Greg Scott och Jonathan Sigalet
Bildbyrån
SHL

Förvirringen: Gjorde Sigalet hattrick eller inte?

ANNONS
Alla trodde att Jonathan Sigalet hade gjort hattrick i sin debut för Brynäs. Men efter matchen stod det klart att Greg Scott hade fått backens tredje mål. Scott säger dock att han inte rörde pucken - men det snacket tror Sigalet inte på.

- Det är så han är, säger backen.

Brynäs besegrade igår Leksand med 5-2. Samtliga mål, även Leksands, kom från nyförvärv till kommande säsong. Jonathan Sigalet  som värvades från mästarna Frölunda, var isens gigant och gjorde hattrick. Eller?

Efter matchen ändrades målet till Greg Scotts ägo. Scott säger själv att han inte var på pucken och att Sigalet således gjorde tre mål. I ett klipp på Brynäs twitterkonto säger backen emellertid att han är säker på att Greg Scott gjorde målet.

- Jag gjorde bara två idag, så det var fortfarande ett tag sedan jag gjorde tre mål. Greg var på den men han vill inte ta credit för det. Senast jag gjorde tre mål i samma match var nog när jag var 16, säger backen. 

"Det är så han är"

Han menar att Scott agerar i "självförsvar" när han ger bort målet.

- Det är så han är. Han vill spara målen till grundserien. Det är nog självförsvar från hans sida att säga så.

Anton Rödin och Jaedon Descheneau gjorde hur som helst de övriga målen. Sebastian Wännström och Daniel Olsson Trkulja satte Leksands kassar.

Du kanske även vill läsa:
Back-klippans galna debut: Sköt hattrick
Back-klippans galna debut: Sköt hattrick
Den här artikeln handlar om: