Tobias Forsbergs olycka
Ed Belfours målvaktsutrustning auktioneras ut.
Bildbyrån / Privat
SHL

Ed Belfours använda målvaktsutrustning auktioneras ut

ANNONS

Vill du lägga beslag på utrustningen som tillhört en av NHL-historiens mest vinstrika målvakter? Då har du din chans nu. Leksand kommer nämligen auktionera ut Ed Belfours matchanvända målvaktsutrustning. Pengarna kommer gå till Tobias Forsbergs rehabilitering.

Vi vet ju alla vad som hände annandag jul 2018. Då var olyckan framme för Leksands Tobias Forsberg  som blev förlamad nedanför bröstet och fick nedsatt funktion i armar, samt ingen alls i fingrarna.

Sedan olyckan har det samlats in pengar till Tobias Forsbergs rehabiliteringsfond och nu har målvaktsutrustningen som använts av legendaren Ed Belfour lagts upp på auktion. Pengarna går till Insamlingsstiftelsen för Tobias Forsberg.

Leksands IF stod säsongen 2007/2008 för en av svensk ishockeys största värvningsbomber när man kontrakterade NHL-legendaren Ed Belfour för en säsong i den vitblåa tröjan. När säsongen tog slut och Belfour flyttade hem till Kanada valde målvaktsikonen och Leksands IF att skänka sin utrustning till LIF:s Team 93-lag, berättar Rasmus Näsman och fortsätter:

– Syftet var att utrustningen skulle säljas och pengarna som kom in var tänkta att skänkas till Oliver Fröderbergs minnesfond. Oliver var en tidigare lagkamrat till Team 93-laget men som tragiskt omkom i en brand vintern 2006. Någon försäljning av Belfours signerade skydd har hittills inte blivit av, men nu har det tidigare pojklaget valt att auktionera ut utrustningen och istället skänka pengarna till Insamlingsstiftelsen för Tobias Forsberg. Olivers bortgång var en väldigt tuff period för alla killar i och omkring laget då vi förlorade en lagkamrat men samtidigt en väldigt god vän. Händelsen har dock bidragit till att bandet mellan oss killar blivit än starkare då vi slöt oss samman som grupp och vänner för att ta oss an framtiden.

– Idag har vi från laget fortsatt god kontakt även fast livet tagit oss till olika platser i världen. När Leksands IF:s a-lag nu på ett tragiskt vis tappat en lagkamrat och god vän vet vi vad de går igenom och känner att kunna få hjälpa Tobias i sin fortsatta rehabilitering är något som är helt självklart. Det hade Oliver också tyckt. Auktionen öppnas i samband med välgörenhetsmatchen för Tobias Forsberg i Mora och avslutas två veckor senare, söndagen 31 augusti.

Filip Forsberg:

— Vi har diskuterat inom vårt gamla lag och kommit fram till att försöka hjälpa ”Tobbe” med det vi kan. Vi vet hur det är att förlora en lagkamrat även om det här är på ett annat sätt, därför kändes det självklart att stötta ”Tobbe” i sin fortsatta rehabilitering. 

— Jag, vi från gamla laget och många andra tänker på ”Tobbe” och är med honom på den resan han nu går genom. Vi hoppas att allt går bra och att vi ses inom en snar framtid.


Länk till auktionen!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch