Sök
Juniorer

"Fanns folk som trodde att jag kom in i Leksand för att farsan hade pratat in mig"

Han lämnar Leksand för att komma närmare möjligheten att spela seniorhockey i Södertälje. Hockeysverige.se har träffat målvakten Viktor Rönnqvist i sin nya hemmamiljö. Bland annat för att prata om vad pappa Petter, tv-profil på C More, betyder för honom.
– Nu för tiden är det mer den mentala biten han försöker hjälpa mig med, berättar 18-åringen.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)


Förra säsongen hade Viktor Rönnqvist hade fina 94.38 i räddningsprocent på sex matcher i J20 SuperElit topp-tio förra säsongen. Bäst av alla i serien faktiskt. Då tillhörde han Leksand.

Han var även med som reservmålvakt ett antal matcher i klubbens framgångsrika lag i Hockeyallsvenskan. Efter säsongen valde klubben och Rönnqvist att gå skilda vägar. 

Ny klubbadress för 18-åringen blev i stället Södertälje SK.

– Det största anledning till att jag valde Södertälje var att när dom hörde av sig till mig och presenterade sin plan så lät det väldigt bra. Det klickade bra med den vision jag har för framtiden, berättar SSK-målvakten då hockeysverige.se träffar honom för en intervju i hans nya hemmahall Scaniarinken. 

– Min vision är att få spela mycket matcher på juniornivå, men även att kunna ha en bra chans att få vara med i A-laget. 

Hänga med där på en allsvensk nivå där jag ändå tycker att jag kan ta en plats. 

Fanns inte den möjligheten för dig i Leksand?

– Det var från båda sidor… Jag ville väl därifrån samtidigt som när Leksand gick upp i SHL skulle det bli svårare för mig att ta en plats i A-laget där.
– Jag kände att möjligheterna var större här. SSK hörde av sig ganska tidigt och allt gick ganska snabbt då jag väl hade bestämt mig, säger Victor Rönnqvist 

Han gjorde tre säsonger i Leksand innan flytten till Södertälje. 

– Jag trivdes oerhört bra där och har träffat kompisar som jag kommer ha kvar resten av mitt liv. Jag har skapat otroliga band med många där och allt runt omkring med boende och skola fungerade väldigt bra. Dessutom mognade jag som människa både på och utanför isen under min tid där.Du var med på bänken under en del matcher i Hockeyallsvenskan för Leksand, hur delaktig kände du dig i själva avancemanget?
– Ja du… Jag har diskuterat det med ganska många faktiskt. Klart att jag gled med på en räkmacka när jag fick vara med på slutet då vi gick upp i SHL. Jag fick ju vara med och fira och allt sådant, vilket var en otrolig upplevelse. 

– Jag skulle ändå säga att jag var lite delaktig eftersom jag var med laget och tränade under kvalet. Dessutom fick jag sitta några matcher. På så vis var jag delaktig. Samtidigt uträttade jag inget på isen och på så sätt var jag inte delaktig, men jag var ändå med i laget. viktor-ronnqvist-ssk-16-1565888219.JPGViktor Rönnqvist.Foto: Ronnie Rönnkvist

IMPONERADES AV BRAGE

En som imponerade på Viktor Rönnqvist under kvalspelet var Leksands målvakt Axel Brage.
– Hans spel var fantastiskt. Det var coolt att se från min sida hur han jobbade. Jag var med på träningarna för att avlasta honom under kvalet och lärde mig otroligt mycket bara utifrån det.

– Jag såg hur fokuserad och i vilken form han var. Det var ingen chock att han spelade så bra i kvalet. Han gjorde det okej i Hockeyallsvenskan, men tycktes höja sig några steg ytterligare i kvalet, vad ser du, som jobbade nära honom, som nyckeln till det?

– Jag skulle säga det mentala, att han är så otroligt fokuserad och närvarande. Dessutom är han lugn som människa. Det här tror jag gjorde att han kunde ta större kliv i sitt spel både mot AIK och Mora.Pappa till Viktor Rönnqvist är tidigare VM-målvakten Petter Rönnqvist, som i dag syns frekvent som hockeyexpert på C More. För nyblivne SSK-målvakten är han ett viktigt bollplank. 

– Han har påverkat mig väldigt mycket som målvakt. Såklart då främst i många positiva delar. Jag kan inte hitta några negativa delar alls i det. 

– Från dag ett då jag klev ut och skulle vara målvakt har jag fått mycket hjälp. Nu för tiden är det mer den mentala biten han försöker hjälpa mig med. Det finns inte så många tekniska grejer han kan ge sig in på. Dom delarna tar jag med målvaktstränarna. När du säger det mentala, på vilket sätt har han påverkat dig där?

– Hur jag ska förbereda mig inför matcher, hur jag ska tänka… Där har jag faktiskt även tagit hjälp av Andy Swärd.

– Efter matcherna pratar jag alltid med pappa om hur det har varit och så vidare, men inte längre så mycket om tekniska delar.


Har du fått några gliringar på isen över att du är ”Petter Rönnqvists son”?

– Inte så jättemycket faktiskt. Det har hänt att någon nämnt det och det har varit någon som sagt något på isen om farsan, men det har varit ganska lugnt med det.

– Nu har jag ändå kommit upp på en så pass professionell nivå att jag känner att det inte är någon större nackdel. Det var då jag var yngre fanns det folk som trodde att jag kom in i Leksand för att farsan hade pratat in mig där, men så var det såklart inte. 

bb171230ow002-1565888550.jpgPetter Rönnqvist.Bildbyrån/Ola Westerberg

"VILL HA NÄRA IN DIT"Nu har 18-åringen lagt tiden i Leksand bakom sig och ser mycket fram emot att fortsätta sin fina utveckling i Södertälje.
– Framför allt hoppas jag att få spela mycket matcher. Sättet jag avslutade på i Leksand där jag hade bäst räddningsstatistik i hela topp 10, att kunna fortsätta på den vägen. 

– Jag utvecklades otroligt mycket förra säsongen, vilket jag vill fortsätta med den här säsongen. Det kan jag också göra om jag får många matcher.
– Jag har varit med A-laget en del redan. Jag vill ha nära in dit och hoppas att kunna kriga om en plats där också. Känner du att det är ganska nära till att du ska kunna ta en plats i Hockeyallsvenskan och hänger med på ett bra sätt?

– Absolut. Det tycker jag verkligen. I Leksand har jag fått vara med och träna med A-laget under några år. Jag känner när jag nu får vara med här att jag tar ytterligare kliv och är mer redo för den här nivån.
– Tidigare har det mer varit med för att lära och komma in i tempot, men nu är jag en mer mogen målvakt och kan ta nästa kliv, säger Viktor Rönnqvist.

Samtidigt kliver Håkan Loob in genom dörrarna på Scaniarinken och kommer fram och pratar en stund innan vi fortsätter avverka om Södertälje och då först A-lagsmålvakterna Fredrik Bergvik och Alexander Sahlin. 

– Det är väldigt inspirerande att träna med dom. Det är två intressanta målvakter. Bergvik har krigat i division 1 under några säsonger och varit väldigt bra där. Han ska nu ta sitt nästa steg här. Samtidigt är Sahlin lite av en ikon i Södertälje. Det är jättekul att se och lära sig av dom på isen. Hur ska det bli att bo här i Södertälje?
– Väldigt skönt samtidigt som jag nu har nära hem. Jag har bott en bit ifrån ett tag, men nu kommer jag ha närmare till mina kompisar här nere och till även mamma och pappa.

– Mina första intryck är att Södertälje är en ganska lugn stad. Nu har jag inte sett så jättemycket av staden ännu, men det är till exempel väldigt fint och mysigt nere vid hamnen. Du har även din flickvän med dig till Södertälje. 

– Ja, precis. Jag träffade Fanny i Leksand och hon flyttar med mig hit till Södertälje. Det är väldigt kul att hon också är med på den här resan. 

– Klart att det kommer ta ett tag för henne att komma in i allt, men jag tror inte att det kommer bli några problem. Hon har fått hjälp med jobb av föreningen. Dessutom har hon lite kompisar i Stockholm, avslutar den nyblivne SSK-målvakten med ett leende. 

viktor-ronnqvist-fanny-1565888655.jpgViktor och Fanny.Privat

Du kanske även vill läsa: Här kommer nästa generation Rönnqvist TV-profilens son lämnar Leksand Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten