Bildbyrån
SHL
KARLSSON: De blir interna poängkungar i SHL-lagen
14 lag - 14 poängkungar. Är det något vi vet med säkerhet så är det just det. Det spelas 14 lag och någon kommer vinna den interna poängligan. Jag har här gett mig i kast med att försöka tippa den interna poängligavinnaren i varje lag, och plocka ut den främsta utmanaren.


Brynäs: Greg Scott (Anton Rödin)

Jag håller Greg Scott som favorit över Anton Rödin här. Anton Rödin har såklart ett högre tak och är i grunden en bättre offensiv spelare än Greg Scott. Men det finns samtidigt en del orosmoln kring Rödin, med tanke på hans skadehistorik och att han inte spelat speciellt många matcher de senaste åren. Redan igår fick vi dock se prov på deras fina kemi (tillsammans med nye Jaedon Deshen...jag avstår från att ens försöka stava rätt) så det kan nog bli en rätt fin säsong även för Anton Rödin.

DjurgårdenPatrik Berglund (Jacob Josefson)

Skadad nu under försäsongen, absolut. Men om Patrik Berglund hittar tillbaka till fysisk och psykisk toppform så borde han absolut vara en poäng-per-match-spelare i SHL. Den nivån har även Jacob Josefson men precis som i fallet Anton Rödin finns det alltid en oro kring Josefsons fysiska status. Under deras karriärer har Berglund alltid haft en mer fysisk uppsida än Josefson, så även om Jacob håller sig skadefri så håller jag "Bulan" knappt före.

Frölunda: Ryan Lasch (Johan Sundström)

Vilken chock va, att Ryan Lasch är etta? Även om Frölunda har SHL:s bredaste offensiv så är Lasch helt överlägsen när det handlar om offensiv spets. Förra säsongen vann han den interna poängligan 17 poäng före Simon Hjalmarsson. Det säger en del. Den här gången tror jag dock han får Johan Sundström som främsta utmanare. Om han ens får någon utmanare över huvud taget, det amerikanska spelgeniet. Kan mycket väl vinna hela SHL:s poängliga förstås. Jag har dock en annan favorit till den titeln, nämligen Färjestads poängkung...

Färjestad: Michael Lindqvist (Victor Ejdsell)

Inget lag i SHL har lika många potentiella poänkungar som Färjestad. Där finns Lindqvist och Ejdsell, där finns Ville Leskinen och jag är inte beredd att helt räkna bort Johan Ryno eller Jesper Olofsson heller.

Lindqvist är mitt tips på att bli hela SHL:s poängkung, faktiskt. Han kan bli den främsta utmanaren till Ryan Lasch (och Patrik Berglund) och jag tro absolut han kan slå dem. På 66 matcher i SHL för Färjestad har Lindqvist 66 poäng. Nu får han vara med från start och förhoppningsvis spela en hel säsong utan hjärnskakningar och annat trist. Då kommer han vara en av seriens bästa offensiva spelare, var så säkra. Kanske den bästa.

HV71: Linus Fröberg (Simon Önerud)

HV har kanske ingen superspets, men en bra bredd som kommer ge dem många värdefulla poäng. Det var dock ganska svårt att hitta en given poängkung i laget men jag fastnade till sist för Linus Fröberg. 26 och 28 poäng har han landat in på i Växjö de två senaste åren men nu när han lär få en större roll tror jag han kommer kunna landa in på 35. Det kan räcka i HV71. Simon Önerud är främsta utmanare på förhand i ett HV där många kommer leverera bra - men ingen kanske kommer vara en av SHL:s främsta poänggörare.

Oskarshamn: Tyler Kelleher (David Goodwin)

Rapporterna man sett och hört vittnar om att Tyler Kelleher kan bli en positiv överraskning i SHL, så därför väljer jag den 168 centimeter korte forwarden som min favorit här. David Godwin är en etablerad spelare på ganska hög europeisk nivå, men jag går på känsla och plockar ut Kelleher i Oskarshamn. 

Det är förstås hur svårt som helst att gissa här eftersom merparten av spelarna aldrig spelat i SHL. Jag menar, kanske kan en sån som Filip Svenningsson ta ett jättekliv och göra 30 poäng i SHL? Då kan kan bli en poängkung i laget. Eller kan Gustaf Franzén få det där genombrottet vi väntat på? Vem vet.

Leksand: Patrik Zackrisson (Spencer Abbott)

Här hade jag haft Spencer Abbott som favorit om han hade spelat hela säsongen. Nu blir det däremot ganska enkelt att ha Patrik Zackrisson som tips, med Abbott som främsta utmanare. Båda dessa är potentiella 45-poängsspelare om de spelar en hel säsong och det hör knappast till vanligheterna att en nykomling kan lassa upp spets av den kalibern.

De som följer mig på twitter såg kanske att jag igår gissade Sebastian Wännströms poängskörd i Leksand: 18+12. Med det lär han åtminstone vinna den interna skytteligan.

Linköping: Broc Little (Patrik Lundh)

Patrik Lundh gjorde 40 poäng senast han var i Sverige och håller han den nivån så kommer Broc Little få kämpa för att vinna den interna poängligan. Men i utgångstipset måste jag ändå ha den amerikanske liraren som favorit. Han är en av de mest pålitliga poänggörarna i hela den svenska högstaligan och kommer om han är skadefri göra runt 40 poäng den här säsongen också.

Det ska bli intressant att se om han och "Peppe" Lundh kan hitta kemi. Då det det bli ett av SHL:s mest fruktade radarpar, faktiskt.

Luleå: Juhani Tyrväinen (Niklas Olausson)

Luleå har ganska många jämnbra spelare som kan landa in mellan 30 och 40 poäng. Tyrväinen och Olausson kan få konkurrens av Robin Kovacs, Emil Larsson, Arttu Ilomäki, Jack Connolly med flera. Jag drar dock en liten chansning och tror Tyrväinen kommer göra det riktigt bra i Luleå. Det man såg i VM vittnade om att det är en spelare som kommer bli jobbig att möta för många SHL-försvar, och jag blir inte förvånad om han landar på 35 poäng. Mer än så behövs det nog inte för att vinna den interna poängligan i lagmaskinen Luleå. VM-guldhjälten har dessutom varit en stabil poängmakare under ganska många år i Finland, så han borde kunna klara av att leverera skapligt med pinnar även i Sverige.

Malmö: Konstantin Komarek (Emil Molin)

På tal om lagmaskin med många potentiella poängkungar. Malmö är definitivt också en sådan. Men med tanke på Komareks fina fjolår, med 39 poäng, så måste han vara favorit på förhand. Visst, Emil Molin och Nicolai Meyer har en kanske ännu tydligare offensiv spets egentligen men Molin var skadad hela fjolåret och Meyer är oprövad på SHL-nivå. Det är dock två fullgoda utmanare till Komarek.

Jag tror dock inte vi får se någon i Malmö topp-tio i SHL:s poängliga när säsongen summeras.

Rögle: Dennis Everberg (Kodie Curran)

Dennis Everberg är kanske ingen poängspruta, först och främst, men med tanke på den fina utdelning som han hade i Zug förra säsongen så håller jag ändå honom som favorit framför ett helt knippe andra spelare. Räkna inte ut Daniel Zaar, Leon Bristedt eller den regerande vinnaren Ted Brithén. Eller Kodie Curran, förstås. Jag har honom som Everbergs främsta utmanare och tror han kan ta ännu ett kliv jämfört med de 37 poängen han gjorde förra säsongen. Curran är den enda backen som tar sig in i den här sammanställningen.

Skellefteå: Joakim Lindström (Oscar Möller)

Behöver jag ens motivera? Det känns totalt givet att ha Lindström som favorit och Möller som främsta (enda?) utmanare. Jag blir inte förvånad om den duon blir de enda spelarna i laget som gör 30 poäng. Båda kommer dock komma upp även i 40, tror jag. Det blev 42 respektive 38 förra säsongen.

Växjö: Emil Pettersson (Roman Horák)

Här nobbar jag både Richad Gynge och Brendan Shinnimin för att gå på Emil Pettersson som min huvudkandidat och Roman Horák som utmanare. Pettersson låg på en poäng per match senast ha var i Växjö och jag ser ingen anledning till varför han inte ska kunna göra det även säsongen som kommer.

Horák är en stor favorit hos mig och jag tror det går att få ut ännu mer än de 33 poäng han gjorde förra året. Det finns så mycket kvalité i honom att han åtminstone borde vara uppe och nosa på 40. Men upp till Pettersson tror jag inte han når.

Örebro: Mathias Bromé (Kerby Rychel)

Örebro har inte direkt den sexigaste offensiven i SHL, tvärtom känns den som en av de mer trubbiga. Ifjol vann backen Nick Ebert poängligan på 33 poäng och jag är inte så säker på att det kommer krävas så mycket mer för att vinna den i år.

Det finns dock ett par spelare med potential att ligga run 35 poäng. Mathias Bromé gjorde det redan i Mora och Kerby Rychel var en flitig poängplockare i AHL. Ryan Stoa gjorde det bra i KHL så han kan bli en dark horse. Men jag väljer att vara "safe" och gå på Bromé här. Han är bevisad i SHL och borde inte vara färdigutvecklad än. Därför tror jag han vinner Örebros interna poängliga kommande säsong.


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten