Sök
Måns Carlsson ansluter till Mora. …
HockeyAllsvenskan

"Jag och Frölunda gick inte riktigt hand i hand"

Han gjorde bra med poäng i Frölundas juniorlag men fick inget A-lagskontrakt. I stället tog han klivet in i elithockeyn via Hockeyettan. I en intervju med hockeysverige.se berättar Måns Carlsson om tiden i Frölunda och Hockeyettan, och vad som ska få honom att lyfta i HockeyAllsvenskan.

Måns Karlsson intervjuar Måns Carlsson.  Ja, så föll det sig faktiskt ut häromdagen. Även om det inte direkt kryllar av elitidrottande Måns finns det en Måns Carlsson på hög nivå inom ishockeyn och en Månz Karlsson på hög nivå inom fotbollen.

Måns med C kommer i kväll möta Belfast på bortaplan med sitt Mora. Han kommer spela i det som står som tredjekedja, tillsammans med Matej Galbavy och Jesper Ylivainio i debuten för den nya klubben.

– Det blir skithäftigt. Det är kul att få komma utanför Sveriges gränser och spela och det verkar som att de har bra faciliteter och sånt där också, och en hyfsat nybyggd arena. Jag tror de ska spela i CHL den här säsongen, så det är ett bra motstånd, sade Måns Carlsson till hockeysverige.se strax före avresan.

"En familjär stämning"

Andra Moraspelare har vittnat om att klubben tappade sin identitet förra säsongen och nu vill hitta tillbaka till den familjära känslan som tidigare gjort dem framgångsrika. Just den känslan har Carlsson känt under sin första tid i klubben.

– Jag har fått jäkligt bra intryck faktiskt. Men det har jag fått ända sedan jag snackade med Peter Hermodsson och Peter Iversen för första gången faktiskt. De har gett ett lugnt intryck och klubben har en familjär stämning. Alla ska trivas och ha kul samtidigt som de spelar så jag har en jättebra känsla.

För dig som kommer in utifrån - har du märkt av något av att det var lite rörigare förra säsongen?

– Nja, jag skulle inte säga att det märkts för mig. Däremot så vill de ju hitta tillbaka till det de hade förut, när de tog steget upp med (Jeremy) Colliton. De vill tillbaka till det de kommande åren och det blir jäkligt häftigt att få vara med på den resan. Jag vet ju inte vad de hade innan - men det märks redan nu att de börjar hitta tillbaka dit. 

Redan när Mora var kvar i SHL scoutade de Måns Carlsson, som då var i Hockeyettan. Något som chockade Vimmerbystjärnan.

– Haha, ja...Jag blev verkligen förvånad. Det var Jakob Karlsson,  Vimmerbys kapten, som drog till sig mig och sa att "Mora kommer och tittar på dig i helgen". Då blev man liksom: "Oj, jaha...okej". Det var ingenting jag trodde på. Det var svårt att ta in det, kände jag, och svårt att veta var jag skulle göra av den informationen. Hur skulle jag ta det? Men jag försökte bara ta det med en nypa salt.

Blev det svårt att fokusera på Vimmerby, när du visste att det fanns SHL-intresse?

– Nej, inte så svårt ändå. Jag brukar inte ha så mycket nerver och påverkas så mycket av tryck och press. Men det är klart att det fanns i bakhuvudet.

Det kanske mer blev en positiv effekt av det?

– Ja, jag kände ju att jag hade gjort något bra. Jag förstod att jag hade gjort avtryck och fått fram mitt namn. Det var en skitskön känsla.

"Fick inte vara den spelaren som jag ville vara"

Måns Carlsson hann spela i både Lysekil och Kungälv som junior innan han slog sig in i Frölundas J20-lag säsongen 15/16. Det blev 13 respektive 32 poäng i SuperElit men något A-lagskontrakt blev det inte.

– Jag och Frölunda gick inte hand i hand riktigt, säger 21-åringen som blir 22 nästa vecka och fortsätter:

– Det jag fick med mig därifrån var ju förmågan att tävla varje dag. Och man har ju alla förutsättningar i världen för att bli hur bra som helst där.

mans-carlsson-1566035732.jpg

Måns Carlsson i Frölundas tröja back in the day. Foto: Youtube.

Vad menar du med att ni inte gick hand i hand?

– Allt var jättebra i början men sen funkade det inte riktigt. Det är svårt att säga vad det berodde på men dom hade kanske en annan syn på mig som spelare än vad jag hade. Jag fick inte vara den spelaren som jag ville vara.

Fick lyftet - efter nya fysträningen

Genombrottet för centern kom i stället i Hockeyettan. Det blev 25 poäng säsongen 17/18 för Tyringe och Lindlöven och förra säsongen dunkade Carlsson in 14 mål och 42 poäng på 40 matcher för Vimmerby.

– Det började redan på sommaren egentligen då jag fick ett tips från min agent Jocke Nerell. Han berättade om Kallinge/Ronnebys fystränare Joakim Dettner. Jag tog kontakt med honom och fick en träning som tog hand om hela kroppen på ett annat sätt än jag förut. Det var starten för mig. Jag kände att jag kom in i säsongen och var jäkligt bra tränad.

Vad var det han gjorde som lyfte dig?

– Jag hade nog tränat fel innan. Jag tränade mer Old School och satsade på benböj och sådana saker. Joakims träningsform heter "STAC".  Jag har blivit mycket rörligare sedan jag började med det. Förr har man ju knappt tänkt på att stretcha och nu gör man det tre gånger per dag och det tar 45 minuter varje gång.

– Nu har de ju samma träningsprocess i Mora också, så det är ju perfekt för mig med tanke på hur bra den träningen var för mig.

Hyllar nye KHK-coachen

En annan succéfaktor var tränaren Phil Horsky, berättar Carlsson också. Horsky som nu tränar Karlskrona i HockeyAllsvenskan.

– Han var jäkligt rak och ärlig och fick ut max av varje spelare hela säsongen.

– Jag sa det redan förra säsongen, att han kommer träna i SHL om ett par år. Så jag är inte förvånad att han fått chansen i allsvenskan nu. Han var inte på Hockeyettan-nivå, om jag säger så. Det spelade ingen roll vilka vi mötte, han förberedde oss på samma sätt och gav oss hela tiden bästa förutsättningar för att kunna prestera.

bb130901bb435-1562202165.jpegPhil Horsky. 

Måns Carlsson har gjort två säsonger i Hockeyettan men bara en som etablerad stjärna. Någon oro för att det gått för snabbt fram känner han emellertid inte.

– Vi mötte VIK på försäsongen förra året och då kände man att det gick fort. Men nu har jag varit med från början och känner att jag är inne i samma tempo som de som spelade SHL-hockey förra säsongen, så jag har kommit in i det på ett annat sätt nu.

– Sen kanske man inte kan vara den poängspelare som jag egentligen är, på en gång. 

Vad har du för målsättningar med säsongen?

– Det är svårt att säga vad man ska ha för målsättningar. Jag vill etablera mig och visa att jag håller på den här nivån. I början får man säkert gå igenom en läroperiod och "se och lära" men jag vill ändå vara påslagen, ha mycket puck och ta för mig. Sen är det upp till tränarna att avgöra vad de ser i mig. Jag kan bara göra mitt yttersta och visa vem jag är, avslutar Carlsson.

Du kanske även vill läsa:
"Jag tänkte att det kanske var dags att ge upp hockeyn"
"Jag tänkte att det kanske var dags att ge upp hockeyn"
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten