy” (Mattias Timander), ”Susse” (Niklas Sundström) och hela det gänget. Vi var en hel armé med unga spelare där ett tag.

KROSSADE ALLT MOTSTÅND  

Det juniorlag som Magnus Wernblom kom att tillhöra skördade givetvis stora framgångar även på juniornivå. Tre säsonger i rad  var han med om att vinna Junior-SM. 

* 1991 B-JSM
* 1992 och 1993 A-JSM.

I finalen 1992 besegrades Leksand i finalen med 15-2 och 1993 Södertälje med 9-0.
– Vi hade någon semifinal (1991) inne på Zinkensdamm i Stockholm. Vi slog Rögle med 8-1, helt sjuka siffror. Finalen spelade vi sedan på Hovet och vann mot Djurgården med 6-3. Det var träningen som lag bakom dom här framgångarna. Mycket var det (hockeygymnasiets ansvarige Anders) Melinders förtjänst.
– Vi hade en turnering varje dag på hockeygym. Det var som en serie och den var nog viktigare än vanliga serien. Det var verkligen på liv och död. Vi hade lag som spelade tillsammans hela läsåret. Det var tre lag med fem, sex spelare i varje lag och vi hade en tabell och utsåg en vinnare i slutet av läsåret. Den turneringen och den tabellen var jäkligt viktig.
– Jag minns att den första J20-SM jag var med på förlorade vi finalen i sudden (4-5) mot Västerås hemma i ”Kempis” (Kempehallen). Det här måste ha varit 1990. I Västerås spelade Tommy SaloPatrik Juhlin och Nicklas Lidström. Det här var före en A-lagsmatch. Då var vi 73:or och Västeråskillarna var födda 1970 och 1971. Just den förlusten minns jag väl fortfarande, men samtidigt hade Västerås ett grymt lag.

Peter Forsberg har sagt vi flera tillfällen att det inte var han utan Markus Näslund som var den stora talangen i ert gäng, upplevde du samma sak?
– Peter var liten i växten, men han hade sjuk blick för spelet och en tjurighet redan då. Det är ingenting som han bara slog på utan den fanns hela tiden där, men ”Macke”, som var betydligt större också, hade ett jäkla klipp.

15-2 och 9-0 i finalerna, det är inga små siffror,. Vad var det som drev er?
– Det var träningen som gjorde det. Det var inga konstigheter. Träningen var så att du bara skulle tävla.

Hade ni ändå respekt för andra lagen, ni kör ju verkligen över allt motstånd?
– Respekt ska man väl ha för motståndarna, men inte när det gäller… Alltså, klart att du vill vinna. Vi hade drivet hela tiden. Det var sällan som vi slog av på takten och det här fick vi från träningen. Det var bara så och det vart en vana att tävla, vilket jag tror är väldigt viktigt.

modo91-1566121944.jpgForsberg, Wernblom, Salomonsson och Näslund.Foto: Bildbyrån

"DAVID MOT GOLIAT"

Två viktiga tränare/ledare för Magnus Wernblom och hela den kullen av juniorspelare som kom upp ungefär samtidigt var nämnde Anders Melinder och Peter Forsbergs pappa Kent.
– Först hade jag Anders och Kent i juniorlaget. Sedan även i seniorlaget. Dom följde oss och tog framför allt hand om den här gruppen. Samtidigt var dom smarta och gav oss morötterna. Det var som att dom stod med ett metspö med en morot på framför hästen (skratt) för att vi skulle ta nästa steg och jobba på. Dom spelade korten bra.

Säsongen 1993/94 blomstrar verkligen den nya unga Modo. Laget som nu tränades av Forsberg och Melinder går överraskande hela vägen fram till SM-final mot Malmö.
– Det var inte många som trodde på oss den säsongen. Vi hade ett ungt lag, men när du kommer in i ett slutspel handlar det om att hitta ”flowet” och den här lilla medstudsen, att få den här härliga känslan, vilket vi fick.
– Jag skulle säga att det var ett silver som jag fick vara med om att vinna med tanke på att det lag Malmö hade var sjukt bra med (Robert) Svehla(Raimo) Helminen, "Pekka" Lindmark och Roger Nordström i målet. Det var lite David mot Goliat.

Modo ledde med 2-0 i finalserien, men Malmö vann sedan tre raka matcher och SM-guldet.
– Malmö hade mer rutin. Dom kunde krångla sig ur greppet på något vis samtidigt som vi kanske blev lite naiva eller för försiktiga. Det syntes att spelarna i Malmö hade varit med längre, så var det.

Magnus Wernblom får avsluta den femte och avgörande finalen i utvisningsbåset tillsammans med Ricard Persson efter ett bråk. 

werner1-1566122095.jpgMagnus Wernblom.Foto: Bildbyrån

STÄNGDES AV I ÅTTA MATCHER

Wernblom var också känd för att inte lägga fingrarna i mellan. Säsongen 1997/98 blev han avstängd i åtta matcher efter en ökänd incident.
– Det var hemma mot Djurgården. ”Kuben” (Thomas Andersson) som dömde. Han tog mig på någonting som i min värld inte fanns att jag skulle bli utvisad för. Då brann det till lite för mycket. Det här var mitt dilemma när jag spelade, att jag alltid var på gränsen. Det tog många år för mig att hantera just det där.
– Jag fick en ”tia” på det där och sedan blev det vedhuggning i utvisningsbåset och för det fick jag åtta matcher.

Hur är relationen till Thomas ”Kuben” Andersson i dag?
– Till att börja med var inte han populär i mina ögon. Sedan måste jag erkänna att han blev en bättre domare med tiden. Det är stort och jag tycker att han slutade lite för tidigt om man ser på hur domarstandarden är nu, skrattar Magnus Wernblom och fortsätter:
– Vi träffades mycket, man visste vilka som dömde och vad man fick göra och inte fick göra beroende på vem som var domare. Det där lärde jag mig efter ett tag. ”Kuben” ringde faktiskt när jag slutade med hockey och undrade om jag inte skulle bli domare. Jag kunde ju allt skit, haha… Det var lite roligt faktiskt. Jag träffade honom nere i Gävle och det finns inga ”hard feelings”. På isen är det en sak och utanför är det en annan sak.

Det är väl inte för sent ännu, ska du satsa på en domarkarriär?
– Nej, för fan inte domare. Jag får fortsätta med att skälla på domarna i stället, haha…

Du säger själv att det här med ditt temperament kunde ställa till problem för dig och laget ibland. Var det något ni pratade om inom laget? 
– Ja, Leffe Boork var otroligt bra för mig i det här när han kom. Han går verkligen in i detaljerna och tar sig tid att förklara och greja. Jag hade många föräldrakvartar med honom. Det här var under min hetaste tid. Leffe hjälpte mig mycket vilket jag är tacksam för. Han är duktig på att prata.

Vad var det ni pratade om i dom här samtalen?
– Att jag skulle kunna backa och inte behövde ha sista ordet, inte göra sista grejen och allt det här. Han har tjatat på mig om det där. Sedan gäller det att inse att bara för en spelare gjort fel mot mig så behöver inte jag ge tillbaka.
– Är man ung, galen och adrenalinet bara pumpar så var det inte så väldigt lätt alla gånger. Leffe lade ner mycket, mycket tid i just den delen.

Blev du en bättre hockeyspelare av dom här samtalen?
– Ja, självklart vart jag det. Framför allt tjänade laget på det i slutändan. Okej att du blir utvisad, men det minsta är att du även ska ha med dig en från motståndarlaget så det inte drabbar ditt lag.

werner3-1566122553.jpgDet blev många jobbiga finalförluster för Magnus Wernblom.Foto: Bildbyrån

STORHETSPERIOD – UTAN GULD

Efter SM-finalen 1994 går Modo in i en häftig era där laget går till SM-final 1999, 2000 och 2002. Samtidigt som Peter Forsberg, Markus Näslund med flera lämnade för NHL kom nya blivande stjärnor fram som Mattias Weinhandl och bröderna Daniel och Henrik Sedin.
– Det vart en jättekick med hockeygymnasiet och att det var så många som kom fram den vägen. Procentuellt ska det inte gå egentligen att få fram så många från en grupp. Nu blev det en explosion rent ut sagt. Jag tror aldrig att vi får uppleva samma sak igen, att så många spelare kommer fram ur en och samma grupp som kan livnära sig på hockeyn.
– Vi drev varandra hela vägen och får du en bra ”flow” och känsla i det hela och driv runt hela föreningen som det var då ploppar spelarna bara upp, så är det bara.
– Sedan fick vi verkligen chansen, vilket var själva grejen. Sedan ska man veta att hockeyn var helt annorlunda när vi kom upp kontra hur den är nu.

Kan du utveckla det lite?
– Det går betydligt mycket fortare nu. Du ska vara extrem om du ska steget från J20 till ett SHL-lag på en gång. Du behöver ofta ha någon säsong i Hockeyallsvenskan eller någon annanstans först. Steget är större nu än när vi kom upp från junior till elitserien.

Märker du av det med din son Lukas?
– Nu är Lukas i Hockeyallsvenskan, men av andra spelare så klarade (William) Nylander det steget bra, men nu pratar vi alltså om extremkillar. Om du är en spelare som exempelvis jag var, nu var jag också mycket bänknötare, då måste du nog hitta en annan väg till SHL.

EN BITTER FINALFÖRLUST

I finalserien 1999 är Modo nära att slå Brynäs, men i den femte och sista finalmatchen uppe i Örnsköldsvik vinner bortalaget med 4-2.
– Det är guldet som jag förlorade. Det svider och sitter fortfarande som en kniv eftersom, vi är inte bättre eftersom vi förlorar, spelmässigt och hur serien så ut så skulle guldet varit vårat. Så är det och det är idrott.
– Den finalen svider. Dom andra finalförlusterna känns inte å samma sätt. Då var vi inte i närheten, men just Brynäs är tuff, säger Wernblom som nästan får något svart i blicken.

Vad är det som gör att Brynäs vinner till slut?
– I fjärde matchen, jag har inte sett Tom Bissett på hela jäkla matchen. Sedan gör han tre mål i sista perioden och vänder hela kalaset. Nej, Ronnie, den här finalen jäkligt jobbig att prata om, säger Wernblom fast nu med ett leende.

Mot Djurgården 2000 blir det 0–3 i matcher. Samma sak i finalen mot Färjestad 2002.
– Där var det inget snack både Djurgården och Färjestad var bättre. Att vi tog oss till final då var starkt, men Brynäs var ett helvete rent ut sagt.

Ni är i final fyra gånger mellan 1994 och 2002, men vad fattades för att ni skulle gå hela vägen?
– Det kanske var det erfarenheten. Det är en väldig skillnad på seniorhockey och junior där vi vann allt. Många av oss var relativt unga och i slutändan gäller det att ha den här kylan i avgörande lägena, att vara cool. Jag tror att det kan vara avgörande.

werner4-1566122375.jpgMagnus Wernblom i Skellefteå.Foto: Bildbyrån

KOM INTE ÖVERENS MED MODO

Efter 14 raka säsonger i Modos A-lag flyttade Magnus Wernblom inför säsongen 2004/05 till Skellefteå. Där kom han att stanna tre säsonger och var då bland annat med om att spela upp västerbottningarna till SHL.
– Modo skulle göra en nedskärning ekonomiskt. Vi kom helt enkelt inte överens om ett avtal. Då tog jag mitt pick och pack och gick samtidigt som Peo Larsson uppe i Skellefteå var på tårna. Jag var uppe kollade och stan passade mig bra eftersom den en ganska lik ”Ö-vik”. Det kändes bra från första stund där.
– Jag satt nere i stugan, det var en påsk, och trodde då att jag skulle få spela i elitserien med Skellefteå på en gång. Skellefteå mötte Leksand sista kvalmatchen. Om Leksand vann matchen skulle Mora gå upp. Alla vet ju hur relationen mellan Mora och Leksand är. Det var nästan så jag ett tag trodde att Leksand skulle göra självmål så inte Mora kunde upp (skratt). Nu knöt det sig fullständigt för Skellefteå så det blev Hockeyallsvenskan i två säsonger ytterligare.

Var det långt mellan dig och Modo i förhandlingarna?
– Långt och långt. Det var inte alls dom nivåerna på lönerna som det är idag, men det var en bit ifrån. Modo sa nej och ja sa nej. Då kan det aldrig bli ett avtal, så enkelt var det.

När du nu kom upp till Skellefteå efter 14 säsonger i Modo, var det lätt att ta klubben till sig?
– Ja och jag hade aldrig varit utanför ”Ö-vik” innan, om man säger så. Det var jättelätt att ta till sig Skellefteå. Som jag sa är det ganska likt ”Ö-vik” och jag blev mottagen med öppna armar. När det sedan började gå bra och rulla på vart det såklart ännu enklare. Det är en fin och jättetrevlig stad.
– Skellefteå var på gång redan då och hade börjat bygga något vettigt. Det kändes kul att få prova på det även om det var i Hockeyallsvenskan. Att jag gick dit är inget som jag ångrar än idag. Det var en bra resa för mig och jag vart faktiskt en bättre hockeyspelare totalt sett där.

Du fick en väldigt stor roll i Skellefteå.
– Jag kommer aldrig glömma en sekvens. Jag hade väl aldrig spelat boxplay i hela mitt liv. Det kanske hade hänt i någon juniormatch med Modo, men jag visste att när det skulle bli boxplay var det rast, vila som gällde för mig.
– Då kom (tränaren Ulf) Taavola in och ville prata boxplay med mig, hur vi skulle spela. Jag växte med det där eftersom det var något roligt och nytt som jag inte hade provat på tidigare. Det fungerade ändå bra.
– Där ser man med nya tränare och olika förtroenden hur viktigt det kan vara för att få en kick i rätt riktning.

FÖRDE UPP SKELLEFTEÅ

Säsongen 2005/06 tar Skellefteå steget upp i elitserien.
– Det var grymt. Vi spelade mot Bofors borta. När vi kom hem efter den matchen… Det var helt fanatiskt.

Vad är det som gör att ni där och då klarar av att ta steget upp i elitserien?
– Nu var det den här kvalserien som fanns då. Den är tuff, allra helst om man kommer från elitserien och ner. Det spelar ingen roll om du inte tagit några poäng tidigare i kvalserien, men möter du elitserielagen så är det en fjäder i hatten att få slå dom.
– Vi avgjorde i näst sista matchen. Det är som jag pratade om då det gäller slutspel, att få ihop gruppen, ”flowet” och få den här känslan i laget att ingen kan röra oss. När den ploppar fram så brukar det gå jäkligt bra. Den känslan fick vi och allt fungerade riktigt bra.

Hur reagerade folket i Skellefteå på avancemanget?
– Det exploderade och var marschaller hela vägen in från flyget till stan. Det är ändå tre mil. Helt sjukt. Vi kom hem sent på natten… Det var mäktigt att få vara med om.

Är det här ögonblicket det största du varit med om som hockeyspelare?
– Ja, så är det, svarar Wernblom snabbt samtidigt som han spricker upp i ett stort leende.

werner-1566122418.jpgMagnus Wernblom gjorde tre säsonger i Skellefteå.Foto: Bildbyrån

FLYTTADE HEM IGEN

Efter tre säsonger i Skellefteå valde Magnus Wernblom att återvända till Örnsköldsvik och Modo.
– Det blev en och en halv säsong. Jag spelade en säsong i elitserien med Skellefteå. Jag tror att vi tog 73 poäng. Hade man sagt det till mig innan säsongen så hade jag sagt att det klarade man sig på, men vi fick kvala. Vi klarade oss kvar.
– Hem är ju hem och längtan tillbaka blev stark. Modo vann SM-guld 2007. Det fick jag sitta och se på uppe i Skellefteå. Efter det bestämde vi att nu drar vi hem över.
– Första säsongen hemma blev jättebra. Andra säsongen hade jag tungt, inget snack om det. Jag fick mindre och mindre istid samtidigt som det var en tuff säsong. Lågan slocknade lite och det är den jag har levt på, min glöd, mitt engagemang och inställning till hockeyn. Det var min grej, att spela PP och så vidare. Fanns inte det här så var jag en ganska medelmåttig hockeyspelare om jag ska vara ärlig.

Tränare under Magnus Wernbloms sista säsong i Modo-tröjan var Harri Rindell.
– Den relationen blev lite kylig. Så blir det alltid i sådana här situationer. Jag tyckte att jag skulle spela men han tyckte inte det och det är tränaren som bestämmer i slutändan. Så är det i lagidrott.
– Vi hade inte så mycket snack utan det var ganska kallt mellan oss, men det var inte hans fel att jag var dålig.

Bestämde du dig under säsongen att nu får det vara nog med hockeyspelande?
– Jag är ganska snabb i mina ryck. Har jag bestämt någonting då blir det så. Om jag tänker på det så här efteråt så har jag aldrig haft något sug tillbaka eller så. Jag gillar hockey och att vara involverad i matcher, men det kan jag även vara som ledare. Men själva aktiviteten, nej den saknar jag inte.

Och du fick ta beslutet själv när det var dags att sluta?
– Ja, precis.

werner2-1566122152.jpgMagnus Wernblom i landslagsdressen 1999.Foto: Bildbyrån/Björn Tilly

TOG JVM-SILVER

Innan vi avslutar vårt hockeysnack med Magnus Wernblom pratar vi lite Tre Kronor. Totalt blev det 34 A-landskamper. Men vi börjar 1993 och Junior-VM i Gävle. Det var där som Peter Forsberg svarade för sju mål och totalt 31 poäng på sju matcher. Alltså ett snitt på 4.43 poäng per match.

Magnus Wernblom var med i samma lag.
– Junior-VM var upplagt lite annorlunda då. Det var en rak serie. Vår finalmatch blev andra gruppspelsmatchen mot Kanada. Vi förlorade den matchen med 5-4. I den matchen gör Peter ett mål i spel tre mot fem.
– Det var rolig resa, men det var lite bittert att vi åkte dit mot Kanada för vi hade ett väldigt bra lag då. (Andreas) Johansson var med då. Niklas Sundblad också. Sedan var Peter, ”Macke”, ”Susse” en kedja som presterade något helvetiskt. ”Linkan” (Fredrik Bremberg) var också med liksom Kenny Jönsson.
– Jag gillade aldrig upplägget på den här turneringen, men det var antagligen för att vi bara kom tvåa (Skratt). Kanada hade också ett bra lag med bland andra Paul Kariya.

Vad var det som gjorde att kedjan med Peter Forsberg (7+24), Markus Näslund (13+11) och Niklas Sundström (10+4) kunde dominera på det sätt man nu gjorde?
– Det var kompletta hockeyspelare alla tre. Sedan fick dom kemin att gå i varandra. Alla tre hade sina roller och gjorde det väldigt bra. Vilka skulle inte ha respekt för den femman? Respekten gjorde att femmorna som dom mötte hamnade lite på hälarna. Det blev ”håll i hatten” när dom var på isen.

Spelade du någon gång tillsammans med Markus Näslund och Peter Forsberg?
 – Jag gjorde min elitseriedebut tillsammans med dom. Vi mötte Södertälje borta, tre 17-åriga gallerlirare. Det var läckert. Det var inte många timmars sömn natten innan. Södertälje var ett bra lag på den tiden.
– Det var ett jäkla liv och man sa att vi spelade med klubborna högt. Det var lite liv i tidningarna om allt det där. Jag fick faktiskt göra mål i min första match (1-1 framspelad av Hans Lodin och Jörgen Eriksson i en match som SSK vann med 7-4). Det målet glömmer jag aldrig, ett slagskott mellan benen på Reino Sundberg.

Åter till Tre Kronor, vad är ditt starkaste minne från den tiden?
– Jag hade en stark säsong när Peter Wallin var general manager och tog in nya coacher till varje turnering. Tyvärr var det samtidigt som jag hade problem med mina ljumskar. Jag skulle ha varit med i VM den säsongen, men i stället blev det operation.
– Annars var det en ära att få dra på sig Tre Kronors tröja. Jag var med på den tiden då det fortfarande fanns Vikingarna (B-landslaget). Jag minns att jag hade Torgny Bendelin som förbundskapten och vi var i Holland och spelade. Genom landslagen har jag fått farit runt och sett lite, i Ryssland och så vidare. Det var roligt att få vara med. Speciellt med tanke på den spelstil jag hade. Jag var inte direkt någon lirare.

dsc-0433-2-1562206436.jpegHockeyfamiljen Wernblom – Wilma, Lukas, Magnus och Moa.Ronnie Rönnkvist

LOVANDE SON OCH DÖTTRAR

Det blev inget VM eller OS för Magnus Wernblom, men det är inget han känner någon besvikelse över i dag.
– Klart att det hade varit roligt att gjort någon turnering, men du kan inte grina över spilld mjölk som man säger. Det var synd, men så är det.
– Jag har fått var med om och upplevt mycket ändå. Hockeyn är ett speciellt liv och det är svårt att ta sig ur det när man väl är där. På Tv:n idag är det utbud nu som är gigantiskt så är du intresserad av hockey så har du att göra, haha…

Hur mycket kontakt har du med Peter Forsberg, Markus Näslund, Hasse Jonsson med flera idag?
– Hasse och ”Macke” bor här uppe, men Peter bor inte här på heltid numera. Vi har någon golftävling ibland eller träffas på arenan. Det blir inte att vi umgås mer än så, men vi hejar och det händer att någon kommer hit och lånar en bil. Vi har bra kontakt även om vi inte umgås nära. Vi vet var vi har varandra.

I dag är Magnus Wernblom inte bara bilförsäljare. Han är även hockeypappa med tre barn som spelar på hög nivå. Sonen Lukas, 19, återfinns i Modos allsvenska lag medan äldsta dottern Moa, 21, representerar Linköping i SDHL. Yngsta dottern Wilma, 16, är Modo trogen.
– Det blir mycket Live Arena, avslutar en av svensk hockeys tuffaste spelare Magnus Wernblom med ett leende.

Du kanske även vill läsa: Den vänlige backbjässen – Old School Hockey Mattias Timander
LÄSFEST: Ta del av samtliga 300 Old School Hockey
LÄSFEST: Ta del av samtliga 300 Old School Hockey
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 24 september
12:00 Luleå - Leksand SDHL
13:00 Modo - Brynäs SDHL
15:15 Linköping - Färjestad SHL
15:15 Brynäs - Luleå SHL
15:15 Malmö - Frölunda SHL
15:15 Örebro - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Göteborg SDHL
17:30 SDE - HV 71 SDHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Växjö - Timrå SHL
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten